Тренчев: Симеон Дянков изперка!

Министърът или Бойко Борисов управлява, пита синдикалистът
Обновена: 15 окт 2010 13:06 | 15 окт 2010 11:55,
257
Тренчев: Симеон Дянков изперка!
Снимка: БГНЕС

"Искаме да разберем легитимно тази държава Симеон Дянков ли я управлява, или премиерът Бойко Борисов?"

Това попита лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев преди началото на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, където ще бъдат обсъдени пенсионната реформа и размерът на осигурителната вноска.

Той обясни, че синдикатът не е получил никакви документи преди днешното заседание с изключение на дневния ред.

Според Тренчев снощи финансист №1 е предложил пенсионната вноска да се вдигне с 1,8%, а осигурителният стаж за категорийните работници да започне да нараства от 2013 година.

Синдикатите обаче не са съгласни с това предложение, тъй като според тях трудовият стаж трябва да започне да се увеличава най-рано от 2015 г.

"Аз имам чувството, че Дянков търси просто повод за скарване и разтурване на диалога", коментира Тренчев.

"Министърът вече открито говори срещу премиера и аз просто недоумявам какво му става на този човек – изперка нещо", добави синдикалистът.

Още по темата

Според него расте настроението за протести, и то не само по повод пенсионната реформа.

"Има много потенциални огнища на конфликт в държавата, които ние в името на разбирателството с държавата се опитваме да решим, докато министър Дянков умишлено ни тласка към конфронтации", каза още Тренчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
6
 
15
 
! Отговори
да връща пари в каса преди 13 години
Ако плащаха на Дянков по умствения му багаж, той трябваше да връща пари в касата на правителството!
69
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е кой е виновен?И защо младите бягат а?Кой открадна парите и прогони хората като закри заводите и разчита на 1,5 милиона емигранти да пращат пари всеки месец?КОЙ?
68
7
 
13
 
! Отговори
Хр. Иванов преди 13 години
Имал съм възможноста лично да контактувам със Симеон Дянков и могда ви кажа, че този човек е наистина луд и неадекватен. Август месец бях на беседа с Дянков и ми направи впечатление, че е с ПУЛОВЕР и риза при температура от над 30 градуса.
67
1
 
7
 
! Отговори
33333 преди 13 години
изтри ми коментара ама неможеш да изтриеш гласа на народа
66
6
 
15
 
! Отговори
Мери преди 13 години
Дянков, че е лош министър и откачалник - вярно. Обаче в случая е прав. Вдигане на осигурителния стаж още догодина на тунеядците полицаи и военни, които се пенсионират на 45 години и премахване на 20те заплати, които им дават при пенсиониране - това трябва да направи правителството. И пълна данъчна ревизия на синдикатите, ревизия на имотите им и преброяване на членския състав, за да стане ясно кого представляват! Защото те защитават предимно държавните служители и собствените си привилегии!
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Значи докато имаше пари в резерва ИХООО!А сега като свършиха и ТИХО...И пак от кой от всеки българин.Ама верно заслужавате всички българи да емигрираме да видим как *** ще плащат осигуровки!
64
2
 
9
 
! Отговори
лальо преди 13 години
Колко деца си отгледал за тази държава? В България ли са?Хайде сега си задайте този въпрос и после ще ви стане ясно защо 1 неможе да храни 7. Нацията застарява, пенсионната възраст трябва да се качи , защото младите избягаха, а *** не работят. Пенсионен фонд няма. Е, откъде пари за пенсии, здравеопазване и т.н
63
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов, разкарай го това американско счети без фантазия бе, то от него *** не става!
62
3
 
9
 
! Отговори
смъртна присъда преди 13 години
Не се безпокойте! Всеки българин е осъден на смърт още при раждането си. Въпрос е само на време, кога ББ или Дянков, и с какъв закон, ще му изпълнят смъртната присъда.
61
5
 
8
 
! Отговори
ррррр... преди 13 години
ТОВА ЧЕ ХЕР ФЛИК Е С УМСТВЕННИ УВРЕЖДАНИЯ СЕ ЗНАЕ ОТДАВНА,ЗАЩОТО КАТО МЛАДЕЖ Е БИЛ ПАЦИЕНТ НА ПСИХОДИСПАНСЕРА,НО ЗАЩО БОЙКО ИМ ДАДЕ ВЛАСТ И ГИ НАПРАВИ МИНИСТРИ Е ЯСНО НА УМНИТЕ,ЗА ДА МОЖЕ ДА ГИ МАНИПУЛИРА,ЕДИНСТВЕН СВЕСТЕН И ИНТЕЛИГЕНТЕН МИНИСТЪР Е ПЛЕВНЕЛИЕВ,И КОМИСАРКАТА К.ГЕОРГИЕВА,ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СА НЕДОРАЗВИТИ,СТАРИ И ***,но ще трябва да се търпи до следващите избори и дано до тогава на НАРОДА ДА МУ ДОЙДЕ ЪКЪЛА В ГЛАВАТА...
60
5
 
12
 
! Отговори
Прогноза : преди 13 години
Струва ми се, че Дянков го държат като бушон в това правителство. Един ден той ще бъде виновен за всичко, а Кралят - Слънце естествено за нищо ! Те другите го подвеждат ... Тези около него. Иначе Той е безгрешен и идеален и мисли само доброто на народа ... (: (: (:Дянков ще опере пешкира !
59
4
 
8
 
! Отговори
много мълчалив преди 13 години
Ако Дянков би говорил само за това, което разбира, тогава той щеше да бъде много мълчалив.
58
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
навремето имаше един министър,който обрече на глад и безработица народа сиЧеушеско се казвашеи беше осъден и разстрелян като куче в Румъниякато гледам нашите политици натам са се запътили,докога ще ги търпим ?
57
5
 
14
 
! Отговори
Ахил преди 13 години
Крайно време е да ги изхвърлим тия некадърници---те са като вируси поразили държавата.Ама синдикатите и те са виновни----къде бяха досега----те не виждат ли ,че правителството работи против работниците.
56
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В момента в залата на народното събрание има 20 народни представители.
55
7
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 13 години
Кой луд не знамно факт е, че пенсионната възраст се вдига в цяла Европа, защото населението застарява, колкото и да се пени Тренчев, колкото и да подскачат по митинги - това е положението
54
8
 
8
 
! Отговори
Цербер преди 13 години
Това се казва виц - "Когато имаше пари му беше времето да се протестира" , човеко ти ме разсмя истински. Ако трябваше да се протестира, когато има пари, то би трябвало да се радваме когато няма. Абе вие герберите съвсем се побъркахте, вместо да ни се извините, че заради вашия избор всички страдаме, говорите глупости. Хората на Бойко не могат да управляват кравеферма, вие се надявате да измъкнат цяла държава от кризата.
53
5
 
7
 
! Отговори
Българин преди 13 години
След като няма Премиер(той постоянно реже ленти)някой трябва да управлява държавата.Може Дянков да не е най- добрия вариант,но все пак отнася всички негативи.Не съм му фен ,но му отдавам заслуженото.
52
7
 
6
 
! Отговори
Поредната мярка преди 13 години
Поредната мярка на Дянков е, да се намали продължителността на живота на българите с по 30 години, за да измират по-бързо!
51
3
 
11
 
! Отговори
NVM преди 13 години
Аз лично (пак с риск да обвинен в комунизъм най вероятно) съм твърдо против заем от МВФ. Но естествено никой от управляващите не го е*е за моето мнение.