Мирослав Найденов ще бори некачествените храни, нищо няма да го спре

Купил кренвирш на кучето си, то не го яло
20 юни 2010 17:04,
86
Мирослав Найденов ще бори некачествените храни, нищо няма да го спре
Във Варна министърът откри инициативата „Вкусната ваканция 2010” за възраждане на славата на българските храни. Снимка: БГНЕС

„Преди седмица взех един кренвирш за 2 лв. и нещо, и кучето ми не го искаше. Това, което не може да го яде кучето, аз не искам да се яде от хората и ще направим така, че да не се яде“.

Това драматично обещание бе дадено от министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов днес във Варна.

„Когато се движим в посока на повишаване на качеството, няма сила, която да ме спре, продължи той.

По думите му след млекопроизводителите идвал ред на месопреработвателите и на хлебопроизводителите.

„Ще вземем мерки, за да повишим качеството на храните“, закани се Найденов.

Той предупреди, че от понеделник производителите на млечни продукти могат да очакват истински десант от органите на ДВСК.

„Всички хора, които не са в отпуска, ще бъдат изпратени на проверки и млечни продукти с растителни мазнини няма да има.

Тръгнахме от млякото и млечните продукти, защото винаги съм смятал, че са от първа необходимост и се консумират от най-малките – децата, до най-възрастните хора.

Има идеи и от асоциацията на хлебопроизводителите, и по отношение на всичко, което слагаме на трапезата си“, добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
1
 
! Отговори
меломан преди 13 години
Да така е. Същият този познат е спрял да яде месо,кайма и салами. Ставаме нитратни вегетарианци или пестицидни. Знаете ли например зашо черешите нямат червеи, ами защото са пълни с отрова. Контрола на храните от РИОКОЗ да вземе и да си върши работата. Излиза ли храна на пазара да има документ за химичен анализ.
81
0
 
4
 
! Отговори
Um преди 13 години
За да не са празни приказки - ето Ви идеята за контрол наготово:Влизат инспекторите на произволни магазини всяка седмица 'купуват' си продукти и им правят химичен и биологичен анализ. Резултатите (и марките!) ПУБЛИКУВАТ на сайт та да се ориентират потребителите какво да не купуват. По-натам всичко е естествен подбор :) А не като досега някъде,някакви храни не са като за ядене...'купих си кренвирш' - ми кажи какъв, та да не го купуваме и ние !!!
80
0
 
1
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Спокойно, това, дето министърът дал на кучето си, само е било обявено за месо, псето не го яло, не съжалявай и ти, че не си ял такова.
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много интересно, нямаш пари за месо и кремвирши, а явно имаш за интернет и може би и компютър......интересно
78
2
 
2
 
! Отговори
генно модифицирани преди 13 години
Като гледам колко катастрофална е политиката на т.н. "герб", ми става ясно, че те са генно модифицирани! Или са резултат от инцес!
77
4
 
2
 
! Отговори
пенсионер преди 13 години
Аз от една година не съм виждал месо, а този шарлатан купува кренвирши за кучето си! В *** кучетата са по-добре от пенсионерите!
76
0
 
2
 
! Отговори
Загрижен преди 13 години
До: Гафф :))))Приятелю може да струва два лева и още как. Знаеш ли какво е съдържанието на кренвиршите? Ще ти помогна. - "обезмесени" кости - да покаже съдържание на животински протеини на теста- кожи от различни животни с космите! (Внос на *** от ЕС - FREE!- там не го дават и за производство на кучешки храни...)- МНОГО химически сътавки (бои, овкусители, пълнители, ...)да не продължавам... и това за свинските кренвиршипилешките - знаеш ли какво е пилешки човки и крака?...
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво ! Много се радвам, че се работи по тозои въпрос.......
74
1
 
1
 
! Отговори
SAPATA преди 13 години
за 71 На тебе ГЕРБ ти е виновен за всичко. Но пропускаш, че именно ГЕРБ извади проблемът на светло. Сега ще ти кажа нещо. 1. отвори Гугъла 2. Напиши в него Правила за прилагане на ГМО в храните 3. Виж от коя година е. 4. Извини се /ако можеш/
73
0
 
6
 
! Отговори
Гафф :)))) преди 13 години
Че кренвиршите са пълни с неща, които трябва да се забранят със закон е факт и всички от "кухнята" го знаят. Но гафът е, че 1 кренвирш не може да струва 2 лева - явно Найденов НИКОГА не е купувал кренвирши... А народът тъпче токсични отпадъци и поле тича за ин-витро... но, така е при феодализма
72
1
 
2
 
! Отговори
негов състудент преди 13 години
нищо няма да направи той е протеже на едри фирмаджии те го направиха министър член е на бкп от 18 годишен
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
дрън дрън дрън нищо няма да го спре. Нали тока щеше да поевтинява, а то стана обротното поскъпва. Това което накара за един месец да се смени позиция от намаляне цена на тока на увеличаване същото ще спре и тоз министър. А за мен е без значение как ще го нарекат това нещо важното е че ме лъжат
70
0
 
15
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Теглете една майна на магазините и вижте начина на приготвяне на кисело мляко. Ще се изумите колко е лесно:1. Купувате си колкото искате ИСТИНСКО прясно мляко ОТ КРАВА (може и от овца)2. Сварявате го 3. Разливате го в буркани и го изчаквате да изстине - трябва да можете да си държите пръста вътре примерно повече от 10 секунди (около 42-45 градуса)4. Във всеки буркан слагате по една супена лъжица закваска5. Покривате го да е на тъмно и след като изстине го прибирате в хладилникВсички точки са достатъчно елементарни за да се справи човек, завършил 5-ти клас (вие сте такива, нали ???). Единствената "трудност" е да имате готова закваска - можете да си набавите такава от вече направено ИСТИНСКО кисело мляко или дори еднократно можете да купите някое кисело мляко от магазина, за което сте сигурни че има от специалната бактерия "лактобацилус булгарикус" и там другата каква беше. След това ползвайте за закваска само от вашето кисело мляко.
69
0
 
1
 
! Отговори
kol4o slepeca преди 13 години
kak gospodin naidenov 6te se prebori s falshivite kremvirshi sled kato drugarq parvanov e osnoven ,makar i skrit akcioner v predpriqtieto ;sa4i; koeto e nai-golemiq proizvoditel na otrovni kremvirshi.no na nikoi ne mu puka!i to da sa samo kremvirshite!ot 21 godini nqma nikakav kontrol i proizvoditelite si slagat kakvoto im padne v hranata! a tq e edin ot osnovnite faktori za prodaljitelnostta na jivota i zdraveto na horata.lo6ata hrana moje da vi kostva ot 5 do 15 godini po-malko jivot!pomislete
68
4
 
2
 
! Отговори
eva преди 13 години
Ми,то и аз няма да му ям на кучето консервите...голяма работа ,че не ядяло кренвирш
67
9
 
8
 
! Отговори
Вън ГМО от България! преди 13 години
Мирослав Найденов е един от тези демагози, заради които сега ядем храни в които има американски ГМО над 50%. След като ГЕРБ измамиха народа и разрешиха вноса и отглеждането на ГМО, сега храните се пълнят напълно безконтролно с ГМО!!!!!!!!!!!!!!!!!!
66
0
 
5
 
! Отговори
мунчо преди 13 години
хем здравословнахрана -хем демокрация-бате в тая игра нема две хубави неща-хащаш едното и почваш да го джвакаш-избираш ти!
65
1
 
8
 
! Отговори
haha преди 13 години
A kato podpisavashe vnosa na RAZVALENOTO IRLANDSKO MESO ne bereshe tolkova griji za nas nali ?
64
0
 
11
 
! Отговори
Киликанзер преди 13 години
Килограм свинско месо струва 6 лв. Цяло пиле е 3 лв за килограм. Някой очаква ли че има месо в кренвирш, който струва 2 лв. Ако министъра направи така, че в кренвиршите да има само месо (по вкуса на неговото куче) тогава цената ще е 6-8 лв.
63
0
 
33
 
! Отговори
Кънчо преди 13 години
Светът е голям и спасение няма никъде! Човекът върви с бързи стъпки към самоунищожение. Пък и за какво ли са й на природата същества, които не се вразумяват? Мошениците, които ни хранят с *** заради алчността си, си въобразяват, че знаейки истината, ще си спасят децата с чисти храни. Да, ама не! Откъде знаеш ти, байно, който ми предлагаш салам от соя и тоалетна хартия, какъв зет ще ти се падне един ден? Ами ако е хранен с твоя продукт? Отидоха ти внуците!

Спонсорирани публикации