Промоция! Плащаш навреме – прошка от КАТ

До 50% намаление на актовете за съвестни шофьори платци
21 сеп 2010 16:00,
55
Промоция! Плащаш навреме – прошка от КАТ
Снимка: БГНЕС

Хората, които плащат актовете си към КАТ навреме, да ползват намаление между 30 и 50% процента от глобата, гласи предложение за изменение в Закона за движение по пътищата.

Такава практика в нашата страна има по отношение на данъците, аргументира предложението Алекси Кесяков – секретар на Държавната общественоконсултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата.

"Въпросът е как точно ще се разпише текстът и дали ще получи достатъчно одобрение. Ако човек няма възражение по допуснатото нарушение и е съгласен да плати глобата, и я плати в определен срок – 10-15 дни, в зависимост от това как определи законодателят, той ще плати по-ниска сума, отколкото е предвидено в закона.

Процентите са различни – 30%, от друго място искат 50 на сто, в зависимост от това доколко тя ще изиграе своята роля за бързо прилагане на наказанието", добави още Кесяков пред Дарик радио.

По този начин според него ще се постигне по-добра събираемост на глобите в КАТ. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: КАТАлекси Кесяков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
9
 
48
 
! Отговори
хахах преди 13 години
Мен не ме глобяват, а ме спират често. Просто карам бавно, гледам знаците и поддържам колата в изправност винаги.
28
8
 
44
 
! Отговори
ЧЕ от БГ. преди 13 години
То аз и сега ги ползвам тия намаления в зависимост от настроението и глада на униформените рекетьори,но понеже е криза и нямат бланки все не ми издават документ!
27
8
 
39
 
! Отговори
ЛЕВЧО СТОТИНКОВ преди 13 години
НЕМА ПАРИ ДЪРЖАВИЦАТА НИ ! ВСИЧКО СА ВПРЕГНАЛИ ДА ГЛОЗГАТ КОЛКОТО МОЖЕ ОТ БЕДНИЯ НАРОД. КАТ, НАП,САП, ДАП.............АМИ ОБЩИНИТЕ - ВСИЧКО ЦОЦА ! ??? СТАНАХА ЗА СМЯХ ! ОСТАНАХА БЕЗ БЮДЖЕТ И........ГОЛЯМ СМЯХ - УМНИЦИТЕ СА ПЛЪЗНАЛИ ДА "УНИЩОЖАТ" ВСИЧКО ЩО Е РЕКЛАМИ ИЗ ГРАДОВЕТЕ ! ХАСКОВСКИЯ КМЕТ НАКАРА БЕДНИТЕ ФИРМИЧКИ,ООД-ТА , Е-ТА... -ИЛИ ПЛАЩАТ ЗА МИЖАВИТЕ ТАБЕЛКИ ИЛИ СВАЛЯТ ! СЪЩЕВРЕМЕННО -ГЛОБА !!! МАЙ ПО ДОБРЕ ЩЕ Е ВМЕСТО ДА СИ ОПРАВЯТ БЮДЖЕТИТЕ С ГЛОБИ , ВСЕКИ БЪЛГАРИН ДА ДАРИ ПО НЯ
26
16
 
37
 
! Отговори
гост преди 13 години
Требе тия с актовете да ги съдерат, техната вера и книжките да им вземат че да се успокои малко трафика. Не мое да се кара вече от селяни.
25
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нали се биеха в гърдите, камерите това камерите онова, а сега какво се оказа, че май никой не плаща глоби, още малко и на хората ще им писне и всеки ще си кара нелегално и каквото стане!Малко се получава като с акциза вдигнаха го и контрабандата цъфна!
24
8
 
38
 
! Отговори
павката преди 13 години
Сега ще вдигнат с върпснит проценти актовете и фишовете и ще стане като в магазините с промоции! Вдигат цените и тогава слагат промоцията. Е то ще се чуе!
23
8
 
43
 
! Отговори
Оляна преди 13 години
Предлагам,ако идеш да си платиш глобата същия ден да ти я намалят със 100%.
22
8
 
34
 
! Отговори
anonimo преди 13 години
Do 25: To4no taka. I tova e otdavna-otdavna prieto.... Za6to li se habqt da mislqt v taq posoka?!?............
21
8
 
56
 
! Отговори
Dan преди 13 години
...а пък ако платиш веднага на ръка минаваш на "Ликвидация", т.е. ликвидира ти се нарушението и все едно, че никога не си правил нарушение!!!
20
8
 
47
 
! Отговори
рошко преди 13 години
в Гарциа е така!ако платиш до 10 дни плащаш половината сума от глобата!като идея е много добре и ще има по голям ефект!
19
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо ли за всички останали видове редови полицейски служители винаги има незаети работни места, но не и за пътни полицаи?
18
8
 
36
 
! Отговори
Възмутен преди 13 години
No: 16 Ти някога бил ли си в Европа, че ръсиш такива простотий? Ако бяхме нормална държава щахме да "скъсаме гащите" на държавата от дела за безхаберие и престъпна небрежност по отножение на управлението и състоянието на пътищата. Тук само се грижат да лапат и на абсолютно никой не му пука за живота и здравето на хората. Вместо да си оправят пътищата, слагат радари. 15 години не им стигнага за да си оправят ДЕСНИЯ завой на ВСИЧКИ светофари и т.н. престъпни рекетьори !
17
8
 
32
 
! Отговори
krasi преди 13 години
Добре е, че има закони.Иначе тези катаджии и ограничени журналисти,ще побъркат шофьорите с глупостите си.
16
8
 
34
 
! Отговори
Genata преди 13 години
Хора върнете въпросителните в статиите които са предложения така ми беше много лесно да не ги чета
15
8
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами то тази практика отдавна е успешно внедреда:Даваш 20 - 50лв на ръка на катаджията и автоматично ти опрощават останалата част от глобата.
14
8
 
47
 
! Отговори
отвратен преди 13 години
Странна дилема ми поставят! Аз пък съм готов да си платя двойно но да разкатая мам.ичка.та на га.дн.ите рекетьори! Преди време обжалвах акт и исках да съдя полицайте за неспазване на задълженията им и за искане на подкуп. След месец мотане и няколко ходения до КАТ ми издадоха умишлено занижен акт 20лв. който по закон НЕ ПОДЛЕЖИ на обжалване в съда ?! Само ходенията до КАТ ми струваха много повече от тези пършиви 20лв. но ме поставиха в безизходица а и ми беше писнало да се занимавам с шапкари.
13
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е много добро, така практика има и в другите страни от ЕС и определено си върши работата това начинание, а доколкото някой казва че това си е рекет, не не е, даже съм на мнение, че глобите са малко тука, за да накараш някой да кара според ЗДП, трябват големи глоби, а не сегашните малки глобички, то е доказано, че като бръкнеш на човек дълбоко в джоба с глоба, ще се замисли следващия път дали ще нарушава законите.
12
15
 
33
 
! Отговори
Анчо преди 13 години
Напишете новината на деня - Лотар Матеус е новия треньор на националния ни отбор по хутбол!
11
11
 
60
 
! Отговори
атомен физик преди 13 години
Оставам с впечатление, че катаджийте са инструктирани да търсят под вола теле, само и само да съставят акт или фиш и да пълнят бюджета - такъв рекет не съм виждал в никое правителство до сега!
10
9
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Закъсали са го за кеш. А са го закъсали, защото глоби няма, всичко се плаща "на место" !