Рехав полицейски протест – 200 души на поход до МС

Униформените искат диалог, иначе продължават със стачките
Обновена: 31 окт 2010 15:01 | 31 окт 2010 15:01,
92
Рехав полицейски протест – 200 души на поход до МС
Снимка: Булфото

Вторият пореден неделен протест на полицаите и на служителите в затвора събра малко протестиращи.

В сравнение с миналата неделя униформените, който обаче днес бяха цивилни, бяха не повече от 200 души.

Председателят на Синдиката на служителите в затворите Иван Петров отново обясни, че те нямат политически искания, а социални.

Още по темата
Те са за подобряване на тежките им условия на труд.Според него условията, при които работят българските надзиратели са най-лошите в целия ЕС.

Петров заяви, че няма синдикална организация, която да иска протести.

Синдикалистът смята, че разумът ще надделее и ще се стигне до диалог.

"Ако това не се случи обаче, протестите ще продължат", категоричен бе той.

Протестното им шествие стигна днес до сградата на Министерския съвет, където техни представители връчиха писма, адресирани до премиера Бойко Борисов.

"Надявам се, че този път, това което сме по искали – да седнем на една маса, да почнем да си решаваме проблемите, да спрем да се заяждаме по медиите кой бил политик и кой има отношение към някакви глупости, ще прекъсне.

Дано този път г-н Борисов най-сетне седне с нас на една маса и с г-н Цветанов и да разберем какво толкова ни тормози и да решим въпросите както се решават – професионално и мъжки, а не с политика", коментира на свой ред лидерът на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Галентин Грозев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
12
 
! Отговори
Angel преди 13 години
Na men kato ne mi iznasq obiknovenno napuskam i si tursq druga rabota.... drugiq pat shte vzema da protestiram da vidq chastnata firma za kolko minuti shte me izgoni.
6
3
 
25
 
! Отговори
Chico преди 13 години
Докато тези от профсъюза безделничат и протестират, останалите работят. Явно не са натоварени еднакво всички. Така ще евинаги докато трудът на катадзжията е първа категория, а на хирурга-трета глуха.
5
4
 
33
 
! Отговори
Sin преди 13 години
Докато не се премахне първа категория на труд, пенсионирането на 45 г. с 20 брутни заплати на калпак, безплатния транспрот, манджа и обуща, и не си плащат осигуровките кто всички останали-няма откъде да дойдат пари.
4
12
 
11
 
! Отговори
Лошо.... преди 13 години
Щом са малко това означава, че са доволни.Смях! Страх! Позор!Позор за тези, които се изявяват като МИШКИ и не са там, за да подкрепят колегите си.Жалко е, че протестите се правят по отрасли, а не едновременно, от всички недоволни в страната: студенти, полицаи, здравни работници, учени и т.н. Нашите искания са социални! Така не може да се живее вече!!!!
3
14
 
5
 
! Отговори
ADLER преди 13 години
Много ти е плитка мисълта
2
3
 
39
 
! Отговори
! преди 13 години
Реформи и съкращения, иначе няма пара. Били много натоварени ... ми как няма да са, след като висят с радари в храстите, вместо да гонят престъпници. Спират, гледаме - охранителна полиция ... какво охраняват в храстите с радар?
1
10
 
15
 
! Отговори
shubeto ot BBCC преди 13 години
ot strah e inace steha da sa hiliadi