Джигитите на пътя с двойно по-скъпа "Гражданска"?

Реализирането на идеята може да стане след Нова година
17 сеп 2010 07:00,
129
Джигитите на пътя с двойно по-скъпа "Гражданска"?
Снимка: БГНЕС

Цената на задължителната за шофьорите застраховка "Гражданска отговорност" съвсем скоро може да се определя от контролните точки в талона.

Идеята на Асоциацията за защита на застраховани и пострадали при ПТП-та е системните нарушители с много отнети точки да плащат двойно по-скъпа полица, докато примерните водачи да имат отстъпки.

Реализирането на това предложение е възможно да стане след Нова година, когато всеки водач ще може да проверява колко точки са му останали на сайта на КАТ www.i-kat.org.

Причината досега идеята да не бъде реализирана у нас е, че данните за контролните точки не можеха да се видят от застрахователите.

В момента, за да проверим колко точки са ни останали, трябва да отидем в КАТ и да платим 3 лв. за изготвяне на подобна справка.

От Асоциацията предлагат още, всеки шофьор, заловен да управлява автомобила си с над 0,5 промила алкохол в кръвта, да бъде свалян от колата си веднага след установяване на нарушението.

Освен това от сдружението искат и водачът на МПС да е задължен да спре на пешеходна пътека, ако на нея има човек.

В момента шофьорът е задължен да намали скоростта и по преценка да спре автомобила.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
7
 
2
 
! Отговори
Таксиджия преди 13 години
Абе всички ли с това име сте кухи ? Един Антон познавам, само дето не му тече слюнка. Иначе си е ***.Хората ти обясняват, защо това няма да работи, ама ти се пениш и пляскаш с потни кунки.
37
8
 
6
 
! Отговори
Гузен Джигит преди 13 години
Даже не съм се интересувал колко точки имам, но със сигурност са едноцифрено число. Колата ми се води на инвалид ...Да ме прощавате, ама ще ме хванете за малкия джигит. п.п. Не бе, нищо против нямам да се направи нещо, ама то освен малоумия от КАТ нищо друго няма. *** ли работят там ?
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
далече си от истината за цената на застраховките, но за едно си прав - Гражданската отговорност е на автомобила и този закон ще мине но няма да има ефект щото всеки който има отнети точки ще обявява за основен шофьор някоя божа кравичка дето не е карала кола от 20 години и талона и е просто прекрасен.
35
3
 
25
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Гласувам с двете ръце ЗА тези промени. Който кара като *** трябва да плаща повече за застраховка - така е в САЩ. За пешеходните пътеки трябва да се контролира много строго поне в началото , за да се научи българския шофьор да спира, защото сега обикновено си минават с газ и очакват пешеходеца да спре.
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А не може ли да стане по-добрия вариант?НЕджигитите на пътя с двойно по-евтина Гражданска?
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Крайно време беше,но да видим!Това "може" в подзаглавието ме кара да съм умерен песимист по отношение на добрата идея.
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хммм щом става дума за парички, ще има ефект.....никой не обича да му бъркат в джоба !!!
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за да може като направиш (недай боже) птп някой ден - потърпевшия да бъде обезщетен. Затова.
30
8
 
13
 
! Отговори
77777 преди 13 години
Поредната безумна идея, на която *** викат "Браво". Застраховката Гражданска отговорност е за МПС-то, а не за водача. Вкарването на допълнителни суми заради водача е само начин застрахователите да откраднат повече пари от нас. Това, че едни ще плаща повече изобщо не означава, че другите ще плащат по-малко или че застрахователите ще изплащат по-голями застрахователни премии порадои по-голямите постъпления. Все пак смятам, че идеята ще мине - все пак застрахователите управляват в България.
29
0
 
8
 
! Отговори
тутин преди 13 години
Прав си. Такова нещо като "точки" има само в България. Който казва, че "топлата вода е открита" - да ми покаже една западноевропейска държава, в която има таково чудо като талон, точки и зелени хартиени картончета.ГО се съобразява в зависимост с ПТП-та, по които водачът е виновен !За нарушения, от които няма нанесени щети има глоби. От малки до огромни + затвор и т.н.Пак бъркат две в едно даге
28
2
 
4
 
! Отговори
ddt преди 13 години
еми да защо и аз да плащам по 300 лева като не правя ПТП ?
27
3
 
17
 
! Отговори
шофьор преди 13 години
Какво се пънете незнам, на запад тези неща са решени, "топлата вода" е открита вече !Така, че БРАВО ... защото това се нарича гражданска ОТГОВОРНОСТ и тези, които са не само безотговорни ами бих казал БЕЗУМНИ трбва да си платят за бабаитлъка !Тогава много пишлемета ще се замислят като правят нарушения !!
26
1
 
5
 
! Отговори
!!, до 27 преди 13 години
Еми така излиза, обаче имай предвид, че цената на на ГО няма да е същата, ако нямате нарушения, и в общия случай сумарно едва ли ще има някаква коренна разлика.Абе не е тривиална темата, и в държава с повече книжки от колкото автомобили, като нашата, е по-тегаво :)
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това добре, ама значи ли че в къщи трябва да имаме 3 граждански отговорности - аз, жена ми, баща ми (защото и тои я ползва понякога).... Като тръгваме на път трябва да носим и една чанта за бумащината...
24
2
 
11
 
! Отговори
Жо преди 13 години
Малко е двойно! Поне десеторно трябва да е, за да отктажат *** от кефа си да вътрят геврека фиркани или просто за кеф да летят по улиците.
23
3
 
4
 
! Отговори
водач преди 13 години
точките трябва да са цветни,съобразно опасноста,която се създава/ за колан и превишена скорос/
22
2
 
11
 
! Отговори
yashinaki преди 13 години
23, НЕ. Всичко се върти около интересите на застрахователите. Ако имаше свястна полиция, и разкриваемост поне на 70% от авто кражбите, нещата нямаше да са така! Нямаше да има КАСКО, и нямаше да плащаме по над 2000 на година за такси, КАско, гражданска и така нататък. Смешна държава, смешни фирми...
21
0
 
8
 
! Отговори
!!!, до 21 преди 13 години
Еми това е , защото не са предложили Гражданската на изрядните шофьори да се намалява. Като имаш там Златен талон - да ти пада наполвина гражданската.Но нещата не се изчисляват въобще така. На запад си имат стройни схеми как се изчислява рискът и всичко се върти около него.
20
4
 
3
 
! Отговори
!!!, до 18 преди 13 години
Е ок, обаче едно пълномощно от нотариус се изважда за 15 минути, и то може да се направи на списък от хора и струва някакви левове. Това е добра кръпка на проблема, обаче не е това решението. Всеки шофьор трябва лично да си носи отговорността като шофира, а не автомобила.
19
3
 
8
 
! Отговори
yashinaki преди 13 години
А така. И кой ще спечели от всичко това?!ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ!Същите тези, които в момента свалят по две кожи за КАСКО, което явно не им е достатъчно! Глобите са си напълно достатъчни, и поне отиват в държавни институции!!!