Данъчните проверяват имотите на Цветанов

НАП продължава с проверката на заснетите от въздуха имоти
17 окт 2010 17:10,
273
Данъчните проверяват имотите на Цветанов
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме полетите над основната част от страната – София, Пловдив, Черноморието, предстоят още 1-2 полета в Северна България най-вече над Велико Търново."

Това каза пред БНР Красимир Стефанов, директор на Националната агенция по приходите. "Насочваме се към скъпоструващи имоти и техните собственици. Резултатът само за Столична община ще бъде в размер на 10 млн. лева", допълни Стефанов.

По сметките на главния архитект на София Петър Диков, над 5000-6000 са незаконните имоти в Софийско, които няма как да бъдат декларирани.

Според Стефанов, като се направят изчисленията, поне 10 000 имота в София не са декларирани и не се плащат данъци за тях. Почти всички жилищни имоти се водят на фирми. От проверени 250 къщи общо за страната, над 90% се водят на фирми.

"Цялото общество знае, че там не се води бизнес дейност", категоричен бе Стефанов.

"Васил Найденов обеща, че ще си плати данъците, тъй като е пропускал назад във времето. Преди нашата проверка на футболистите им се плащаха 240 лева заплати, плащани са им осигуровки върху тези пари, всички знаем, че това не е така", заяви Стефанов.

"Към момента сме събрали около 9 млрд. лева. Но ще съберем 12 млрд. лева до края на годината. В нашите акции ние не казваме, че богатите са престъпници, нека да са богати, но да си плащат данъците", поясни още директорът на НАП.

"Данъчните ще направят проверка по сигнала на РЗС за имотното състояние на вицепремиера Цветан Цветанов", посочи Красимир Стефанов.

Никой не е застрахован от проверка, независимо на каква длъжност се намира в държавата, та че не изключвамв такава проверка, категоричен е шефът на НАП.

Още по темата

"Семейството на вътрешния министър Цветан Цветанов е придобило неясно как 6 недвижими имота в София през 2007 и 2008 година с обща площ 358 квадратни метра и на обща стойност над 462 хиляди лева", каза лидерът на РЗС Яне Янев.

Той поиска миналата седмица да се създаде анкетна комисия в НС за Цветанов .В края на седмицата от РЗС изнесоха данни за придобити от вицепремиера и семейството му имоти през 2007, 2008 г., когато Цветанов е бил зам.кмет на СО. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
5
 
4
 
! Отговори
онзито преди 13 години
Да докато комунисто-тарикатите(БКП, БСП, СДС, БДС, РЗС, ДПС, АТАКА и прочие производни) , процъфтяват в нея!САМО ПИНОЧЕТ ЩЕ ВИ ОПРАВИ ВАС!
206
2
 
11
 
! Отговори
ПРОСТ преди 13 години
Въпросът е ***. ГЕПИЛ ли или НЕ ? От отговора зависи съдбата на това правтелство.
205
2
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕМ преди 13 години
ИСКАМ ДА НЕ СЪМ ГРАЖДАНИН НА ТАЗИ РЕПУБЛИКА!!!!!!!!!!!СРАМ МЕ Е!!!!!!!!!!!!!!ТАЗИ ДЪРЖАВА ЗАГИВА С ВСЯКА ИЗМИНАЛА СЕКУНДА...................
204
3
 
9
 
! Отговори
sion преди 13 години
Ако избягаме за момент от пристрастията и идеологемите , ще ви кажа , че това което обяснява Цветанов е крайно подозрително..В периода , когато е купувал апартаментите и е теглил заем какви са били доходите му?! Това е въпроса.Щото май точно тогава не работеше и създаваше ГЕРБ..Що не пробвате да отидете без доходи да изтеглите кредит ако ще и самолет да имате за обезпечение?! И второ - теглили заеми за изборите - е нали вече има кредит един? А доходи за 2 кредита има ли Цветанов?!Смърди това!
203
0
 
5
 
! Отговори
Mickey преди 13 години
do 205 Само уточни кого имаш предвид като казваш КОМУНИСТИ! БСП ? ГЕРБ? Или и ДВЕТЕ!? Иначе съм съгласен с тебе!
202
0
 
7
 
! Отговори
hataka преди 13 години
после *** не плащат данъци ха .
201
3
 
8
 
! Отговори
Mickey преди 13 години
Mickey"Че ГЕРБ нямат ли го това бе, ***??? Къв е Мутрата ? "Доцент" ли само? За "Ипон" чувал ли си!? Ами за "СИК" ами за Пашата? За Цветелина и ТАТКО и чувал ли си? А за Веждито-ГЛАВЕН МУЛТАК? А за Божо Димитров ? ......"Вижте отговора и се забавлявайте:"Mickey нито тях съм чувал, нито теб съм чувал. Знам само, че .....(блаа-блаа-блаа)...В моя град всички богаташи са бивши любимци на комунистите. За мен ГЕРБ е най-добрата партия. "А горните НЕ СА КОМУНИСТИ и нямат партийни билети, а?:))
200
0
 
7
 
! Отговори
До 195 преди 13 години
Какво да се съмнява човек,ето живият пример- Софиянски излезе чист като сълза след като го "съдиха".Човека едвам е спестил за едно самолетче , едно имот че в долината на Лоара /Франция/,и няколко апартаментчета в София.
199
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
човек направо може да те съжали.. :) толкова ярост и злоба, баси комплексите..
198
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко и Алексей ще намерят общ език. Ако им се нареди.
197
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Mickey нито тях съм чувал, нито теб съм чувал. Знам само, че от както ГЕРБ е на власт строителството на пътища почна да се следи повече, спряха убииствата, спряха отвличанията, започна реформа в здравеопазването, изкараха на бял свят много злоопотреби, които са правили преди тях, спряха заменките... В моя град всички богаташи са бивши любимци на комунистите. За мен ГЕРБ е най-добрата партия.
196
4
 
11
 
! Отговори
Lehr преди 13 години
Абе 9 имота - то си е ясно и без проверка. Ами как ли живее горкия чивек Цвъ, като му удържат всеки месец по 900 лв - поне така твърди пред БНТ. 30 години ще му удържат по 900 лв. Да вземем да събираме помощи за Цвъ!Полицейска акция "Трактор прегази министър"
195
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Евала на Бойко!
194
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако Цецко е крал, тогава Бойко какъв е?
193
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След като е Стефанов е искал разрешение лично от Цветанов и Борисов да започне проверката, съмнява ли се някой какви ще бъдат резултатите от нея?!
192
4
 
2
 
! Отговори
олито преди 13 години
Абсолютно вярно! Те, комунистите, ги неутрализираха всички РАЗЛИЧНО истниски партии, сега са само на комунистите, разбирай , крадците, нагаждачите, използвачите, подлярите и прочие епитети.Някой да се е интересувал какво се случи , примерно с БСДП?Между другото, много ми е интерсно как има хора които са настраната на Трактора и Яне Янев, чо за един 3-то класник е ясно че едния е яка мутра (разплакала много майки, а другия е сребролюбец)???
191
0
 
12
 
! Отговори
Mickey преди 13 години
до 186пишеш:"А тия от БСП какво имат ? Те имат заводи, хотелски комплекси, яхти, биячи.. :)" Че ГЕРБ нямат ли го това бе, ***??? Къв е Мутрата ? "Доцент" ли само? За "Ипон" чувал ли си!? Ами за "СИК" ами за Пашата? За Цветелина и ТАТКО и чувал ли си? А за Веждито-ГЛАВЕН МУЛТАК? А за Божо Димитров ? ......... Виж по-долу какво съм писал!!!
190
10
 
2
 
! Отговори
ДИМИТРОВА преди 13 години
Г-н Янев ,след 15 месеца чак сега решихте да плюете г-н Цветанов ще ни кажете ли какво се е променило.Само имотите му ли Ви пречат.Сега Ал.Петровли ще ни завирате под носа или сте си забравил репликата"разните там Ал.Петровци".Слънцето за Вас има ли значение от къде изгрява.Боже само като си помисля,че гласувах за РЗС.
189
0
 
10
 
! Отговори
ТС преди 13 години
nasraha se gerb otvsjakade. novi izbori sledvashite meseci ili mnogo hora nqma da dozhiveqh do naprolet
188
1
 
16
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
180, Цецко не е крал, той само се е възползвал от длужебното си положение и се е сдобил с два апартамента с гаражи на площ повече от 250 кв. м. на цената на две панелни боксониери. Той е платил 3,5 пъти по-ниска цена от пазарната. Ако имотът е лукс, може и да е 5 пъти по-евтино. Това е злоупотреба със служебно положение и алчност. Купил е ДВА, а не един на тази ниска цена. Ако има съвест да се маха. Обаче няма доброволно да го направи. Защо ли.