Пренесоха мощите на Йоан Кръстител в църква

Реликвата беше предадена на Сливенския митрополит от министъра на финансите
5 авг 2010 19:15, Екип на Dnes.bg
116

 

С литийно шествие мощите на свети Йоан Кръстител бяха пренесени в храма "Св. Георги" от Археологическия музей в Созопол.

Министърът на финансите Симеон Дянков извади мощите от витрината на музея, а след това ги предаде на Сливенския митрополит Йоаникий.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
0
 
! Отговори
RSG преди 13 години
Predi wreme po discovery pokazaha edna grobnica na kojato pisheshe Jesus from Jerusalim. Skysaha si gyzowete sys wsiakakwi analizi i nakraja se widia che groba e ot 1 wek.Nashte tuka sys shiban narod ti wikat werwaite. Pylna demagogoa, wyrnahme se w socializma s toja mastitija "istoric".
102
0
 
0
 
! Отговори
mododsiasw преди 13 години
X7I4GB <a href="rhinjbnzjfzu/">rhinjbnzjfzu</a>, [url=bwpztcdsrres/]bwpztcdsrres[/url], [link=lwdvdhiopwos/]lwdvdhiopwos[/link], waxpjsmlszsj/
101
0
 
0
 
! Отговори
Пора преди 13 години
че са мощи сигурно са мощи ама а кого ли ?
100
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Все си мисля, че работата на финансовия министър е да обяснява защо България иска заем от МВФ за БДЖ. А да връчва мощите е работа на министъра на културата... който хич не е неизвестно име, но едва ли половината от вас ще се сетят веднага кай е той. И аз нямаше да се сетя, ако нямах редовно работа с това министерство.
99
0
 
0
 
! Отговори
Язе преди 13 години
И в края на мнението си, насаждаш страх :D
98
0
 
1
 
! Отговори
Адриан Иванов преди 13 години
До Анти-РелигияСлед няколко годинки ще разбереш колко си бил заблуден, но тогава ще е късно...помни тези думи!
97
1
 
1
 
! Отговори
Томов преди 13 години
Аз принципно съм неверник. Все пак имам един въпрос до вярващите. Не искате ли да разбете дали наистина това са мощите на Йоан или се молите на кокалите на някой Дядо от преди 1200-1300 години? Защо не оставите учените да си свършат работата и да проведат научното изследване до край.
96
0
 
1
 
! Отговори
Жени преди 13 години
Всички, които са ходили в Рим, в църквата Св. Петър, знаят, че там се пазят мощите на няколко светци. Това никога не е оспорвано, и милиони вярващи ходят там. Днес хората ходят да се поклонят на чудодейни икони и мощи на светци, не със сърце, пълно с вяра или любов, а от СТРАХ ! Страх от болест, смърт, от бедност или от други тайни техни си страхове. Да не забравяме, че Бог е любов и всеопрощение, и всеки, който се е подиграл с това, си има своята Голгота и своя кръст ..
95
1
 
2
 
! Отговори
НЕ СИ ПРАВ.... преди 13 години
БЪЛГАРИЯ Е ЕДИН КОМУНИСТИЧЕСКИ "***"!АКО ЛЪЖИТЕ НА ПАРТИЯТА И РУСКИТЕ ДУПЕДАВЦИ, БЯХА ПОГРЕБАНИ, СЕГА ДА СМЕ НОРМАЛНИ ХОРА, С НОРМАЛНА ВЯРА И МОРАЛ!ОЩЕ РОБУВАМЕ НА ПРОСТОТИЙ И ГЛУПОСТИ ОТ ЖИВКОВОТО ВРЕМЕ!ОЩЕ ЦАРИ ЗАВИСТ И ЗЛОБА, КАТО МУЖДУ ПАРТИЙНИ ВОЖДОВЕ, НА КОНГРЕС!
94
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо България няма бъдеще?Защото е едно гробище!Във което са погребани лъжи, много лъжи!!!
93
0
 
0
 
! Отговори
Томов преди 13 години
Археолога: "Откритието беше закономерно, защото го бяхме планирали за тази година"....?!?!"Бях много развълнуван, защото знаех какво се крие вътре"....предварително ??!?!"Аз съм много религиозен..."...?!?!?След тези три цитата мисля че "обективността" на археолога не буди съмнение.Айде догодина бедро от Исус Христос (нищо че уж се е възнесал, това не пречи на "истинската" наука) в църква в Полски Тръмбеш или пък черепа на Ной.Защо не? Когато политиката замени науката всичо става възможно.
92
0
 
0
 
! Отговори
galka преди 13 години
mnogo tocno...naykata i vqrata po sveta vinagi e bila v protivorechie...suglasna sum s teb
91
0
 
0
 
! Отговори
ДО САТАНИСТ преди 13 години
70-ТИ КАНЯ ТЕ НА ВАЛПУРГИЕВАТА НОЩ.ЩЕ МЕ ЦЕЛУНЕШ ЛИ ПОД ОПАШКАТА???
90
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз обаче вярвам, че ти имаш бръмбари в главата.
89
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоненията и кланетата винаги са извършвани от тълпа неграмотни ***, а не от свещеници.
88
0
 
2
 
! Отговори
jfff преди 13 години
Тъпите хора обаче не правят разлика между римокатолицизъм и източно православие. Това че католиците са избили хиляди какво общо има с православието? Разликата между католицизма и православието е като разликата между трабант и мерцедес, но който не я вижда си е негов проблем. Господ дава, но в кошара не вкарва, т.е. важен е и личният избор.
87
6
 
2
 
! Отговори
АНТИ-РЕЛИГИЯ преди 13 години
Дан това и сам не го вярваш нали? Когато религията (т.е. католиците в конкретния ми пример) са "командвали парада" е имало същите ексцесии - даже и в по-голям мащаб... Да си спомним: преследване и горене на вещици, Валпургиева нощ, протестанти, Галилей, Джордано Бруно, Коперник... "Избийте всички господ ще познае своите"... Мисля че сега сме много по-добре в резултат на факта, че религията постепенно губи влияние! Само че трябва напълно да изчезне... още лазят насам-натам разни заблудени...
86
4
 
4
 
! Отговори
Сатанист преди 13 години
Ами като не можеш да докажеш нещо, недей да го обявяваш на всеослушание. Вече казах - и аз мога да подкупя един-два архиепископа да твърдят че произволна шепа кокалаци са свещени, пък за останалото да разчитам на хорската "вяра", сиреч простотия.
85
3
 
3
 
! Отговори
Sabrax преди 13 години
Много ми е интересно, всички дето ревете, че не било доказано, че са кости на св. Йоан Кърстител------------ КАК СИ ПРЕДСТАВЯТЕ ДА СЕ ДОКАЖЕ ТОВА-----------------ЛОЛОЛОЛОл - как може да стане това доказване? Да се взмеме ДНК проба от други "ДОКАЗАНИ" кости ли? А те как са "ДОКАЗАНИ". *** смотани - вярата за тва се вика ВЯРА, щото се ВЯРВА - НЕ СЕ ДОКАЗВА!!!
84
3
 
5
 
! Отговори
Желев преди 13 години
Дванадесет църкви твърдят,че притежават главата на Йоан Кръстителя.Не зная кой реши да ,,намерят,, костите на последния,но предполагам,че личната му карта не е била там и това може и да не е истина.А това,че Б.Димитров ни нарича ,,хамав народ,,. Прав е.Смо такъв народ може да има министър като него.