"Примоция" за всеки втори чужденец у нас

Дискусия за легализирането на проституцията
Обновена: 26 окт 2010 11:34 | 26 окт 2010 10:58,
219
"Примоция" за всеки втори чужденец у нас
Снимка: БГНЕС

У нас

Между €50 и €99 плащат чуждестранните туристи у нас за сексуслуги.

Това сочи изследване на Фондация „Риск монитор”, представено на кръгла маса по въпросите за проституцията и сексуалната експлоатация.

Според изследването всеки втори турист в България е получавал предложение за платен секс.

При почти 1/5 от анкетираните предложението за платен секс е било направено директно на улицата.

Близо половината от българите (47%) са на мнение, че проституцията не трябва да се легализира, а трябва да бъде обявена за незаконна.

Анкета

Трябва ли да се легализира проституцията?

Всеки трети обаче е на мнение, че е правилно тази дейност да бъде регламентирана със закон.

41% от българите са категорични, че най-честата причина за ширещата се проституция е бедността, а едва 8 на сто са посочили насилственото принуждаване.

В ЕС и по света

Едно момиче в страните на ЕС на месец генерира между 12 до 18 хил. евро.

Около 6-7 момичета правят на година около 1 млн. евро приходи. Тези момичета често се използват и за дейности като трафик на наркотици и на оръжие, отчитат анализаторите.

Според статистиката в Европа проституират 270 хил. момичета, а в световен мащаб – 7-8 млн., като генерираните печалби от тази дейност са около 3-4 млрд. долара.

„Платеният секс е взаимосвързан с организираната престъпност. Това е изключително доходоносен бизнес и това, което се отчита, е, че България се очертава като трета по износ на момичета за сексексплоатация“, отчете на свой ред вътрешният министър Цветан Цветанов.

По думите му до октомври има 1326 момичета, които проституират и са локализирани около 263 публични места, където се извършват сексуслуги.

Според данните на "Риск монитор" годишно в София от проституция се генерират между 30 и 60 млн. лв. приход.

Според събраната информация на фондацията дневният оборот на един клуб, предлагащ сексуслуги, е средно около 1000 лв.

По данни на МВР в София са регистрирани 29 клуба, а пазарът на проституция е разпределен между четири основни вериги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абсолютно съм съгласен че трябва да се легализира. Така ще се повиши качеството на услугите, ще се засили здравният контрол и ще се намалят рисковете от зарази.И не на последно място когато нещата са регламентирани поне в държавната хазна ще влиза нещо от този бизнес ( така и така е много доходоносен ) и не всичко ще отива в бездънните джобове на дебеловратите чичковци.
199
0
 
2
 
! Отговори
стоянов преди 13 години
50 do 100 евро .аз като спра да почивам идва и ми вика "бате за 5 лева хубуу щи прая" то вярно кефа цена няма ама чак 100 евро.и трябва да се легализира да има клубове а не като тея да дремят из пътищата.
198
1
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
Не можем я изкорени...май наистина ще е по-добре да се легализира, че поне някой лев да влиза в държавната хазна....
197
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Diankow e reshil da zbira pari ot danyk na ***-a pederasite nemali da gi oblojis be Diankos s danyk zadnik-dupe-lainomet?
196
0
 
0
 
! Отговори
генади преди 13 години
***, бях прав, нали?
195
1
 
3
 
! Отговори
легализиране преди 13 години
Ако я легализират от това ще загуби мафията и тези на които те дават пари за да работят спокойно.
194
1
 
5
 
! Отговори
genadi преди 13 години
Пусни майка си в бардака! Така ще оправиш и своя бюджет, *** ненормелаен
193
2
 
8
 
! Отговори
До 196 преди 13 години
"Дали ще се ожени по сметка (ставайки дефакто лична ***) или ще се появи край магистралата - все тая"Не е все тая. И не всички се женят или ОМЪЖВАТ "по сметка". Ти жена ти за такава ли я имаш. За "лична ***". Жалко за семейството ви. Ти по сметка ли си се оженил ? Жиголо ли си? Не знам кой ти е писал толкова плюсове.
192
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трябва да се легализира. Това освен че ще даде много допълнителни доходи на държавата също ще има и някаква защита за тези момичета пък и ще е голям удар по мафията . Но на пилитиците не им се занимава или са корумпирани и по-изгодно им е мафията да върти този "бизнес". Пък и тук още много хора са с тоталитарно мислене ( въпреки че и по тяхно време е съществувала тази професия)
191
6
 
4
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Не е въпрос само до възпитание, а и до икономическа принуда.Вчера или оня ден четох във вестник Телеграф, че в нета било пълно с обяви от 30-40 годишни домакини, които с това свързвали семейния бюджет.Мой приятел ми говори пък за 45 годишна вдовица, с висше образование, няма да казвам с каква професия, която така издържа дъщеря си -студентка.Дъщерята нищо не знае, но във входа комшиите виждат какво става.
190
5
 
12
 
! Отговори
x8bo преди 13 години
Нека се легализира, това ще докара адски много пари от данъци на държавата! Туризма ще скочи! Престъпността ще намалее поне малко, ще трябва да декларират! Аз живея в Амстердам, и да ви кажа - ако и тревата се легализира, си оправихме бюджета за години напред, туку виж с тези пари се увеличат пенсиите и се построят градинки за деца!
189
1
 
2
 
! Отговори
alex преди 13 години
Kakvo da im predlagat na cuzdencite..??razsad za domati li ..ili rapicova mreza..
188
2
 
9
 
! Отговори
Ангел преди 13 години
МВР знаело колко са законните и колко незаконните публи4ни домове.Тогава защо не ги закрият?Или въпроса ми е много наивен?
187
10
 
3
 
! Отговори
ААА преди 13 години
Ако не са свирките на жените и дъщерите ВИ , сте я закъсали братчетта българчета. Духайте ГО и за напред
186
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе жените ни били леки, мутрите ги принуждавали - дрън, дрън. Друг проблем има в това общество - възпитанието. Ако ти не възпиташ дъщеря си да се стреми да има ясна идея какво ще прави със живота си и как може/ще го постигне - очаквай подобно развитие. Дали ще се ожени по сметка (ставайки дефакто лична ***) или ще се появи край магистралата - все тая. Само дето в момента всички са теглили една майна на възпитанието и децата ни се стремят само към парите, без значение как ще се спечелят.
185
6
 
10
 
! Отговори
К преди 13 години
Аз съм против легализация, защото ще се вдигнат цените а оттам месечните ми разходи.
184
1
 
5
 
! Отговори
Candy преди 13 години
29 клуба са регистрирани, а колко са неригистрираните? Исамо 1000 лева, да не би да сте изпуснали една нула.... малко съмнителна ми се вижда тая информация.
183
3
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
до: АнонименПроституцията законна или незаконна е най-древната професия на света т.е. и да е забранена и да не е все ще си я има - само, че ако е законна ще е под контрола на държавата /здравен, данъчен/ т.е. сещаш се къде ще постъпват пари - в държавата.....
182
11
 
2
 
! Отговори
ААА преди 13 години
Българката (българина) освен за ***, за нищо друго не става!!!!!
181
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ами сводниците ще ги наричат БИСНЕСМЕНИ.... англ. дума.... и БИЗНЕСДАМИ....