Данъчните проверяват имотите на Цветанов

НАП продължава с проверката на заснетите от въздуха имоти
17 окт 2010 17:10,
273
Данъчните проверяват имотите на Цветанов
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме полетите над основната част от страната – София, Пловдив, Черноморието, предстоят още 1-2 полета в Северна България най-вече над Велико Търново."

Това каза пред БНР Красимир Стефанов, директор на Националната агенция по приходите. "Насочваме се към скъпоструващи имоти и техните собственици. Резултатът само за Столична община ще бъде в размер на 10 млн. лева", допълни Стефанов.

По сметките на главния архитект на София Петър Диков, над 5000-6000 са незаконните имоти в Софийско, които няма как да бъдат декларирани.

Според Стефанов, като се направят изчисленията, поне 10 000 имота в София не са декларирани и не се плащат данъци за тях. Почти всички жилищни имоти се водят на фирми. От проверени 250 къщи общо за страната, над 90% се водят на фирми.

"Цялото общество знае, че там не се води бизнес дейност", категоричен бе Стефанов.

"Васил Найденов обеща, че ще си плати данъците, тъй като е пропускал назад във времето. Преди нашата проверка на футболистите им се плащаха 240 лева заплати, плащани са им осигуровки върху тези пари, всички знаем, че това не е така", заяви Стефанов.

"Към момента сме събрали около 9 млрд. лева. Но ще съберем 12 млрд. лева до края на годината. В нашите акции ние не казваме, че богатите са престъпници, нека да са богати, но да си плащат данъците", поясни още директорът на НАП.

"Данъчните ще направят проверка по сигнала на РЗС за имотното състояние на вицепремиера Цветан Цветанов", посочи Красимир Стефанов.

Никой не е застрахован от проверка, независимо на каква длъжност се намира в държавата, та че не изключвамв такава проверка, категоричен е шефът на НАП.

Още по темата

"Семейството на вътрешния министър Цветан Цветанов е придобило неясно как 6 недвижими имота в София през 2007 и 2008 година с обща площ 358 квадратни метра и на обща стойност над 462 хиляди лева", каза лидерът на РЗС Яне Янев.

Той поиска миналата седмица да се създаде анкетна комисия в НС за Цветанов .В края на седмицата от РЗС изнесоха данни за придобити от вицепремиера и семейството му имоти през 2007, 2008 г., когато Цветанов е бил зам.кмет на СО. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
0
 
0
 
! Отговори
Гацко преди 13 години
"И един мармот го завива в станиол..."
266
0
 
0
 
! Отговори
dai TABLICATA преди 13 години
i kreditite s kakvo sa obezpe4eni-da se proveriat i da se izlezna sys sravnitelna tablicaza systite apartamenti kolko e platil po onui vreme kletiat BGrin i s kakwa lihva sa mu dali kredit bankite-vse po onova vreme i dali bankata e bila na Cwetelin4eto mamina dishica-sho ti treashe s papkonosecyt proz da se obyrkvas sega i bankata na Cwetelin4eto e w skandal
265
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
нека да проверяват и Цветанов, но нека да поровят и Яне, интересно ще е ...
264
0
 
4
 
! Отговори
до 264 преди 13 години
"до: XelianДоколкото си спомням г-н Цветанов 2008 год. не бе зам.министър председател."Правилно, момко, не беше заместник-премиер, но беше заместник-кмет на София... Все заместник на ББ.
263
0
 
8
 
! Отговори
сссссс преди 13 години
Гледащ го едно такова просто, а пък си опича нещата нашия.Знае само таковата,таковата а пък му дошло на акъла да краде.
262
1
 
13
 
! Отговори
бате Сашо преди 13 години
на мен ми е чудно,как са отпуснали два кредита в семейството на физкултурника със следдипломна квалификация "право"-г-н Цветанов.Нали за да ти отпуснат пари,те проверяват,дали можеш да погасяваш и да имаш за издръжка на семейството.Какви ще са били теи заплати,на базата на които да ти отпуснат големия кредит .От 1995 г.до сега-9 апартамента.Как става така?С честен труд ли?Не съм мн. сигурен.Няма досега човек,който да е разполагал с власт и да не се е "овъртял" в кацата с мед за лични облаги.
261
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как работещите в НАП ще проверяват спокойно Цветанов?Резултата е ясен предварително.Това е най новият виц.Сега чакам по новините да покажат как ония с качулките просват Цветанов на земята с ритници а един прокурор му обяснява,че е абсолютен престъпник.Баретите му разбиват вратите на всички апартаменти и ги обръщат с главата нагоре в търсене на доказателства/още скрити в дюшеци парички за още имотчета/.Е тва ще е следващия виц.
260
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Доколкото си спомням г-н Цветанов 2008 год. не бе зам.министър председател.
259
5
 
4
 
! Отговори
Xelian преди 13 години
Мен ми прави впечетление тенденциозността на статията, която започва с приказки за луксозни вили и НАП, а се казва ИМОТИТЕ НА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ. Някой яко е почнал политическата кампания. Аз съм на 90% сигурен че това са спекулации. Нормално е когато някой стане замесник министър и почне да взима хубава заплата, да си позволи да тегли някои друг кредит докато може да го изплаща...
258
1
 
6
 
! Отговори
хахахаха преди 13 години
НАП първо да си провери свойте хора, па тогава другите! Румяна Дулева,приятелката на Мургина и бивш шеф на НАП Бургас, си я прибраха на топличко в Централното управление като зам.директор на методолозите - цирк! Не ходи изобщо на работа, но заплатата и върви!Дянков зъкри инспектората им-браво, но те го забаламосаха да подпише за нова дирекция, където гласят друг,задържан от полицията за шеф!ХЕЙ, кой ще направи ревизия на НАП-аджиите?!
257
3
 
7
 
! Отговори
rer преди 13 години
Никак няма да им е лесно на тези данъчни! Така ли се проверява Цецо бре ? Резултата е ясен - нулев , като снощният футболен двубой !
256
1
 
15
 
! Отговори
смях преди 13 години
Герб ще проверява шефа на герб. Сега НАП ще каже колко е редно Цецко с мижави доходи да си купи имоти за 1400 000 лева по пазарни цени. Момчето е за затвора . Тук с оставка не може да се мине ,ако има поне малко държава.
255
0
 
8
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Ох прогрес!В двайсет и първи век хвърковатата чета наистина лети с хеликоптер!Па да бяха чули за гугъл ърф програмката,за бизнес картографските и опции.Щяха да изловят изедниците направо от космоса.
254
0
 
17
 
! Отговори
УФСЪ преди 13 години
462000лв./1000 лв. месечна заплата на месец = 462 месеца/12 = 38,5 години.не че е невъзможно.Невъзможно е да купиш два апартамента в Лозенец за 200 000 ЕВРО с кметска заплата
253
0
 
15
 
! Отговори
работещ преди 13 години
И това ако не е резил, а? Цецо, На Бойко момчето, дето преди му носело папките, а сега, като велик министър, трябваше да въведе СПРАВЕДЛИВОСТ И РЕД, било обикновен крадец, в големи размери и то точно под погледа и крилцето на Бойко. Къде остава репутацията на Бойко, на министрите му, на кабинета му? Как човек да вярва, че са нещо по-различно от "тройната коалиция"? Или се разчита, че на тъпия българин всякакви номера му минават, пак ще преглътне и забрави? Така е изглежда.
252
0
 
13
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
От цялата какафония с така нареченото управление излиза, че крадецът вика: дръжте крадеца!
251
1
 
6
 
! Отговори
дочул преди 13 години
Споразумение не само с ***, но и със *** имат герб.Разбираш ли бати Бойко.Ето ти примери,фонд"тютюн"си изпя песента,но си стои на сцената.Най-големите *** на Булгартабак си платиха на Ц.Ц. и също никой не ги пипа.
250
0
 
14
 
! Отговори
Цветанов и ББ преди 13 години
Цветанов накисна ББ. Той каза, че по никакъв начин Алексей Петров не подпомагал и финансирал ГЕРБ, ЗАЩОТА ЗНАЕЛИ КАКЪВ МАФИОТ Е. А същото време ББ го търси да помогне за намирането на 1 милион евро за гаранция за пред белгийска фирма, ББ пуши пури с Алексей, праща му СМС, кани го в Министерския съвет, нарича го "лоялен гражданин" и т. н. Цветанов май си рита трудовата книжка.
249
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цецко цецко издъни се момчеКрадец безподобен трябваше ли Алексей Петров да ни покаже в българия колко е крадлив министъра ни вътрешния
248
0
 
13
 
! Отговори
ДАНИ преди 13 години
И аз искам да ме проверява някой ,който аз назначих ! Хайде да питаме Уорлик правилно ли е така ??? Цурко и Бойко-Интересчиеви !