Без наказание за бургаски следовател по имотния скандал

Майката на Стефан Димитров е получила законно правото на строеж в Приморско
5 юли 2010 16:08,
32
Без наказание за бургаски следовател по имотния скандал
Снимка: Булфото

Следователят от Бургас Стефан Димитров, чието име бе замесено в "имотния скандал" в Приморско, няма да бъде наказан.

Това съобщи председателят на Етичната комисия към Висшия съдебен съвет (ВСС) Цони Цонев, която днес изслуша Димитров.

Според Цонев случаят на следователя няма нищо общо с тези на други “крайно нуждаещи се“ магистратски роднини, които са придобили право на строеж в Приморско.

Още по темата

Стефан Димитров е обяснил, че имотът, който майка му е получила, е придобит по законен начин, тъй като тя от години е жител на село Ясна Поляна в общината. През 2003 година семейството се преместило в града.

Освен това отстъпеното право на строеж не е за 1500 кв. м, а за една четвърт идеална част от него.

Няколко от дисциплинарните производства, които ВСС започна срещу четирима други магистрати, замесени в скандала с отсъпените права на строеж, вече са приключили, съобщи Цони Цонев.

Останалите ще бъдат решавани през септември, тъй като магистратите са поискали да представят доказателства пред Етичната комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЩЕ ЗАПИША ПРАВО...! ТЕМИДА Е СЪС ЗАТВОРЕНИ ОЧИ ЗА ТЯХ, НЕ ЗА ТОВА ,ЗА ДА БЪДЕ БЕЗПРИСТРАСТНА, А ЗА ДА НЕ ГИ ВИЖДА КАКВО ПРАВЯТ...!?
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Той им обяснил... Я аз да ви обясня нещо за такива като тоя - на ел. стола. И да видим преди да се вдигне шалтера колко много ще има да обяснява.
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гарга на гарга око не вади..така е в всички министерства,крият за кражби и далавери и сегашните управляващи всики са от един дол дренки..вече ня и за кой да гласуваме.
23
2
 
3
 
! Отговори
George преди 13 години
Ц.Цонев е "съдия Лада" във ВСС; където трябва някой да се оневини,насреща в наказателните дела е Лада,макар че хората на БГ отдавна минаха на опели, паса-ти,че и мерцедеси и БМВ-та,ама правосъдната система в лицето на СГС си знае едно: Лада та Лада.Същото е с Цонев: някой съдия нагазил яко лука - отишъл на по-висок пост с протекицията на Красьо - насреща делата се оправят от Ц.Ц., използувал висш съдия името си в полза на трето лице-пак шефа на етичната комисия се втурва напред като Матросов.
22
2
 
6
 
! Отговори
Калеко Бойко преди 13 години
Ама недейте така, защото големите ни юристи са спечелили милионите не от икономии на закуски а от ... работа на нивата, отрудени, изморени и изпотени и ние трябва да им съчувстваме в мъките им, как да си направят някое и друго 6 етажно хотелче на морето (в Приморско!).Защо ли пък там?
21
2
 
16
 
! Отговори
Леля Пена преди 13 години
Ама имали още наивници, които да мислят че в България има наченки на съдебна система?Пълна заблуда!Това са крадци и мошеници от ВИП класа.Ще видите осъден за далавери съдия - на кукуво лято.
20
2
 
11
 
! Отговори
STALIN преди 13 години
Съгласен съм с теб,но да им вземем и по едно хеликоптерче да пътуват с него,за спешни дела,визирам такива където рушвета е над 50 000,че иначе от къде пари да се потдържат,горките!
19
2
 
6
 
! Отговори
ЕДИНН преди 13 години
Л А К О М И И.....
18
3
 
11
 
! Отговори
студент преди 13 години
Аз викам направо един комплекс да им построят...Нещо от сорта на Слънчев бряг,че да може всеки висш чиновник да си закара семейството на почивка...то бива ли такова нещо - в тоя пек да ги разкарват хората по съдилища,а и с тия мизерни заплатки в днескашно време живее ли се ? Аз викам всички българи да направим една сметка в БНБ и да съберем на "крайно нуждаещия се" следовател някой лев,че да му помогнем да си построи жилище !
17
2
 
7
 
! Отговори
киро преди 13 години
Браво, *** ич не сте НАГЛИ!!??да ви го такова у съдебната смехория
16
3
 
12
 
! Отговори
студент преди 13 години
не знам обаче какво всеки реве от тоя комунизъм ! Хванал съм само 3-4 години от комунизма,но това което виждам,че е оставил е много ! Докато през последните 20 години какво е построено за народа ? Всеки се е нахранил доволно докато будалите се делят на комунисти и антикомунисти хаха Комунизма като идея е нещо хубаво,но реално е неосъществима идея,защото винаги ще има по-равни от другите! Относно трудовите лагери - и в момента имаме нужда от тях за голяма част от управниците...
15
2
 
16
 
! Отговори
STALIN преди 13 години
Освен майка му в селото са живели още и баща му,леля му,чичо му,братовчедите му,вуйна му,стринка му,тъща му.....абе вземете,че му дайте направо един хотел!***!
14
2
 
6
 
! Отговори
цони цоев преди 13 години
мда,етичната комисия реши-ЗАКОНА е провокирал деиствията на магистратите да вземат местата на първа линия,и решихме ,да си ги задърват,и да бъдат материално подпомогнати с 15,16,-20 заплати,с оглед тенденциозно вдигане цените на строителните материали,все пак са социално немощни....
13
2
 
19
 
! Отговори
STALIN преди 13 години
Да прав си справка:Боко,Цецко,Цецка,Лъчо,Б.Диминров и още доста от сегашните управници!
12
9
 
8
 
! Отговори
Pfu преди 13 години
Ама ги нахранихте и с много други, които не си мълчаха, нали. Всички знаят, че в лагери са изпращани неудобните на властта, а не престъпници, затова не говори глуспоти. 21-ви век е. Ако ти липсва това време - ходи в Африка. Там още има такива ***.
11
6
 
5
 
! Отговори
антикомунист до кумо преди 13 години
И по тъпо същество от комуниста няма!
10
2
 
16
 
! Отговори
студент преди 13 години
Не знам защо има хора,които се учудват от това,че са пуснали Димитров!? Все пак ако един изгърми ще последва "ефекта на пеперудата" и ще се разприказва някой и ще хвърчат бушони от най-долния етаж до най-горния... Това е от ясно по-ясно ! Затова всички акции са толкова показни хората да видят,че полицията работи докато резултата е същия като при Станишев - няма осъдени ! Лечков и него го възстановиха,наглите ги пуснаха...и всичко ще стане по старо му ;) Така,че трай си българино...Няма смисъл ;)
9
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Почна да ми става мъчно за Тодор Живков.
8
6
 
7
 
! Отговори
Free преди 13 години
Да, другарю, така и не разбрах обаче, защо не пускахте хората да пият вино и да правят любов във Франция, примерно..каква Франция, "вие" до границата не пускахте без открит лист.Защо!?
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
zashto ne rasdeljat i podarjat hubavoto kraibrezie na sadii prokurori deputati itn. itn.....pone njama da ima dela sa tova i sada 6te moze ako ima o6te sluziteli da se sanimava s drugi ne6ta