"Октопод" – началото на борбата срещу мафията

Цветан Цветанов: нека смачканите от октопода ни помогнат
12 фев 2010 14:13,
69
"Октопод" – началото на борбата срещу мафията
Снимка: БГНЕС

"Операция "Октопод" даде добро начало  за борбата срещу организираната престъпност, корупцията и срещу връзката на организираната престъпност с държавния апарат"

Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов в Народното събрание.

Той призова гражданите, "които са се допирали до "октопода" или са смачквани от него", да помогнат на службите.

Цветанов коментира, че МВР и прокуратурата са събрали достатъчно доказателства при работата си по „Октопод“, но не пожела да коментира дали доказателствата имат връзка с операция „Наглите“.

"Държавата трябва да победи", каза вътрешният министър по повод на вчерашните думи на премиера Бойко Борисов, че "това е война и който издържи – издържи".

Във връзка с участието на бившия съветник в ДАНС Алексей Петров в престъпната схема Цветанов заяви, че "той е на много по-високо ниво от всички останали".

Според вътрешния министър повече от десет години не е имало воля у управляващите и министър-председателите да се разработва Алексей Петров.

Още по темата
"Реално държавата не е е успяла да работи върху него, защото ако беше успяла, днес нямаше да говорим за "Октопод", посочи министърът.

Той не пожела да коментира дали бившият агент в ДАНС е разполагал с база данни, с която е можел да упражнява влияние и да шантажира, като каза, че това ще стане ясно в съда.

На въпрос дали евентуалното освобождаване на Алексей Петров няма да бъде неговият край като министър и политик, Цветанов заяви, че не се притеснява от бъдещата си политическа кариера.

„Няма натиск в дейността на МВР или ДАНС, работим с чуждите партньори срещу организираната престъпност, защото тя е трансгранична и когато всички сме заедно и обединени, сме много по-силни", подчерта министърът.

Цветан Цветанов допълни, че операция "Октопод" е заслуга в по-голямата си част на МВР, ДАНС и Прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Гичо преди 14 години
Призовавам всички честни българи да подкрепят действията на министър Цветанов и Правителството в борбата срещу престъпността.
66
0
 
2
 
! Отговори
7 преди 14 години
Ква мафия бе батка?!?!?! В България има само мишоци, дребни тарикати с го леми амбиции...
65
1
 
2
 
! Отговори
usa h преди 14 години
amerika jelae da si garantira bade6tite investicii.gerb prosto sa nai ydobnia im instryment.silovo operacii s 6irokia grab na zapada.bg q otpi6ete ve4e.voeni bazi konflikti emigracia mizeria s edna dyma ni6to hybavo v blizkite 100 godini
64
0
 
0
 
! Отговори
андрей преди 14 години
ПОТВЪРЖДАВАМ.......
63
1
 
6
 
! Отговори
Исидор преди 14 години
Аз пак ще повторя - "Октопод" да си плати "данъците" на "правилните хора" и гледайте как всички обвинения около тях ще се изпарят :Х.
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В никакъв случай не мога да кажа , Борисов и Цветанов са ми първи любимци ,но искам даги поздравя за това , което направиха през последните два месеца! Каквито и да са подбудите им те са единствените ,които си позволяват да погнат знакови фигури , а не дребни кокошкари ! Не приличат на смешника Станишев,Мишката Миков или Мадридския разбойник!
61
0
 
1
 
! Отговори
гъо преди 14 години
добреее,да кажем,че е нещо като п.р.,или подобно,кой печели? хайде да помислим ? !давам ви задача с понижена трудност,защото знам,че повечето от списващите,нещо си,на са в никой от часовете.простата истина ,че хората от това начинание,само може да спечелят.
60
2
 
7
 
! Отговори
ЕДИН СЛУЧАЕН преди 14 години
Браво наистина! Кой до сега се осмели да направи това ? Май никой, нали? Браво на ББ и ЦЦ !!! А тези, които ги критикуват май са платени от престъпността.
59
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
БРАВОООО ЦЕЦОО ХАРЕСВАШ МИИИ, САМО ТАКА ПРОДЪЛЖАВАЙ В СЪЩИЯ ДУХ.
58
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До 1 месец и ще го пуснат шум за нищо. Още няма 1 осъден Бойко е като Станишев- задържа ги после ги пуска Алексей Петров=Вальо Топлото :D много шум за нищо
57
4
 
0
 
! Отговори
ВАЖНО преди 14 години
ГЛЕДАЙТЕ ФИЛМА ZEITGEIST има го в гоогле 8-)
56
3
 
5
 
! Отговори
Малиии уджас. преди 14 години
Аз пък се притеснявам много, сега като вкарат Шизофрен Сидеров в немската пандела, кой ша подкрепя управата..... Това правителство ке се разпадне и тогава Боко без власт ще е като със свалени *** пред Трактора... Малиии уджас....
55
0
 
9
 
! Отговори
до Kidrock преди 14 години
Били хванали архива му в Спартак :)В днешно време освен на бумага информацията се съхранява и по друг начин.А и, интересно :), в УНСС ДОЦЕНТ Алексей Петров е преподавал .... изненадааааа ..... фирмена сигурност!
54
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Така,така.Хайде народе идвайте да свидетелствате.Абе нали имахте железни доказателства ,за какво са ви още свидетели.Или първо да го приберем пък после ще чакаме някой да дойде да свидетелства.Те хората са балами.Цецо го пазят хора с автомати ,а свидетелите кой ще ги пази.
53
4
 
8
 
! Отговори
Kidrock преди 14 години
Хахаха Супер :)Целта на акцията беше да му намерят компроматите,които има за БОКО,ГОЦЕ и другите прошляци и играха вабанк,но ако не са му ги взели ще ги гази Трактор всички тия дни :)))) Каквото и да става,много истини ще лъснат !П.С. Иначе едни мутри бият други мутри :)))))))))
52
4
 
15
 
! Отговори
Шматко преди 14 години
Много моля да не ме обиждате на комунист или онанист . За разлика от пре свети Боко месията не съм бил член на БКП . Държа да подчертая че не съм член и на партия гласувала единодушно 100% при избор като овце . И не желая бившият ни поробител една 97% азиятска мюсолманска страна да влиза в ЕС . Мразя да ме управляват *** работещи на ПРОБА ГРЕШКА
51
1
 
4
 
! Отговори
н1 преди 14 години
До У Големите босове на мафията не се афишират те се знаят от малка част от подземният свят другите са поставени лица.
50
1
 
5
 
! Отговори
y преди 14 години
v balgaria vsichko se znae ,dori i malkite deca znait koi sa mafiotite v balgaria.ploda se razvalia ot vatre i ribata zamirisva ot kam glavata
49
2
 
20
 
! Отговори
н1 преди 14 години
Цветанов ПАЗИСЕ!!! мафията е жестока.
48
5
 
7
 
! Отговори
Гарабет преди 14 години
Току що радио Ереван съобщи Борисов имал два и всеки по-голям от другия

Спонсорирани публикации