Нещо не е в ред. Прокурорът се крие, отсече Лечков

Удължават с 6 мес. разследването срещу сливенския кмет
2 авг 2010 13:04,
43
Нещо не е в ред. Прокурорът се крие, отсече Лечков
Снимка: БГНЕС

"Не съм видял черно на бяло, че делото ми е удължено с шест месеца", коментира пред журналисти в Сливен кметът Йордан Лечков.

От прокуратурата обявиха, че удължават разследването срещу градоначалника, който бе обвинен в престъпление по служба, довело до значителни финансови вреди за града.

Още по темата
Съображенията за удължаването са, че в хода на следствието са установени нови факти и обстоятелства по делото.

"Адвокатът ми ходи да търси прокурора – той се крие, а следователят от три месеца е в отпуск. Нещо не е наред", отсече Лечков.

"Информацията за удължаване я получих от вас, журналистите. Може и с 6 години да удължат разследването. Това са хора, които предварително знаеха, че не могат да плуват, но се съблякоха", заяви още кметът.

Лечков съобщи още, че до момента не е бил разпитван нито веднъж.

"Представете си какво дело се води", коментира кметът.

В края на юни Апелативният съд в Бургас възстанови Йордан Лечков на кметския пост в Сливен, след като Сливенският съд го отстрани от поста му на 21 април.

До решението на сливенските магистрати се стигна, след като срещу Лечков бяха повдигнати 7 обвинения, сред които за злоупотреба със служебно положение, за нецелево разходване на бюджетни средства и за съставяне на документ с невярно съдържание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: Сливен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
6
 
! Отговори
George преди 13 години
Проверете кой е гл.прокурор на BG и ще разберете защо окр.прокурор продъл-жава разследването с/у Лечков с 6 месеца; проверете кой предлага шефовете на съдилищата в страната и кой е шеф на ВСС - органът,който ги одобрява, и ще разберете защо оправдават Маргините и Раиф Мустафа и защо се готвят да оне-винят висшите съдии от ВАС и САС и защо не искат да разследват заменките! Всичко това е червено и адски много вони.
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Навярно и ти си от тези на Лечковата хранилка, но дано ве си омесен в далаверите.
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тея дето казват 4е краде нека отидат и свидетелстват, стига си говорим само глупости и чешем езици!!?? ако някои има доказателство има каде да го представи, ако не да малчат
36
6
 
5
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Абе стига с тези глупости бе хора.Този Радо дето Лечков му даде хляб сега отива да го тропа на Брюксел.Що не каже Радото той ли беше най-големия строител,че той трябваше да прави водопровода.Що се отнася до Лечков-има си институции ,които са достатъчно наясно с законодателството и щом те го оправдават значи нещата се преиначават от разни като Радото
35
3
 
6
 
! Отговори
До 35 преди 13 години
И като го познавш защо лъжеш толкова нагло, явно краставите магарета се надушват отдалеч. Аз също познавам хора, които са потърпевши и то много от тая ***, но ще дойде Видовден.
34
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Защото у нас няма правосъдие.
33
3
 
3
 
! Отговори
фют преди 13 години
Първо: Лечков е европейски гражданин и ще си плаща данъците където си поиска. Невиждам това трябва ли да ни интересува нас БГ - Европейските граждани.ВТОРО: Ние нямаме европейско правосъдие. Това е притеснително за нас. Защото в коя др. евро държава ще те отстранят от работа на общо основание по дело с обществен интерес и разследващите ще излязът отпуска. Аферим.
32
5
 
2
 
! Отговори
общински съветник преди 13 години
Аз много добре знам божиите заповеди, ама познавам и законите. Пък ти не ми давай акъл, познавам Лечков ДОСТА по- добре от тебе!!
31
2
 
3
 
! Отговори
VQRA преди 13 години
DA ne e nared,LE4KOV 6te mu nosim cigari, ne pardon infie v STARA ZAGORSKIQ.
30
3
 
2
 
! Отговори
До 32 преди 13 години
Ало общинския съветник, нали знаеш 10-те Божи заповеди, една от тях е не лъжи, така че внимавай не си прави шегички, не трупай грехове заради крадливата мангустта, която е нарушила поне още три от тях. И не се надявай на повишение след тия изказвания, защото много скоро Лечков ще го изгонят като мръсно коте и нищо чудно и ти да си в кюпа, щом защитаваш тоя мошеник.
29
14
 
4
 
! Отговори
общински съветник преди 13 години
Ти откъде знаеш, че е крадял? Бе много станахте компетентните ... плювалници, бре, ама много от вас крадат наистина!Лечков не е крадец. Пък вие си плюйте. Най- много да се задавите в храчките си.
28
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тая крадлива *** Лечков ако отърве кожата това ще е поредното доказателство, че не сме държава.Въпреки, че съм идейно подръжник на ГЕРБ, изказването на ЦЦ в защита на това крадливо *** ме разочарова. Дано да си променят мнението и да стигнат до истината, която вече цяла БГ я знае, а тя е, че Лечков е един долен мошеник и тарикат и за такива затвора е най-лекото наказание. Заради такива няколко хиляди /4-5/ мошеници като него няколко милиона българи живеят на ръба на оцеляването.
27
4
 
4
 
! Отговори
Храчков преди 13 години
Плюя по Лечков! Ама аз така си плюя, вие да не си помислите нещо? Аз съм българин, все пак!
26
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Четете в Последни новини от Сливен - Радостин Русев изпраща писма до ОЛАФ И ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ за злоупотреби в Сливен. Там ще разберете за какво става на въпрос и кой е Йордан Лечков.
25
3
 
16
 
! Отговори
MEFISTO преди 13 години
Аман от спортисти с политически амбиции.
24
1
 
10
 
! Отговори
до Аватар преди 13 години
Че защо ? Си мислиш ,че при такива доказани ''интересчии''Цвъ Цвъ и ББ има и капка съвест !
23
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами така е. Цецко е много добър приятел с Лечето. Кажи ми как да го осъдят.Само не ми казвайте,че Цецко няма влияние в съдебната власт. То е ясно и за малко дете.И даже вместо да си замълчи, Лечето един вид казва" Цецко е зад мене и затова се крият като мишки".
22
6
 
20
 
! Отговори
аватар преди 13 години
лечков ще тежи на съвеста на ББ и ЦЦ.
21
3
 
13
 
! Отговори
DW преди 13 години
ОПГ източва ''община Сливен'',начело с кмета Дани Лечков!Това го казва прокуратурата!Цецул и Боко обаче са на друго мнение! Защо ли??? Абсолютни ''ИНТЕРЕСЧИИ'' ни ''ЯЗДЯТ'' в момента!
20
6
 
19
 
! Отговори
1 преди 13 години
И колите са с немска регистрация....за да не плаща данък лукс тук...на собствената си община. Толкова медиите не се научиха - кмет - обществени поръки - негови фирми. В новия му хотел и чистачките са на щат в общината, сметките за консумативи отиват там...какво ли още не. Прокуратурата на една маса да седне в центъра ще събере материал не за 6, а за 60 месеца разследване. Но човека има гръб...реабилитира го Цветанов, Борисов...живи да са и те!