Трактора: Престъпна група действа в ДАНС

А спецслужбите използвали чужди посолства, за да елиминират хора
17 юни 2010 16:07,
67
Трактора: Престъпна група действа в ДАНС
Снимка: БГНЕС

"През последните пет месеца редица поръчкови политици ме нарекоха октопод на прехода", обяви Алексей Петров, който днес даде показания по делото за клевета на Румен Петков срещу Юрген Рот.

Бившата барета допълни, че няма нищо против да бъде октопод в очите на политици, които разполагат с интелектуалния потенциал на риби.

"С най-голямо удовлетворение посрещнах новината, че следващите 4-5 седмици делото ми ще влезе в съда. Колкото по-бързо стане това, толкова по-бързо ще се разбере кой е октоподът в прехода", каза той и допълни:

"Обществото ще разбере какво се случва в момента в ДАНС, където продължава да действа мощна организирана престъпна група.

През последните 10 години отделни хора от спецслужбите са използвали или злоупотребявали с чужди посолства, за да елиминират хора", заяви той.

"Като казвам посолства, имам предвид представители на чужди служби", допълни той.

Алексей Петров призна още, че той е организирал срещата между Братя Галеви и бившия вътрешен министър Румен Петков.

Това по думите му било изпълнение на зададено му конкретно служебно задължение.

Още по темата

Бившата барета каза, че за целите на срещата между Галеви и Петков и резултатите от нея има изготвен рапорт, който тогава е бил предаден на НСС, а сега би трябвало да се намира в ДАНС.

"Не помня какво е нивото на секретност на доклада и до кого е адресиран", каза той.

Срещата била в комплекса "Спартак", място, използвано и за редица други подобни срещи, уточни Алексей Петров.

Той допълни, че не му е известно дали са използвани СРС-та, но по план тя е трябвало да бъде с друг представител на вътрешното ведомство.

Заради променени обстоятелства обаче се наложило от страна на МВР на срещата да е Петков.

За срещата на Петков с дупнишките бизнесмени стана ясно още през март 2008 г.

Тогава Пламен Галев и Ангел Христов обявиха, че сгледата между тях била, за да му предадат важна информация.

Галеви казаха, че са поискали срещата с Румен Петков, тъй като са преценили, че имат особено важна информация и са се опасявали, че ако я предадат на друг, а не на министъра, тя би могла да бъде изкривена.

Тогава в медиите се появиха различни интерпретации за разговора им – от влизането им в политиката до секретна информация за готвено покушение срещу роден политик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
3
 
! Отговори
Несериозно! преди 13 години
Само в ДАНС ли бе? Това е''НЕСЕРИОЗНО!!
54
0
 
5
 
! Отговори
Пит преди 13 години
Тоя "Трактор" ми е дяволски симпатичен, а даже и не го познавам? Сюжета му е интересен и много ми се иска да го следим по новините! Представителен, добре облечен, ерудиран, хитър - великолепен актьор от този полуявен-полусенчест, затулен в мистерии и героизъм и мистицизъм ореол на тайни служби, наркотици, проституция, игри под масата и на масата? Напарво стил "Реймънд Чандлър"? Този тип е страхотен, и има точно визията, която съм си представял за тайни агенти и босове.
53
0
 
5
 
! Отговори
Светла преди 13 години
Хубаво е, че бандитите станаха добре облечени бизнесмени, че дори и на държавни позиции се наместиха :ДДДДДДДДДДДД Струва ми се, че хоратя спят, всеки се е примирил със случващото се около него... стадиона В.Левски дали ще успее да побере всички бизнесмени ...? ИЗтреби ги до един !!!!
52
0
 
2
 
! Отговори
ррт преди 13 години
Абе ти да не си Патрашкова?Тя горката,още не го бяха вкарали в ареста и се започна едно защитаване по медиите,едно чудо..Поканят я някъде за нещо,тя върти суче пак за Алексей започва да обеснява..как той бил невинен,как нямало доказателства..колко добър човек бил..И нещеш ли да вземе Цветанов да го задържи без основание...Айде холам.
51
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АБЕ ХОРА, НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ! ТОЯ СИ Е ОТЯВЛЕН ПРЕСТЪПНИК. АПОЛО И БОЛКАН И СПАРТАК БЯХА МУТРЕНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ. ТОЯ СИ Е ПРЕСТЪПНИК И ТО ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ. МОЖЕ ДА СИ ГОВОРИ, КАКВОТО ИСКА И ДА ПЛЮЕ ПОЛИЦИЯ, ПРОКУРАТУРА И СЪД, НО ТО ТОЧНО ТОВА ПРАВЯТ БАНДИТИТЕ.
50
2
 
6
 
! Отговори
нло преди 13 години
това да го каже на децата в детцката градина а ние имаме и снимков материал вече в европа директ на лазара който използват при срс от банкя на данс.
49
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Едно е ясно - знае мноооого и това се вижда най-добре от огромните усилия да бъде дискредитиран и оплют по всички възможни начини! А единственият безспорен факт е че е бил високопоставен служител на службите.Който може да говори много и конкретно!
48
9
 
5
 
! Отговори
Генчо преди 13 години
Тоя почна да си съчинява всякви интриги само и само да го пуснат...Да видим кога ще почнат да го въртят колената, да получава сърдечни или бъбречни кризи и прочие...
47
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АМИ ИЗГЛЕЖДА ,ЧЕ ИМА ХОРА НА КОИТО ОЩЕ НЕ ИМ Е ЯСНО ,ЧЕ ТИЯ ПРОМЕНИ В НПК ЗА КОИТО НАЙ-МНОГО ДЪРЖИ ЦВЕТАНОФ ,ВЪЗ ОСНОВА НА КОИТО С ЕДИН АНОНИМЕН СВИДЕТЕЛ И СРС-та ДА МОЖЕ ДА СЕ ОСЪДИ НЯКОЙ И СПЕЦ СЪДИЛИЩАТА ЗА КОИТО ТОЙ ТАКА БЛЕНУВА СЕ СЪЗДАВАТ С ЕДИНСТВЕНАТА ЦЕЛ САМО И САМО ДА ЗАКОВАТ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ А ПОСЛЕ МОЖЕ И ДА ГИ РАЗПУСНАТ ЗАЩОТО НИТО ЕДИН СЪД НЯМА ДА МОЖЕ ДА ГО ОСЪДИ С ТАКИВА ИЗФАБРИКУВАНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА.НАЛИ АЛ.ПЕТРОВ МУ Е РАКЕТАТА НОСИТЕЛ ЗА ПРЕЗИДЕНТ.ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПИТА ЗА МАДЖО .
46
0
 
16
 
! Отговори
м преди 13 години
Лично мен не ме изненада това признание.Вероятно списъка на корумпираните там е много по-голям.Всички служби са едни подкупни бандити и нищо друго.
45
0
 
16
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Според мен А.Петров става жертва като конкурент в бранша. Аз му вярвам за мафията в ДАНС, което не значи , че е невинен. Много е объркана работата и понеже са вързани като свински черва няма да го осъдят. Пак ще се окаже, че някъде е недогледано и няма обективни доказателства. Не съм убеден, че този е най-големия мафиот.
44
5
 
6
 
! Отговори
as преди 13 години
Първо, не мен съдят. Няма за какво. Второ пред купен съдия, ходи ти доказвай вина. И накрая пак се връщам на въпроса: *** ли си?
43
5
 
10
 
! Отговори
sa преди 13 години
Кой съд да се произнесе? Тоя който пусна Маргините ли? *** ли си?
42
2
 
3
 
! Отговори
hitko преди 13 години
abe vsi4ko si be6e dogovorka mejdu 4ervenite i prestapnite grupirovki...Ednite se "ot4itat" na drugite. Koi pak po vremeto na sotcialistite se sr6ta6e s mafiotite da sprat da se streljat...sram za edna darjava.
41
3
 
4
 
! Отговори
? преди 13 години
и как се вижда,че нямат доказателства?
40
3
 
19
 
! Отговори
БГ преди 13 години
А НЕ ТРЯБВА ЛИ ПЪРВО СЪДЪТ ДА СЕ ПРОИЗНЕСЕ ЗА ДАДЕН ЧОВЕК ,ЧЕ Е ПРЕСТЪПНИК?СЛЕД КАТО ЦВЕТАНОФ И МВР НЯКОЛКО МЕСЕЦА НИ ПРОМИВАХА МОЗЪЦИТЕ КОЛКО ОПАСЕН ПРЕСТЪПНИК БИЛ АЛ.ПЕТРОВ СЕГА СЕ ВИЖДА ,ЧЕ НЯМАТ НИКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ТОВА И ЩЕ РАЗЧИТАТ НА НЯКЪКВИ ПРОБИТИ СВИДЕТЕЛИ ИЗВАДЕНИ ОТ НАФТАЛИНА ЗА ДА МОГАТ ДА ГО ЗАКОВАТ .ПЪЛЕН СМЯХ.АЛЕКСЕЙ СЕ ОКАЗА ГОЛЯМ ЗАЛЪК ЗА ЦВЕТАНОФ И ТОВА ЩЕ СЕ ВИДИ НА ДЕЛОТО.ЛОШОТО Е ,ЧЕ НИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ ОБЕЩЕТЕНИЯТА ЗАРАДИ МРЪСНИТЕ ИГРИ НА ПОЛИТИЦИТЕ.
39
3
 
9
 
! Отговори
XaXa преди 13 години
Аз пък мисля ,че "трактора" ще се самоубие мистериозно и ще изчезне безкрайно :))))))
38
2
 
8
 
! Отговори
ТТ преди 13 години
Спецслужбите винаги са ликвидирали хора в България.. И при комунизма бе така и ся е така.. НЕВИДИМИТА РЪКА НА ДЪРЖАВАНАТА МАФИЯТА МОЙ ЧОВЕК ... УНИЩОВА ХОРАТА И БИЗНЕСА ИМ , ЕДНА ГОЛЯМА ПРОГОНИ ОТ БЪЛГАРИЯ.
37
2
 
10
 
! Отговори
МУСТАФА преди 13 години
Петров е бил изпълнител на партийните повели, т.е. заемал е позиция, която не му позволява да има обективен поглед върху това, което му е възлагано. Аз бих се съгласил да бъдат снети обвиненията срещу Петров, ако същия спре с интенпретации върху фактите в стил "звездите ми го говорят" и съдейства з установяването на това, кой от правоимащите, какви конкретни действия му е възлагал и как е организирал изпълнението им.
36
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой си ти дето ми слагаш минус на коментар 37? Я кажи да те чуем? Падаш ли си по престъпниците? Харесват ти а ?