Софийският университет пред дълга дървена ваканция

Кризата с топлата вода приключи, но проблемите с Топлофикация – не
71
Софийският университет пред дълга дървена ваканция
Снимка: Булфото

Съществува реална опасност Софийският университет да излезе в дълга "дървена ваканция" през зимата заради липса на отопление, обяви председателят на Студентския съвет в университета Цвета Георгиева.

"Ако трябва да затвори врати за дървена ваканция, най-вероятно ще има съответна реакция от нас. Има такава реална опасност, тъй като средствата наистина не достигат", поясни Георгиева пред "Фокус" и изрази надежда, че студентите повече няма да имат проблеми с топлата вода и консумативите през учебната година.

Председателят на Студентския съвет уточни, че държавната субсидия и собствените приходи покриват едва половината от разходите.

"СУ разполага с 19 сгради, които може и да не са с мащаба на Ректората, но са големи и не могат да се отопляват.

Ако се стигне до момент, в който няма да можем да си покрием задълженията към "Топлофикация", от коледните празници университетът ще затвори врати до февруари месец. Затова все още няма и академичен календар", посочи Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
фу преди 13 години
Ми нека! Тамън ще си починем от студенти, дето само гледат как да попрепишат от някъде и после да се фукат пред НБУ, че били в СУ!
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
... И смело мога да твърдя,че съм прекалено амбициозна и нахъсана да успея,но тук мога да реализирам едва на някакъв смешен процент възможностите си,а колкото до корупцията-има я навсякъде и за жалост вече въобще и не се учудвам,даже не ми прави и впечатление!Признавам си...
65
0
 
0
 
! Отговори
student преди 13 години
Искам да изкажа и аз своето мнение- студентка съм в СУ,като всеки млад човек бих се радвала да имаме дълга почивка,но важното е,че след това тази почивка ще ни излезне през носа!!!! Какъв смисъл има да спорите за корупция,лично развитие и заплати ,като всеки има право на избор за развитие и лични възгледи- за това сме хора имаме право на лично мнение,не е задължително то да е съгласувано с това на другите!!!!
64
1
 
2
 
! Отговори
дългоушко преди 13 години
Нашата АЛМА МАТЕР , като лице на образователната с - *** у нас ,е престъпление да остане ощетена през зимния период.Какво остава за останалите многобройни университети ,или на принципа- спасявай се сам...
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какъв е бил, Бе! Хубаво, че не е бил като теб, Бееее! Едно е видно, че спрямо тебе е професор, Бееее!
62
0
 
5
 
! Отговори
Порнография преди 13 години
В СУ повеч от нещата са порнография, защото и сега субкултурата ни е чалга-култура. Всичко е сбъркано. Например в Германия ситото е наобратно - влизат почти всички, които искат, а излизат много малко хора, защото образованието е изключително трудно, а тук има изпита има пари под масата, има и дребни игри, с които кадърни хора не могат да влязат, а влизат деца на дупедавци, на бивши комунисти ...Въобще които си мисли, че като завърши знае нещо да отиде да работи и да види навън какво е.
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще ти платят, ако имаш клиенти - хаха! В момента в България бъка от недоказали се юристчета, които разчитат на голата тапия. И друго да те светна, по света били и черни, това не е най-престижната професия, а още по непристижна ще стане за теб, когато няма да имаш клиенти и няма да можеш да изкараш пари с тази диплома на юрист извън страната, а ако заминеш бъдещето ти е да миеш чинии - хайде със здраве!
60
0
 
0
 
! Отговори
Юлия преди 13 години
Факт е това, съгласна съм с казаното от теб като цяло, но лошото е, че проблемите не са дребни.
59
0
 
3
 
! Отговори
az sum преди 13 години
Дали подобен проблем стои пред НБУ ? Как ли ще реагира просветният министър?
58
2
 
4
 
! Отговори
колегата преди 13 години
Обедната почивка свърши. Моля да се върнеш на работното си място макар да се съмнявам да имаш такова. Аз съм един от нещастниците завършили оплютия от теб университет, при които искрено се надявам да попаднеш и съм сигурен, че ще попаднеш. Е като за един час ми платиш толкова колкото не изкарваш за три дни на автомивката, на която сигурно работиш ще се замислиш тайничко, кой е нещастника аз или ти..................
57
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисовата зима без съмнение ще е по-студена и мизерна от виденовата.
56
0
 
0
 
! Отговори
колегата преди 13 години
Неуредиците са си неуредици, проблемите са си проблеми. Аз имам съвестта на човек, който е изпълнявал добросъвестно и с грижата на добър студент задълженията си, в резултат от СУ ще получа диплома, която автоматично ще ми удвои, а след година две три и утрои приходите важен е резултата в мащаб не дребните злободневни проблемчета.
55
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе, Боко още ли не си го затворил ?Излагаш се бе!То и без това после няма какво и къде да работят тези нещастници там дето само прахосват париците на бащите си.
54
2
 
8
 
! Отговори
колегата преди 13 години
Не разбирам хората, които недоволстват и мърморят по отношение на образованието ако сам нямаш желание и хъс да се развиваш няма кой да го направи вместо теб та дори и в Сорбоната да учиш. Научете се на най-важното за да получаваш трябва да даваш даром само живота ни се дава всичко останало работа работа и пак работа и става.Много здраве и да не виждам минуси и злобни коментари по адрес на написаното:)
53
0
 
0
 
! Отговори
Юлия преди 13 години
И да искаш и да полагаш усилия означава да се толерират неуредиците, така ли?
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По качество на образовение СУ е по-зле и от университети в Третия свят. Хаха- по статистика рейтинга на СУ е след 1600 място в света. Великият университет. А, тези които си мислят, че всички, които пишат тук са платени са в жестоко заблуждение. аз не съм сред тях изразявам собствено мнение, не съм завършила СУ, за да мисля като кон с капаци. Радвам се, че нямам това фалшиво стериотипно мислене, което бивши *** го набиват на студентите от СУ.
51
0
 
3
 
! Отговори
колегата преди 13 години
Аз завършвам право тази година. От ЮФ на СУ определено бих могъл да се оплача, но няма да го направя. Каквито и да са пороците в образователната система, методите манталитета на част от преподавателите и тн. и тн. аз успях с много труд и постоянство да уча и да се занимавам и професионално с право. Резултата е отличен още преди да съм завършил получавам много прилична заплата, успях да разработя и малък бизнес. Извода ако искаш и полагаш старание и усилия МОЖЕШ да постигнеш всичко.
50
0
 
0
 
! Отговори
Юлия преди 13 години
Ти като разбираш, следва да аргументираш твърдението си, че аз не разбирам. Аргументи явно ти липсват, та затова прибягваш и до празните си приказки.
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ето на това ли са те учили в СУ, да пикаеш по хората?Голямо обазование, направо ти завиждам!!! Излизате от след 5 години прахосани в прашна зала, и я слушате, я не някъв пропаднал *** да ви чете по теми от 50-те, и след това претендирате, че имате образование!! Ха!Да съм ходил в държава от третия свят? Еми в България съм, какво още да търся? Заради такива корумпета от СУ и АОНСУ, дето ни набутахте зорлем цялата държава в Третия Свят сега народа страда! И ще се пени ***, разбираш ли!
48
0
 
1
 
! Отговори
наивник преди 13 години
Явно не разбираш нито от наука нито от образование. Още по-малко от администрирането им. Ходи копай джоджена ако поне от това разбираш