Удължават семестрите при "дървена ваканция" в СУ

Университетът продължава преговорите за повече пари
Обновена: 11 окт 2010 13:45 | 11 окт 2010 13:42,
28
Удължават семестрите при "дървена ваканция" в СУ
Снимка: Булфото

Ръководството на СУ "Свети Климен Охридски" прави всичко възможно да не се стига до "дървена ваканция", се казва в съобщение на Алма матер.

"Подобна неприятна възможност е залегнала в антикризисните ни мерки. До момента избягваме да приложим решението. То ще зависи от преговорите, които академичното ръководство води, както и от разчетите за финансовото състояние на Университета.

Още по темата

Ръководството на Университета прави всичко възможно да не се стигне до подобна ситуация, но в случай че сме принудени да прибегнем към нея, студентите и учебният процес няма да бъдат ощетени.

При евентуална "дървена ваканция" зимният и летният семестър ще бъдат продължени във времето, за да бъде изпълнен залегналият в учебните планове и програми материал", се казва още в съобщението на СУ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Ген преди 13 години
Не се оплаквай, не си минал през школовката на НБУ за това така говориш. От мене да знаеш - винаги има по-добро и винаги има по-зле. Уви в БГ по-доброто е природен феномен в често случаи.
27
0
 
2
 
! Отговори
Ген преди 13 години
Хаха, ще ме разбият - скоро ще почнат да се отопляват със скамейките в Алма Матер ;-) Смешностан е поел към Козия рог по-бързо отколкото предполагах вече и за Коледа не се връщам.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да си дипломен ръководител не е никак лесно и напълно си заслужават парите хората . Ще ви видя като почнете работа, многознайковци, как вие ще работите без заплащане! Няма да искате да си мръднете *** за нищо. Сега, обаче, като друг работи все много пари ви се вижда!
25
0
 
3
 
! Отговори
Vi преди 13 години
Аз ще им дам пари! Накрали се едно хубаво и сега - нямаме паричкииии. Като спрат да си прибират в джоба, ще има пари не само за парно, ами и за стипендии.Иначе страшни такси събират от студентите, особено от чужденците.И между другото, миналата година (дето уж всичко беше наред) в стаите беше кучешки студ, особено в 65 аудитория, по блоковете на 4-ти км да не говорим.СПРЕТЕ ДА КРАДЕТЕ И ПАРИ ЩЕ ОСТАНАТ И ЗА СУ !!!
24
1
 
1
 
! Отговори
Студент преди 13 години
Самите преподаватели казват това, аз не знам как стоят нещата, пиша, каквото ми казват вече 4 преподавателя - вече не ни се заплаща за поемане на дипломанти!!! Не знам колко са им плащали, но е факт, че са им плащали, а вече не искат!
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е вече до факултет. Има наистина факултети, където преподавателите са като при теб. При нас примерно (ФМИ) изкарват програмата с изпитите поне седмица преди началото на самата сесия и знаеш кога ти е изпита - дата, час, зала. Дори датите ние си ги избираме и съгласуваме с преподавателя. Закъснения също няма при нас. Учудващо, но винаги е имало пари в факултета. Зимата по къс ръкав да стоиш в стаите. Много зависи и от ръководството на даден факултет - защо едни имат пари и са ок, други не?
22
1
 
2
 
! Отговори
science преди 13 години
я стига лъга! Никога на дипломен ръководител в СУ не се е заплащало. Дава му се някакъв мижав извънаудиторен хорариум за един семестър нерви и губене на време. Кадърните дипломанти винаги са били кът.
21
1
 
3
 
! Отговори
студент преди 13 години
Сега всеки преподавател влиза на лекции и казва: Не ме търсете за дипломни работи, не ми ги плащат вече ...
20
2
 
5
 
! Отговори
студент преди 13 години
СУ е пълна смешка. На семестър плащам 750 лв., на година съответно 1500 лв. А в замяна не получавам нищо - едни досадни журналистчета, които водят лекции по Връзки с обществеността ... закъсняват, отменят лекции, един забрави да дойде на изпита!!!!!! 80 души го чакат, а той отишъл на почивка! Програмата за лекциите излиза 3 дни преди началото на лекциите?!?! От петък за понеделник взимай отпуска, защото не сме деца, всички почти работим ... просто нямам думи...
19
0
 
2
 
! Отговори
Ме ни се вярва преди 13 години
Най големия и атрактивен университет в БГ няма пари...???Какво ли ще покаже една бърза справка на данъчните върху имотите на деканите......
18
2
 
3
 
! Отговори
до 14 преди 13 години
Да, инвестиция са, но никой не е длъжен да инвестира в теб. Всеки инвестира в себе си и по-късно бере плодовете от това. Държавата трябва да помага на даровити деца, които нямат възможности, а не на всеки който е решил да се пробва на дадено поприще. Нека има пари за образование, но всеки родител да си поеме отговорността!
17
1
 
5
 
! Отговори
rhiad преди 13 години
Абе интересна работа е СУ. Как за толкова време все нямат пари. И тук се играят игрички, и тук си има лобита. Пари в СУ има, но не е ясно за какво се харчат. По между другото преди да зяпнат повечето драскачи -студент съм във въпросния университет.
16
1
 
5
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
До всички дето рипат за или против.Не знам дали си давате сметка,но СУ и студентите са един сериозен доход за град като София.Всеки студент "донася" месечно средно по 500 лв. в града,преподавателите също си харчат заплатите в столицата.Та "икономиста" Дянков сметнал ли е колко са загубите за гр.София от липсата в период на криза на потребителите от СУ.Зная ,че мобилните оператори отчитат движението на студентите по платените сметки през различните периоди.Да не говорим за чдене,пиене,транспорт..
15
0
 
6
 
! Отговори
анонимен от СУ,ФМИ преди 13 години
Аз пък мога да кажа, че в ФМИ към СУ преподавателите винаги са идвали на време и наистина (поне повечето) те научават на нещо. Не случайно ги викат в свободните университети и в чужбина да изнасят лекции - Лозанов, Попиванов, Чакърян, Манев, Боянов(бог да го прости) - все имена, които съм горд че са ми преподавали. А относно таксите - в момента в ФМИ е около 600-700лв. на година, но и по-високи да бяха, хората пак щяха да се записват.
14
0
 
14
 
! Отговори
но комент преди 13 години
Парите за наука и образование са ИНВЕСТИЦИЯ а не са разходи.По дял от БВП, отделян за наука и образование сме на ниво-Африка!
13
1
 
12
 
! Отговори
но комент преди 13 години
В Бг има само един университет-СУ.на незавидното 333то място в Европа, на 777мо място в света-това преди орязването на средствата.Другите не съществуват в никаква класация.А е срамота университета ни да е на 333то място в Европа, да не говорим че сега като му резнат още парите, още по-надолу ще отиде.
12
0
 
8
 
! Отговори
Много анонимен от СУ преди 13 години
7-ми, в София наемите далеч не са като в Бургас. Таксите във факултетите "уча за пред съседите на наште" са смешни (приблизително колкото тези в УНСС), но в останалите ти гарантирам, че не са ниски (най-вече медицината). Отделно ги вдигат всяка година. Така че ти, ***, въобще недей да съдиш другите, ами гледай себе си!
11
12
 
8
 
! Отговори
Moon преди 13 години
Не заслужават в СУ по-големи субсидии, ама изобщо. Хем най-големите субсидии вземат от държавата, и пак не могат да се оправят. За 5 години в СУ, веднъж не се е случило преподавател да дойде на време за лекция...нищо не заслужават там, на нищо никого не могат да научат. Тази година има значително по-малко студенти, за това много ясно, че и парите няма да им стигнат, ами няма кой да ходи там вече да им плаща такси. Аз съм данакоплатец и пари от моя джоб за СУ не искам да се дават!!!!!!!!!
10
2
 
18
 
! Отговори
Студент преди 13 години
И какви по-точно са антикризисните мерки, които ректорът е предприел, освен ежедневно лаене по медиите как Университетът няма пари? Като няма пари, ще се намаляват разходи и персонал, най-вече административен, тъй като голяма част от него е излишна и се състои от лели пред пенсия, чиито функции могат да бъдат поети от единна електронна система. Под намаляване на разходи не се има предвид спиране на парно, а например преразглеждане на неизгодно сключени договори и сключване на нови
9
6
 
28
 
! Отговори
Разумен преди 13 години
Къде е държавата в случая, се пита ?Бате ни Бойко построи никому ненужно понтонно мостче в Кв. Триъгълника в София за 1,2 млн. лева, строи спортна зала за 20 млн, обаче няма как да се помогне на Алма Матер ?Знаейки, че ни управляват пехливани и физкултурници, нехайството им май не е учудващо. Сами си ги избрахме.Това не е трагедия, това е пародия...

Спонсорирани публикации