Данъчните проверяват имотите на Цветанов

НАП продължава с проверката на заснетите от въздуха имоти
17 окт 2010 17:10,
273
Данъчните проверяват имотите на Цветанов
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме полетите над основната част от страната – София, Пловдив, Черноморието, предстоят още 1-2 полета в Северна България най-вече над Велико Търново."

Това каза пред БНР Красимир Стефанов, директор на Националната агенция по приходите. "Насочваме се към скъпоструващи имоти и техните собственици. Резултатът само за Столична община ще бъде в размер на 10 млн. лева", допълни Стефанов.

По сметките на главния архитект на София Петър Диков, над 5000-6000 са незаконните имоти в Софийско, които няма как да бъдат декларирани.

Според Стефанов, като се направят изчисленията, поне 10 000 имота в София не са декларирани и не се плащат данъци за тях. Почти всички жилищни имоти се водят на фирми. От проверени 250 къщи общо за страната, над 90% се водят на фирми.

"Цялото общество знае, че там не се води бизнес дейност", категоричен бе Стефанов.

"Васил Найденов обеща, че ще си плати данъците, тъй като е пропускал назад във времето. Преди нашата проверка на футболистите им се плащаха 240 лева заплати, плащани са им осигуровки върху тези пари, всички знаем, че това не е така", заяви Стефанов.

"Към момента сме събрали около 9 млрд. лева. Но ще съберем 12 млрд. лева до края на годината. В нашите акции ние не казваме, че богатите са престъпници, нека да са богати, но да си плащат данъците", поясни още директорът на НАП.

"Данъчните ще направят проверка по сигнала на РЗС за имотното състояние на вицепремиера Цветан Цветанов", посочи Красимир Стефанов.

Никой не е застрахован от проверка, независимо на каква длъжност се намира в държавата, та че не изключвамв такава проверка, категоричен е шефът на НАП.

Още по темата

"Семейството на вътрешния министър Цветан Цветанов е придобило неясно как 6 недвижими имота в София през 2007 и 2008 година с обща площ 358 квадратни метра и на обща стойност над 462 хиляди лева", каза лидерът на РЗС Яне Янев.

Той поиска миналата седмица да се създаде анкетна комисия в НС за Цветанов .В края на седмицата от РЗС изнесоха данни за придобити от вицепремиера и семейството му имоти през 2007, 2008 г., когато Цветанов е бил зам.кмет на СО. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трактора е на свобода - ББ и ЦЦ ще си счупят краката да тичат към аптеката за памперси. Ха-ха, чака ни екшън-зима. Особено ако Алексей реши да извади папките от не особено светлия период на Премиера. Прочетете книгата на Георги Стоев "Маргина, Бойко и другите" - тя показва истинското лице на крадливата нарко-марионетка, носеща понастоящем титлата Премиер на Бълагрия.
186
0
 
13
 
! Отговори
V преди 13 години
mnogo rano se oakahte be GERBER4ETA
185
1
 
11
 
! Отговори
Mickey преди 13 години
do 177Правилно казваш! Но грешката ти е, че приемаш БСП и ГЕРБ за две различни партии!:))) И ги съпоставяш! Ако БСП бе продължила още един мандат положението сега ЩЕШЕ ДА Е АБСОЛЮТНО СЪЩОТО! Защото не ГЕРБ или БСП управляват фактически , а ДС/БКП Останалото е еФтин цирк за наивници с разни акробати клоуни и илюзионисти!
184
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Май наистина е по-добре БСП да се върнат на власт "..защо ?! хаха..Няма по-хубаво нещо от това, че махнахме БСП-то. Сега ги искате обратно.. вие наред ли сте ?.. Цветанов бил крал - имал 6 апартамента. А тия от БСП какво имат ? Те имат заводи, хотелски комплекси, яхти, биячи.. :). Я се осъзнайте.. Червените *** трябва да се махат от властта, те са като ***
183
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
интересно а даначните кой ще провери? и нали не се заблуждавате че всичко им е в ред пред държавата?
182
1
 
11
 
! Отговори
Танев преди 13 години
Сега ще види корумпираното правотелство на Борисов кон боб яде ли! След проверката от резултата ще стана ясно, че министрите на ГЕРБ са едно крадливо племе ограбило дъжавата за да си осигури лично имотно благоденствие. Незабавно всички трябва да излем на протести, да се парализира държавата докато не се разпусне парламета и се избера ново правителство и парламент!
181
3
 
8
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
Що е човек верен на ГЕРБ"Когато жена му спи със съседа е Проблем, но когато съседа се окаже функционер на ГЕРБ всичко е наред."
180
3
 
4
 
! Отговори
аз преди 13 години
Цецко,а и другите да ги проверяват.....,ама искам и т.нар.Трактор,самосвал иликакъвто и да е...да бъде проверен...,както и всички останали!!ЗАКОНА,ПРАВИЛНИКА ...Е ЗА всеки!!
179
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тук се навърта един *** който краде ника на Странджата. Не съм му фен, но такива гадни номера правят само комунистите. Не е интересно да си говорим ние, а герберите да нямат думата.
178
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хора много се припалвате :), Цветанов не е крал. Това са компромати от страна на РЗС, те ще опитат всичко за да злепоставят Цветанов.
177
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма по-голям ЦИРК и българската политика, нито по-големи КЛОУНИ от българските управляващи.
176
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цецко не е крал. И Бойко не е.
175
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колкото и да ми е неприятно, ако трябва да съм обективен, няма как да не призная, че дори при крадливата Тройна коалиция се живееше доста по-добре, отколкото при некадърниците от ГЕРБ, които забатачиха цялата държава - и образование, и здравеопазване, и икономика, дори техните хора-милиционерите са недоволни.
174
5
 
20
 
! Отговори
PENE преди 13 години
Представете си , ако НАП реши да пусне хеликоптерът да заснеме имотите на Боко Тиквата , Цецо Цветанов и на Цветелина Бориславова - ще трябва поне една седмица да ги облитат !Ама това няма да стане - поне докато са на власт !Иначе ще ми бъде особенно интерсно да разбера ка за 10-тина годинки , кака Цвети натрупа 2 милиарда !? Ако прибавим и приятелят на Боко , Вальо Златев - тя по;вин България е тяхна ! Е как става това по честен път бре ????!!!!
173
1
 
4
 
! Отговори
олито преди 13 години
едва ли, ще ни ги върне, те са от червените, но поне разриха ***...Ще ги връщат крадците, по друг начин и показател те си знаят как спят .... Лека им нощ! :)
172
1
 
7
 
! Отговори
странджата преди 13 години
Герб да ви ги върне
171
5
 
3
 
! Отговори
олито преди 13 години
Хахаха, това е пълна глупост, много зле за теб, ако го вярваш наистина!!Той народа, че е наивен като цяло, да, ама чак пък толкоз не е ***.БСП окраде парите на пенсионерите, поинтересувай се, има гугъл, уикипедия, прочети, да видиш кой окраде народа!А и не бъркай идеята Социализъм със наще измислени социалисти (комунисти, БСП, БКП)!
170
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като гледам менията, вече ГЕРБ е предал власта на БСП.... БРАВО! Хайде *** да се събудят, стига са спали, 2020 е далече....
169
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кой народ?...
168
3
 
9
 
! Отговори
странджата преди 13 години
за народа