Борисов: Проблеми с Франция нямаме

"Има много мнения по ромската тема и не искам България да бъде замесвана"
16 сеп 2010 23:17,
168
Борисов: Проблеми с Франция нямаме
Снимка: БГНЕС

Около 1700 незаконно пребиваващи във Франция румънски и български граждани ще са експулсирани в периода от 28 юли до края на септември, обяви министърът на имиграцията Ерик Бесон, цитиран от Франс прес. Той каза това при посещение на парижкото летище Роаси.

В края на август Бесон обяви, че от 1 януари са експулсирани 8313 румънски и български роми. 

Спорът Барозу - Саркози

В контекста на спора около френската политика спрямо ромите се стигна до словесна престрелка между Жозе Мануел Барозу и Никола Саркози. Това съобщи в четвъртък АФП, като се позовава на българския премиер Бойко Борисов.

Министър-председателят на България Бойко Борисов каза, че са се провалили опитите да бъде решен породеният от изказванията на еврокомисарката Вивиан Рединг конфликт между ЕК и Париж, съобщава радио Дойче веле.

Още по темата
16 сеп 2010 20:00
278

Българската позиция

Проблеми с Франция нямаме, заяви премиерът Бойко Борисов след края на днешния Европейски съвет в Брюксел, съобщава БТА.

Има много становища по ромската тема и не искам България да бъде замесвана. Българската позиция е тази - свободно придвижване на гражданите, които спазват законите на всяка страна, посочи премиерът. 

Той отново изрази мнение, че проблемът с ромите във Франция няма да повлияе върху приемането на България в Шенгенското пространство. 

"Франция е дълбоко шокирана"

Франция е дълбоко шокирана от изказването на еврокомисаря за правосъдието Вивиан Рединг, която сравни експулсиранията на роми от Франция с депортиранията на евреи през Втората световна война. 

Това заяви след срещата на върха на ЕС в Брюксел, доминирана от споровете около експулсиранията на роми, френският президент Никола Саркози. 

Аз съм държавен глава и не мога да допусна страната ми да бъде обиждана. Френските власти ще продължат да разрушават всички незаконни лагери, без значение от какъв произход са хората в тях. Европа не може да си затваря очите пред незаконните лагери, заяви Саркози. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още по темата: Франция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
3
 
5
 
! Отговори
на преди 13 години
Браво на Борисов,че никой тук не чете това което е казъл на тази среща.Първо иска Франция да не мисли че България е с Румъния федерация.Върна ти са 41 цирани и стига са ни кипазили.Защо като е станал скандал,Борисов ще лъжи света.Много ясно че ще брани българските интереси и няма защо да говорите неверни неща.Бориксов е ясен,точен и Примиер на място.ЕС го уважава.
68
2
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 13 години
А на повелителя Ви илия лайняра шефа на мултигруп :По добре млад и богат,от колкото беден и болен!отговарям така: аз все още се лигавя в нета но младия и богатия не иска да чатим!
67
0
 
6
 
! Отговори
проблеми със себе си преди 13 години
СТРАНДЖАТА има проблеми със себе си!
66
3
 
6
 
! Отговори
Мозъчна операция преди 13 години
Мозъчна операция ли е имал пожарникарят, че изглежда така на снимката?
65
0
 
11
 
! Отговори
Франция има проблеми преди 13 години
Борисов: Проблеми с Франция нямаме. Само дето Франция има проблеми с нас!
64
1
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 13 години
Като го гледам този социален реформатор се замислих дали той е луд или аз!Никога не съм си и помислял,че съм наполеон,но този (ТИКВАТА)е върха!
63
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Иване, ти ходил ли си в ЕС, кога и за колко време. Ако не те е срам да напишеш ...
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пич, това е копи и пейст от сайта на ЕС. Жалвай се там ако не ти харесва. Правилата са си правила, сори, майна.
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
az systo se radvam 4e Boko nai setne izre4e nesto umno i dyrjavniceski.DO sega imam pone 50-60 postera tuka i ne sam propusnal da mu se prismivam.Dano ne e pyrvo i posledno umno izkazvane. 4e na fona s onia tam smeshkite ako bese plesnal nekoia igriva duma-oide i konio i pojarnikaro u rekata za gola voda
60
1
 
3
 
! Отговори
MURDOC преди 13 години
До Анонимен 54 Какви регистри, какви заявки за присъствие в дадената страна? Нали уж сме "едно семейство" ? Целта на махането на границите нали беше да се сближим "да сме едно цяло" ? Направо едни номера на ръцете да ни татуират и да ни залепят по едни етикети с надпис " източно европейски ***".
59
3
 
2
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Абе момче, пак ти казвам,вземи и чети. Свободно движение на хора,стоки и капитали. Вземи прочети,какво е подписала държавата ни за нашите граждани и какви права имаш,че утре като идеш в чужбина да знаеш,че нямат право да те връщат.Могат да те сложат в затвора,маже да ти сложат парично наказание,но екстрадиция за граждани на ЕС не се предвижда.
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добро утро бе ***. Хората ти обясняват, че всяка страна си има срикове и правила а ти гражданин на ЕС и това е. Общото правило е срок от 3 месеца. Но страните подхождат различно иси имат собствени правила. ЕС е единен но не съвсем. Ама голям си тъпан ей ...
57
2
 
3
 
! Отговори
mao_dze_dun преди 13 години
Не мога да повярвам,че го казвам, но в случая Боко е прав. Когато се ритат атовете - магаретата го отнасят. Най-добре да действаме по байтошовски и да се правим на ударени докато онея се разберат.
56
1
 
4
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Това,че не могат да си платят глобата е съвсем друго...В Австрия като не можеш да си платиш глобата,1 седмица ще миеш,чистиш улиците и ще си ги платиш. Ако имат наказателно постановление във Франция,то и тук ще цъфне като акт...
55
0
 
6
 
! Отговори
Иван преди 13 години
"Правото на пребиваване върви ръка за ръка с правото на работа в друга страна членка."Абсолютно не е така,защото например във Германия мога да пребивавам без разрешение(само с регистрация в полицията),но без разрешение от германските власти не мога да работя все още.
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Една моя позната работи в емигрантски център (нещо като арест) е страна от ЕС. 1/3 от арестантите са от стани на ЕС но изен Шенген и са задържани за нарушаване на правилата за пребиваване. Работили са в страната нелегално, без регистрация повече от 3 месеца и са ги хванали. Не могат да си платят глобата и чакат да минат през съд за да им се определи наказание. В повечето случаи ги депортират. Нашите *** са минали по бързата процедура, това е.
53
1
 
3
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Да де,точно... интересува ме дали нашите роми са спазили френския закон и ако един французин направи същото,дали ще го екстрадират другаде?Забравяш,че законите трябва да са равни за всички!
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
невежество.чао
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Оставям с впечатлението, че малко информацията за малко по-острия тон между Барозу и Сарко е излязла от устата на Боко. Боко ти си голяма клюкарка бе. Единствено България няма позиция по темата. Всъщност позицията е прътно снишаване и заходи с прибежки и припълзявания. А това че света буквално преля от съобщения за български и румънски роми за Боко, Цуци и Ники няма никакво значение. Те не са от тук и са за малко.
50
0
 
5
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Най-много се дразня , когато такива като " Ваньо " пишат по 50 коментара по тема , която ама въобще не разбират. Поздрави :)