Красьо Черния с обвинение за укрити данъци – 94 бона

Определена му е парична гаранция от 10 000 лева
19 юли 2010 12:00,
51
Красьо Черния с обвинение за укрити данъци – 94 бона
Снимка: БГНЕС

Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на бизнесмена Красимир Георгиев, по-известен като Красьо Черния, за укрити данъци.

Според обвинението той е укрил 94 492,93 лева данъци от 1 януари 2006 г. до 31 декември 2008 г.

Обвинението отбелязва, че той не е подавал данъчни декларации за 2007 г. и 2008 година.

Определена му е мярка за неотклонение "парична гаранция" от 10 000 лева.

Още по темата

Само след ден, на 20 юли, е първото заседание по делото срещу Георгиев в районния съд за лъжесвидетелстване.

Красьо Черния е предаден на съда за това, че при разпит пред прокурор е заявил, че не се познава с магистрати и лица от съдебната система, а в действителност е познавал такива и е контактувал с тях.

Красьо Черния е разследван и за търговия с влияние.

Скандалът с него избухна в средата на миналата година, когато членът на ВСС Иван Колев обяви, че срещу 200 000 евро "черничък плевенчанин с ланци" обещава да осигури между 8 и 13 гласа от членовете на съвета при избора на висши магистрати.

Проверка на ВСС по-късно установи, че в тефтерчето на Красьо са фигурирали имената на десетки магистрати, провели общо 246 телефонни разговора с него.

Заради разразилия се скандал няколко висши магистрати се разделиха с постовете си. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: магистрати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
666 преди 13 години
САМО ТОВА ЛИ БРЕИИИИИИИИИИИИИИ ИМАЛО ВОДА МАЙКА ВИ ДА ЕБАААААААА ДЕПУТАТИ И УПРАВНИЦИ НА БЕСИЛОТО
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре де това *** е на 28 години - направило е добър бизнес, живее в хотел, напазарило си е висши магистрати. Откъде е тръгнал и как е стигнал толкова високо, няма ли кой да го попита- и за баламите е ясно, че става дума за търговия с влияние и корупция на най-високо ниво. ДАНЦ , МАНС и пр. пазители на закона, за какъв *** им плащаме............таз държава яко мирише, по -точно държавата си мирише на мафия............не Пиночет, а Дучето ни трябва
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Утре го пускаме, няма достатъчно доказателства...
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДА ПРОВЕРЯТ И ВСИЧКИТЕ МУ СЪДРУЖНИЦИ, ТАМ КАКВО Е ....................
39
0
 
3
 
! Отговори
бг преди 13 години
А колко са като черния нямате си идея, а нашите управляващи тръгнали на инвалидите мизерните пенсий да проверяват и на държавните служители мижавите осигуровки.Такива като Краси и разни дружества и холдинги са източили и скрили милярди.А горе са намазали и са знаели какво се случва.Сега сякаш са открили топлата вода.Трябва да грабнем по една тояга ...и в София....живеем като скотове а мутри и партии стават хипер богати.Всичко е ясно, но ние сме роби и такива ще си останем...жалко за децата ни...
38
2
 
5
 
! Отговори
arhar преди 13 години
' Алексей и Първанов стягат нова партия
37
0
 
4
 
! Отговори
sasho преди 13 години
другото което е че преди години като ходех на училище никаде не ни учеха, че думата бизнесмен била синоним на мутра, ама нищо аийде,... човек се образова докато е жив
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тия 100 бона са мижава работа, туи черното има далавери за къде по крупни суми
35
0
 
13
 
! Отговори
Крум преди 13 години
А кога ще разследват съдиите и магистратие свързани с него? Как ще намерят съдия за процеса, който не е бил в комбина с него? Не от Красьо трябва да се почне,а по-нагоре по системата. Дали един съдия може да осъди друг?
34
0
 
9
 
! Отговори
вувузел преди 13 години
и това нищожество некой ден ще бъде откарано с лимузина с дървено легло вдървено и студено, обвито в свежи цветя към бакърената!
33
1
 
5
 
! Отговори
бг преди 13 години
Как да си плаща обикновения гражданин и дербния бизнесмен на тая държава данъците? Правилата не са еднакви за всички! За честните граждани,които си плащат в замяна какво получават-лоши пътища, мизерен градски транспорт,полиция,която не ни пази,глоби,такси,лихви .......
32
0
 
6
 
! Отговори
fenat преди 13 години
Тука почва да мирише на прикриване на други по-тежки деяния на "Черния облечен в черно", т.е. с този случай се прикриват по-тежки престъпления. Измества се вниманието. Ще го осъдят условно с 35 000 лева глоба + да си палти данъците и ще е чист, с една камара мангизи. Ами да вземем да станем партия с него?!
31
0
 
5
 
! Отговори
сашо преди 13 години
пропорационално ги изчисляват като процент от подкупа който са им дали ;)
30
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА А РАЗГРАДЕН ДВОР. ВСЕКИ СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА. НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ, НЯМА ТОК, НАЙ-СКЪПИЯТ ГАЗ В ЦЯЛА ЕВРОПА, НАЙ-СКЪПИ ТЕЛЕФОННИ УСЛУГИ В ЦЯЛА ЕВРОПА, НАЙ-СКЪПИ КОЛИ В ЦЯЛА ЕВРОПА, НАЙ-СКЪПИ ХРАНИ И ЛЕКАРСТВА В ЦЯЛА ЕВРОПА, НАЙ-НИСКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ В ЦЯЛА ЕВРОПА, НАЙ-ГОЛЯМА КОРУПЦИЯ В ЦЯЛ СВЯТ, НАЙ-НЕРАБОТЕЩА СЪДЕБНА С-*** В ЦЯЛ СВЯТ. НАЙ-ГОЛЕМИЯТ *** В ЦЯЛ СВЯТ !
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
abe 30,pochti navsqkade li she ti chetem glupostite?
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ne se svar6iha boklucite kato ei toq 4erniq , rijiq , blediq...bahti i pomiqrite i sadebnata sistema.6te ima li nqkoi osaden ot tezi ili samo ,,ogromni,, sumi za garancii
27
3
 
6
 
! Отговори
Числото 7 преди 13 години
Струва ми се, че гаранцията е висока, не бива да е повече от 500 - 1 000 лева максимум.
26
0
 
9
 
! Отговори
George преди 13 години
Съдейки,че Красьо Черният за укрити 94 хил.лв данъци е подследствен и с па-рична гаранция 10 хил.лв, би следвало висшите съдии, които с търговия с вли-яние в полза на своите наследнички,са "икономисали" по 600 хил.лв, което си е крупна злоупотреба, да са на ул."Майор Векилски" отдавна и да пишат какви са ги правили по черноморието.Ако са пуснати временно на свобода под парична гаранция,тя трябва да бъде около и над 50 хил.лв. Съдиите са на свобода и съдийствуват дори без да имат морал
25
0
 
7
 
! Отговори
МоРсКи преди 13 години
Зел 100 бона ако не е и повече - ще плати 10бона - Поредния виц!
24
0
 
16
 
! Отговори
Polkovnik преди 13 години
Това е смешна съдийска история.Бившата мин.Масларова, обвинена за разхище-ние на около 16 млн.лв, трябваше да плати парична гаранция 50 хил.лв. Масла-рова се разрева,каза,че няма толкова пари и САС с председател ген.Пенгезов - Ботуша й намали гаранцията на 5 хил.лв.Впоследсвие се оказа,че "бедната" Еми е купила само в София 3 апартамента за около 4-5 години.Красьо Черният с укрити 94 хил.лв,набеден за кадровик на ВСС, е под гаранция 10 хил.лв.,т.е. той е по-голям престъпник от Еми.