Митрополит дава ордени за гей наредбата в Пазарджик

Дядо Николай заклейми "безнравственото зрелище"
20 авг 2010 17:01,
162
Митрополит дава ордени за гей наредбата в Пазарджик
Митрополит Николай. Снимка: Булфото

По предложение на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай - Епархийският съвет реши да награди кмета на Пазарджик Тодор Попов и прокурора Стефан Янев с най-високото отличие на Пловдивската епархия – орден "Свети апостол Ерм".

Медалите им се дават за Наредба №14(забрана за публично демонстриране на сексуална ориентация) и за "тяхното достойно поведение при отстояването на християнските ценности, защитата на православната нравственост и морал, на светостта на брака, семейството и държавността".

Епархийският съвет предлага отличията им да бъдат връчени на подходяща церемония в катедралния храм "Успение на Света Богородица" в Пазарджик на 6 септември 2010 г.

В позицията на Митрополията се посочва:

Още по темата

"Епархийският съвет приема с недоумение и тревога публичните критики и порицания, на които бяха подложени Янев и общинското ръководство на Пазарджик заради заетата от тях позиция.

Епархийският съвет смята, че всяка позиция на мирянин и на светската власт, която изразява привързаност към традиционните християнски ценности и представлява форма на защита на общоприетия морал на българското общество, трябва да се ползва с енергичната подкрепа на Българската православна църква.

В конкретния случай чрез забраната за провеждане на едно безнравствено зрелище, провеждано пред очите на децата и представляващо публично предизвикателство срещу брака, семейството и устоите на държавата, кметът на град Пазарджик е постъпил като отговорен държавник и добър християнин.

Прокурорът Стефан Янев чрез заетата от него професионална позиция доказва, че когато бъдат разгледани през призмата на общоприетите ценности, правото и моралът могат да бъдат в единство и хармония, които са в основата на православното разбиране на правопорядък, почиващ на основите на вярата в Христа и изповядваните от православните християни ценности и норми на обществено приличие и ред.

Масираните критики, на които са подложени кметът на град Пазарджик и прокурорът Стефан Янев, са несправедливи.

Епархийският съвет смята, че Българската православна църква в лицето на Пловдивската епархия, на която е поверена грижата за душеспасението на християните от Пазарджишката духовна околия, е длъжна да даде ясен знак на подкрепа за тяхната принципна, Богоугодна и държавническа позиция", завършва дядо Николай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
1
 
! Отговори
slavka преди 13 години
ne se qdosvaite momi4eta i mom4eta navsiakade ima geove,pedofili,gadniari.ma i te imat du6a,vsi4ki pla6tat za grexovete si .ot4eto si var6i rabotata ina4e niama da moje da krade ,kakto vsi4ki popove.as ne sam vav balgaria ma gi gledam i tuka6nite kakvo praviat taka 4e vsi4ki sa ednakvi .dali u nas ili na van niama zna4enie .mnogo pozdravi na vsi4ki da ste veseli ,6tastlivi ,jivi i zdrzvi.
148
2
 
3
 
! Отговори
Б преди 13 години
Слушай си небесния отец и продължавай да крадеш и да заглеждаш малки момченца.
147
1
 
3
 
! Отговори
A преди 13 години
Нашия небесен отец постановява в Светото си Слово закони коитотрябва да спазваме за наше добро. Неспазването на тези закони води до духовната ни погибел и вечно страдание. Наскоро нашумяи се разгорещи спора около един непристоен начин на живот и парарадирането с него, които са в тежко нарушение на тези закони.Представянето на този начин на живот като естествен и приемлив е изкривияване на истината, също в противоречие с тези закони и имапагубни последици за отделния човек и цялото общест
146
3
 
3
 
! Отговори
love преди 13 години
войнстващите антихомосекуалисти всъщност са латентни хомосексуалисти.
145
1
 
3
 
! Отговори
love преди 13 години
войнстващите антихомосекуалисти всъщност са латентни
144
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 148, Ти на колко си години! Никой никога не ми е казвал като дете, че поповете са фашисти. Ти изобщо живял ли си в България, *** такъв! И защо ни наричаш *** и не пишеш на кирилица? Я си трай там и не се обаждай турчин ***!
143
3
 
4
 
! Отговори
БОЛЯРКА преди 13 години
Не богохулствай! Ако нещо неприятно ти се случи тез дни, не се чуди от къде е! Митрополит Николай е най-младият владика, но с много силен дух. След патриарх Максим, той е най-добрият ни свещеник. Вие просто не знаете способностите му. Само развратени *** като вас могат да говорят, че монасите са хомосексуалисти! "Боже прости им, те не знаят какво говорят!"
142
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пропуснах да добавя - завоеватели и убийци. А извращенията в исляма и юдейството са доста по-сериозни, просто нищо не излиза на бял свят. Знайте го от мен.
141
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре ще ги "цитирам" - ислям, католицизъм, юдейство и произходните им секти. Ако искате разумна, мъдра, природосъобразна религия или учение се занимавайте с будизъм или сатанизъм. Покажи ми будиски монаси - педофили, изнасилвачи, грабители, подтисници, интриганти, лъжци и пияници.
140
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Попа е същия!
139
3
 
4
 
! Отговори
серГЕЙ Станишев преди 13 години
Aло попе, я по-спокойно!
138
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
браво! е, нали постоянно се говореше, че църквата била пасивна..
137
9
 
1
 
! Отговори
bg преди 13 години
Po vreme na komunizma gnusnite gjauri ni kazvaha:nedeite da hodite na curkva,zashtoto popovete sa fashisti.Sega sushtite tezi gnusni gjauri,prebojadisali se na natovci,ni kazvat:nedeite da hodite na curkva,zashtoto popovete sa komunisti.
136
5
 
3
 
! Отговори
Седерастофоб преди 13 години
Синьо-червени куманоиди,извратени и дегенерирали,нищо свято няма за вас сатанински ***!!!Синовете ви зетьове-*** да ви докарат ,да ви порят пърделниците по домова книга!!!
135
3
 
1
 
! Отговори
bg преди 13 години
do 128---koi sa tija drugite religii?Citirai gi.
134
2
 
1
 
! Отговори
j преди 13 години
iavno revniva ot niakoi ot tezi koito e atakuval! li4i mu 4e e zabarkan!
133
9
 
3
 
! Отговори
Минувач преди 13 години
1. Че те гейовете са при вас, Дядо Николаеееее! Под расата, под расатааааа! 2. Тоз орден като на президента "Стара-та планина" ли е?!3. Щом няма да има "секс" на публични места, анатемосайте телевизиите, радиата, вестници и списания..., и 90% от вашата си попска гилдия - Лицемериииии!
132
4
 
2
 
! Отговори
Martin преди 13 години
toq ne si znae parite da go *** v oteca ! nqkoi ako ima protiv neshto ...da si slaga vajeto dokato az nesam mu go slojil hahhahaah
131
3
 
2
 
! Отговори
Pravda преди 13 години
boje shti navra kelimqvkata v zadnika pak s kandiloto shta obesq pedofil gaden !
130
6
 
3
 
! Отговори
Пловдивски_помак преди 13 години
Охохо, ама това е моят човек, бе хора. Никито. Тоя пие като смок само скоч. :)) Голям фен. В хубав джип се вози. Да е жив и здрав. Голям шапшал е :))