Цената на парното без промяна през сезона

Софийската топлофикация е сред най-задлъжнелите към "Булгаргаз"
21 сеп 2010 11:41, Красимир Ангелов
29
Цената на парното без промяна през сезона
Снимка: БГНЕС

Цените на парното във всички топлофицирани градове ще останат непроменени през целия отоплителен сезон.

“Това е намерението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, а ако има причини за намаление на цените, ще ги намалим”, обяви председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев.

По думите му корекция в цените, които бяха постановени от 1 юли 2010 г., се предвижда само при такова изменение на цената на природния газ, което да е съществено за топлофикационната услуга.

От 1 отктомври се очаква поевтиняването на природния газ да е минимално, коментира Семерджиев.

Той допълни, че към този момент голяма част от топлофикационните дружества са застрашени от спиране на доставките на газ, защото са натрупали дългове към "Булгаргаз".

Още по темата

“Една от най-задлъжнелите топлофикации е софийската. Още днес ще имам среща с председателя на Асоциацията на топлофикационните дружества, за да обсъдим този проблем”, отбеляза Семерджиев.

Всички топлофикации, които не се издължават, са застрашени от спиране на подаването на газ, посочи председателят на ДКЕВР.

“Малка е опасността София да остане без парно отопление, но все пак такава съществува”, посочи той.
Застрашени от спиране на доставките са и топлофикациите във Враца и Казанлък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: парно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
пипи преди 13 години
ако искате хората да си плащат сметките и да имате пари свалете цените монополисти така пари не се правят със вдигане на сметките никой като не плаща от оборот се печели
27
0
 
0
 
! Отговори
Бореца преди 13 години
Цената на парното може би отново ще се покачи защото най-вероятно отново ще се увеличи цената на газа! Но не това е големият проблем имам предвид цената на газа, проблема е в това че никой не казва как е формирана цената на парното, колко се плаща от цената на парното на кожодерите от топлинното счетоводство, защото освен от нас клиентите те начисляват своята услуга и на топлофикациите,колко са загубите при преноса и като 60% не си плащат сметките картинката става напълно ясна!
26
0
 
0
 
! Отговори
Ха да са честити преди 13 години
новите мошеници! Все по-малко ще се отопляваме и все повече ще плащаме. И така ... докато не спрем изобщо да се отопляваме, но ще плащаме. Или ... докато не изкочим на улиците да трошим главите на изедниците! Давайте да излизаме всички с КНСБ-то, за да сложим ред в тая държава! Така повече не може да продължава!
25
0
 
1
 
! Отговори
DeDe преди 13 години
Там е работата че посредниците не са премахнати.Сашо Дончев продължава да трупа милиони без да си мръдне пръста,даже сега процента му се е увеличил. Не се говори за това,всички мълчат като наакани,начело с ББ.Нещо има ,ама няма прозрачност.
24
0
 
2
 
! Отговори
иво преди 13 години
И между другото защо бяха премахнати посредниците между Газпром и Булгаргаз, нали беше за да се намалят разходите. Но виж останаха посредниците между Топлофикация и Дружествата за топлинно счетоводства, те не надуват ли сметките или марш на руските олигарси, но виж , нашите, е те си имат винаги огромно лоби в Парламента , независимо кой ни управлява. И си задавам въпросът; Защо депутатите не сринат картела между мобилните оператори, май ползват беплатни телефони и разговори. Дали пък и сметките
23
1
 
1
 
! Отговори
иво преди 13 години
Абсолютно съмсъгласен с Дан и Веско. Аз също ползван инверторен климатик сумата която плащам за отопление е в пъти по малко , която ми начисляв "Топлофикация". Така ,че:Борда на Директорите на Топлофикация , трябва да раздели разходите: за отоплениеза топла вода,за отопление няма да плащам два пъти, но за топла вода още утре съм готов да отида и да си платя сметката.Позвам и е редно да я плащам, но да плащам за разни тръби, които мниават през апартамента ми, да плащам за студени апартаменти
22
1
 
1
 
! Отговори
Престъпниците преди 13 години
от ДКЕВР и тия от софийската топлофикация вече на два пъти измислиха нови цени за тази година. После щеше да има намаление на газа, въздишки и охкания с оня от Русия и т.н. лъжи. Сега едва ли не трябва да целуваме ръка, че нямало да има ново увеличение. През зимните месеци при тия цени няма да има сметка под 120-140 лв. Как си я представят некои, че ще има плащане на такива пари. Колкото по-горе ги измисляте, толкова по-надолу ще бъде плащането. Ще секне краденето и пълненето на гушата ви.
21
1
 
5
 
! Отговори
jmi4ko преди 13 години
Писна ми от тея мошенници, всяка година преди отоплителният сезон се почва.....''ще паднат цените,.....няма да бъдат променяни'' , и още с първия студен вятър ..оп дигат се цените тройно и четворно....кой както си иска така....та писна ми да им слушам лъготиите.
20
1
 
2
 
! Отговори
ха.ха преди 13 години
САГА ЗА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ФИНАНСОВИ АФЕРИ У НАС 1 ЧАСТ. Кредитното милионерство зачена в дебрите на социализма и опорочи демокрацията2 ЧАСТ. Ицо Салфетката дава кредити-бакшиши на своите си фирми3 ЧАСТ. ПЧБ строи капитализъм с пари на социализма4 ЧАСТ. "Мултигруп" изблиза като сладолед империята "Балканбанк"5 ЧАСТ. "Бизнесбанката" бе златната рибка за нейните собственици6 ЧАСТ. В БЗК кръстосаха шпаги и секири политическите елити7 ЧАСТ. Банковите "бутици" ЧЗИБ, Кристалбанк, "Славяни"...8 ЧАСТ. Октоподът с "бяла якичка" почти изяде банка "Биохим"9 ЧАСТ. "Заровете" в паричната игра хвърляха политиците и БНБ 1 Ч А С ТЗаченатият в скандални мъки закон за информация относно необслужените кредити /законът "Каракачанов"/, май ще детонира сериозни политически катаклизми в страната ни.Той бе гласуван на 8 октомври м. г., а на 21 януари се появи и списъкът на длъжниците. {Борчлиите се оказаха 10 672 на брой със сума за 2745 трилиона лева. Понеже изискванията на закона не бяха спазени - за обединяване на дълговете към отделно лице или фирма, това свършиха журналистите. Така кредитните милионери се редуцираха до 3450 на брой. От тях около 1200 са със сравнително дребни суми - под 10 000 марки всеки.}Въпросът "докога?"
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мечтател! Ти сериозно ли вярваш, че на някой му пука за народа? Те са си уредили живота, че и живота на децата и внуците си, а ние ще ... супата!
18
1
 
4
 
! Отговори
Никодим преди 13 години
Крайно време е правителството да се заеме сериозно с топлофикация за да не ни граби.Цените са завишени най-малко 10пъти. Това е безобразие.Ако цените станат нормални тогава хората ще повярват, че това правителство мисли за народа.Не мислете,че хората са толкова прости.Това е пладнешки обир.
17
0
 
2
 
! Отговори
до 6 - Гуги преди 13 години
"Софийската топлофикация е сред най-задлъжнелите..."а за крадеца вальо топлото не се пише нищо и още не могат да го осъдята съвестите /балъци/ хора плащат ли плащат...--------------------------------------------------------------------------Все още не мога да разбера как един осъден човек за престъпление е на свобода. В интелигентните страни такива стоят в затвора и си излежават присъдата, а могат да обжалват с години. За Топлото едва ли някой има съмнения.
16
0
 
6
 
! Отговори
аман от топломентаци преди 13 години
Тия ги разправяйте на дедовия. *** от ТоплофЕкация със сигурност ще се изгаврят с цените на пОрното още декември-януари. После ще си надуят цените без да минат да отчетат реална консумация и пак ще си правят някви измислени сметки на база миналия век по това време. Аман с тия техните фъшкийски бази. Искам реално отчитане, а не бази !! Как може за всички други да има регулярен отчет, само тия великите тарикати минават веднъж годишно. Че и по 5 лв. на топломер ми взимат............ ДГД !!!
15
0
 
6
 
! Отговори
А преди 13 години
Какво стана с намалението в размер на около 25% на природният газ, доставян от Русия?
14
0
 
1
 
! Отговори
DeDe преди 13 години
Къде са коментарите,аз написах под номер 13 и сега няма нито един .ха ха ха Maй не им хареса нито един.
13
0
 
7
 
! Отговори
DeDe преди 13 години
Нали щеше да поефтинее между 10 и 20 процента.Сега няма да поефтинее ,а като го пуснат ще поскъпне.Стари номера.Писна ми от всички.
12
0
 
4
 
! Отговори
Катрин преди 13 години
Да фалира тази топлофиКРАДЦИя! Цяла зима радиаторите вкъщи никаква работа не вършат, налага ми се печка да включвам, и пак на края на всеки месец над 100лв! И когато попиташ на каква база се изчислява - било служебна тайна!?! Ами, писна ми вече!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И сега какво се очаква? Да почнем да скачаме от радост, че само 2/3 от заплатите ни ще отиват за парно, а не цялата! Е...ти нахалниците! И го съобщават все едно е висша форма на благоволение. Е, от нас да мине, тая зима няма да увиличим скубането, ама да му мислите какво ви чака догодина! Ще си взимим всичко и то с лихвите! На мен точно така ми звучи! Като проява на висша форма на лицемерие преди да ни довършат!
10
0
 
4
 
! Отговори
? преди 13 години
Защо ли нещо... не ви вярвам?
9
0
 
4
 
! Отговори
Веско преди 13 години
Както казва DAN , най-евтино е с инверторен климатик. Аз се разведох с топлофикация през 2004г. и не съжалявам.