Джигитите на пътя с двойно по-скъпа "Гражданска"?

Реализирането на идеята може да стане след Нова година
17 сеп 2010 07:00,
129
Джигитите на пътя с двойно по-скъпа "Гражданска"?
Снимка: БГНЕС

Цената на задължителната за шофьорите застраховка "Гражданска отговорност" съвсем скоро може да се определя от контролните точки в талона.

Идеята на Асоциацията за защита на застраховани и пострадали при ПТП-та е системните нарушители с много отнети точки да плащат двойно по-скъпа полица, докато примерните водачи да имат отстъпки.

Реализирането на това предложение е възможно да стане след Нова година, когато всеки водач ще може да проверява колко точки са му останали на сайта на КАТ www.i-kat.org.

Причината досега идеята да не бъде реализирана у нас е, че данните за контролните точки не можеха да се видят от застрахователите.

В момента, за да проверим колко точки са ни останали, трябва да отидем в КАТ и да платим 3 лв. за изготвяне на подобна справка.

От Асоциацията предлагат още, всеки шофьор, заловен да управлява автомобила си с над 0,5 промила алкохол в кръвта, да бъде свалян от колата си веднага след установяване на нарушението.

Освен това от сдружението искат и водачът на МПС да е задължен да спре на пешеходна пътека, ако на нея има човек.

В момента шофьорът е задължен да намали скоростта и по преценка да спре автомобила.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
5
 
! Отговори
до 15 преди 13 години
ГО се прави на автомобила, но има една графа в която се упоменава от кои се управлява...... има и графа "Всички упълномощени лица"... ще си правиш сметката на кои си даваш колата просто!
17
2
 
14
 
! Отговори
!!!, до 14 преди 13 години
Ами да ама, автомобилът не носи никаква ОТГОВОРНОСТ, камо ли ГРАЖДАНСКА.В Германия си има схема по която се преценя колко рисков шофьор си и на базата на нея или ти се увеличава (драстично) Гражданската или съответно ти се намалява. Цената на ГО трябва да се свързана с това колко рисков шовьор е човека, а това няма как да стане докато един автомобил е "отговорен".Трябва да се промени ГО да бъде на шофьора, а не на автомобила. И да се взима предвид колко години кара без отнети точки и т.н.
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много си грамотИн, бе! Пише се "откровено". И АКЪЛ взел да дава...
15
2
 
13
 
! Отговори
!!! преди 13 години
Не вярвайте на подобни ГЛУПОСТИ.Това е откровенно малоумие. В България Гражданската отговорност се прави на АВТОМОБИЛА, а не на ШОФьОРА, Никъде на гражданската не пише ИМЕТО НА ШОФьОРА, а само номера на автомобила.Докато това не се промени, както е в Германия. Подобни изхвърляния са откровнно ***.
14
1
 
8
 
! Отговори
до 4 преди 13 години
Типично за българин който се правиви на *** ,,Да обаче" обаче повечето автомобили са на тези които ги управляват, а другите са малък процент и тази мярка ще накаже финансово джигитите.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някои хроа не си плащат глобите от КАТ с години, но гражданската - искат не искат трябва да се плаща! И още едно предложение - който е хванат без ГО - книжката на трупчета. И още едно предложение - държавата да уреди със закон, застрахователя да ти изплаща ремонта след издадена фактура от сервиз (може и да е посоен от застрахователя), а след оглед на улицата... който са го блъскали ще се сети за какво говоря.........
12
2
 
9
 
! Отговори
Екзекутор преди 13 години
НАПРОТИВ- ЛОГИКА ИМА. Всички чалгоумници трябва ДА СЕ ДЕРАТ ЖИВИ.
11
1
 
18
 
! Отговори
лондонско такси преди 13 години
Освен това от сдружението искат и водачът на МПС да е задължен да спре на пешеходна пътека, ако на нея има човек - това е у нас, а в западния свят отдавна е така !
10
11
 
5
 
! Отговори
Владо преди 13 години
Да, ама точки се взимат и за непоставяне на колан. А това какво общо има със застраховката и с начина на шофиране? Значи някой, който 5 пъти са го хващали за превишена скорост го приравняват с друг, който забравил, видите ли, да си сложи коланчето. Нали за нарушенията си има глоби - нарушаваш плащаш - откъде накъде ще те глобяват допълнително с по-скъпа гражданска? Единственото, ковто има някаква логика е по-скъпа гражданска за шофьори, виновни за ПТП.
9
4
 
4
 
! Отговори
122121212 преди 13 години
Аз почти останах без точки заради паркинги и гаражи но нямам застрахователни събития и заведени щети или нещо подобно.Нещо не ми звучи много обективна тая работа.
8
1
 
15
 
! Отговори
мицо преди 13 години
колко НЕИЗПЛАТЕНИ ЗАСТРАХОВКИ ИМА ОТ ,,ЧЕСТНИТЕ И ЗАГРИЖЕНИ ,, ЗАСТРАХОВАТЕЛИ , ЩО НЕ ГО ПИШЕТЕ ТОВА ,А САМО ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ ГОВОРИТЕ .МАЙ ВСЯКА ВТОРА ЗАСТРАХОВКА СЕ УВЪРТА ДА НЕ СЕ ИЗПЛАТИ ОТ ,,ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ ,, ЩО ТАКА БЕ МИМЕ
7
4
 
4
 
! Отговори
nqkoi si преди 13 години
kraino vreme e ve4e i zastrahovatelite da pla6ta6 realnata stoinost na 6tetata pri PTP a ne da davat jalti stotinki i da skubqt pari ot taka i ve4e bedniq narod v tazi darjava
6
5
 
9
 
! Отговори
Аз съм ЗА! преди 13 години
БРАВО!!!
5
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А с пешеходците - джигити какво какво ще правим?
4
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да обаче Гражданскатата е на автомобила, а не на водача. Примерно автомобила ако е собственост на някой който не кара кола от 10 години няма да има никакъв смисъл от тази мярка по отношение на някой джигит който кара тази кола.
3
8
 
9
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Ха така тези хрантутници и те намериха начин да смучат пари,като банките.За едните криза ,за другите джигите.Майката му е да се смуче пара от народа с най висок доход във Вселената.
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
става въпрос за едни пари...
1
3
 
27
 
! Отговори
АЛЕКС2 преди 13 години
ГОСПОДА УМНИЦИ ЗАКОНОТВОРЦИ,ЗАЩО ВСИЧКО ТОВА НЕ Е НАПРАВЕНО ДОСЕГА...КОЛКО ЧОВЕКА ОЩЕ ТРЯБВА ДА ЗАГИНАТ ??? 10000,100000 ???