Жестоко нахапана от куче осъди Столичната община

Веска Дончева ще получи 5 хил. лв. обезщетение
19 окт 2010 19:47,
97
Жестоко нахапана от куче осъди Столичната община
Снимка: БГНЕС

Административен съд – София-град, осъди Столичната община да изплати на Веска Дончева, нахапана от безстопанствени кучета, 5000 лв. обезщетение.

76-годишната жена е получила множество наранявания, сред които разкъсно-контузни рани, кръвонасядания, повърхностни наранявания и охлузвания, парализа на два пръста на левия крак и нарушено оросяване на крайниците.

Веска Дончева е от Русе, но през август миналата година е била на гости в София, когато е станал инцидентът. Тя е била нахапана от четири кучета около 6 часа сутринта в квартал „Славия“.

Във връзка с проблема с бездомните кучета магистратите констатират, че "налице е трайно незаконосъобразно бездействие на кмета на Столичната община.

От Столичната община са оспорили иска на Дончева с мотивите, че общината не осъществява пряко действията по улавянето и изолирането на скитащите кучета, а е възложила тази дейност на общинското предприятие "Екоравновесие".

Сред мотивите на общината е и това, че ищцата е имала предходни заболявания, както и е възможно травмите да са предизвикани от падане, а не от ухапване.

Според представителите на СО не е налице законово регламентирано задължение общината да се грижи за безстопанствените кучета по начин да се предотвратят нападенията им върху гражданите, съобщиха от съда.

Обезщетението от 5 хиляди лева е за причинени неимуществени вреди. Общината ще трябва да покрие и разноските по делото, които са 320 лева.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да го обучиш на мангалскооо ;-)
29
4
 
20
 
! Отговори
Българин ВБ преди 13 години
Първо снимката кърти, Dnes Вие сте велики!Явно че държавата няма пари да прибере кучетата по приюти, след като нямаме пари какво се правим пак на демократи повече от самите демократи, по една инжекция и да се приключва въпроса, и не ме интересуват разни организации които ще скочат веднага. Колко деца пострадаха? Питате ли се кога те ще се възстановят психичеки от шока? Айде стига вече,това по нашите градове никъде го няма в Европа!Иде зима кучетата стават гладни и ходят на глутници, внимавайте!
28
4
 
27
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Евала на бабката!!!!Но е сгрешила малко.Освен общината е трябвало да осъди и всички кучкарски организации - Като: неколко лапи, екоравновесие, и всичко подобно, вгорчаващо живота на нормалните хора.
27
6
 
13
 
! Отговори
независим преди 13 години
В този случай трябва защитниците на *** да си бръкнат в джоба и да платят на нахапаната женица,и така на всеки следващ случай !Но не трябва този въпрос да приключва до тук,трябва да има и ЗАТВОР.
26
4
 
7
 
! Отговори
независим преди 13 години
В този случай трябва защитниците на *** да си бръкнат в джоба и да платят на нахапаната женица,и така на всеки следващ случай !Но не трябва този въпрос да приключва до тук,трябва да има и ЗАТВОР.
25
3
 
1
 
! Отговори
JL до 21 преди 13 години
Ти пък изобщо не си в ред:Цитирам те: "Samo da razreshat otstrela im na lovcite v ramkite na grada. Te i bez tova sa razresheni izvan naselenite raioni celogodishno. ;) "И аз искам да отстрелвам ловци в рамките на града, но засега не е разрешено. ;)
24
0
 
8
 
! Отговори
Балгареца преди 13 години
Снимали са я пред щаб квартирата на СС. Кучето е ведомствено и е маркирано. Хахаха
23
1
 
3
 
! Отговори
@18 преди 13 години
А аз обичам да ги храня подобни *** с .45...Направо се обръщат с хастара наопаки! :D
22
0
 
3
 
! Отговори
KKK преди 13 години
,..................... setih se za oshte edno reshenie!!! Vseki nahapan ili postradal ot ulichno kuche da sadi obshtinata ne za 5,000, a za 50,000 lv!!!! Da vidim togava kolko kucheta shte ostanat na svoboda. :)
21
1
 
2
 
! Отговори
didiHH преди 13 години
do dnes.bg tazi snimka ot kade e? Nadqvam se da ne e ot Golemiq grad Sofiq
20
2
 
1
 
! Отговори
Балгареца преди 13 години
Да се въртят едни пари само хахаха... ту в общината, ту в гражданите. Всечки после са изпонахапани прецакани, но в голямата игра. Хахаха а юристите на общината са си за смях поне като не мое да си вършат работата ша ги вземем за бостанско плашило хахаха.
19
3
 
2
 
! Отговори
KKK преди 13 години
Reshenieto e lesno!! Samo da razreshat otstrela im na lovcite v ramkite na grada. Te i bez tova sa razresheni izvan naselenite raioni celogodishno. ;)
18
0
 
13
 
! Отговори
JL преди 13 години
Като я одрусат още ХХ пъти, Общината накрая ще разбере, че все пак това Е НЕЙНА работа. Но какво са 5000 лв. за общинския чиновник, който не вади тия пари от джоба си. За какви по-големи и потресаващи обезщетения знаем... И пак - не са от джоба на чиновника, юриста и т.н. А от чий джоб? Ха-ха-ха. Става май затворен кръг... Радваме се, плащаме си, а общинският чиновник си *** весело с уста.
17
0
 
7
 
! Отговори
Балгареца преди 13 години
И хем няма задължение общината да се грижи, хем са възложили това задължение... хахаха с тия аргументи и първокласник ще ги осъди. Хахахахаха.
16
1
 
1
 
! Отговори
W-gangsta Hooligan преди 13 години
Иам един дог питбул доста е агресивен и обича много месце:))
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тук юристчетата на общината се аргументират с два противоречащи си аргумента 1.регламентирано задължение общината да се грижи за безстопанствените кучета по начин да се предотвратят нападенията им върху гражданите 2. възложила тази дейност на общинското предприятие "Екоравновесие"Забележете, че според тях са си измили ръцете след като са възложили нещо си на общинската си фирма, демек пак на своя фирма и даже не следят дали тази фирма извършва дейността, която са им възложили. Хахаха трагедия!
14
3
 
13
 
! Отговори
прочистване преди 13 години
Когато общината не желае да си свърши работата, трябва да вземем нещата в свои ръце. Решението е едно - антифриз. Жестоко е, но ножа вече е опрял до кокала.
13
2
 
8
 
! Отговори
Балгареца преди 13 години
"общината не осъществява пряко действията по улавянето и изолирането на скитащите кучета, а е възложила тази дейност на общинското предприятие "Екоравновесие"""Според представителите на СО не е налице законово регламентирано задължение общината да се грижи за безстопанствените кучета"Хахахахаааааа ей това юристите са като децата, а в СО явно са направо бебета!
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
общината да си плати глобата, пък после да си ч търси от който си иска
11
1
 
21
 
! Отговори
conservator преди 13 години
Според столична община ТОВА НЕ И Е ЗАДЪЛЖЕНИЕ. Тя дори ни се знае задълженията каму ли да предприема действия да ги изпълнява. Е столична общинкa- твое задължение е да няма кучета, а ако искаш възложи тази работа на червената шапчица ако искаш на добрия ловец