Рехав полицейски протест – 200 души на поход до МС

Униформените искат диалог, иначе продължават със стачките
Обновена: 31 окт 2010 15:01 | 31 окт 2010 15:01,
92
Рехав полицейски протест – 200 души на поход до МС
Снимка: Булфото

Вторият пореден неделен протест на полицаите и на служителите в затвора събра малко протестиращи.

В сравнение с миналата неделя униформените, който обаче днес бяха цивилни, бяха не повече от 200 души.

Председателят на Синдиката на служителите в затворите Иван Петров отново обясни, че те нямат политически искания, а социални.

Още по темата
Те са за подобряване на тежките им условия на труд.Според него условията, при които работят българските надзиратели са най-лошите в целия ЕС.

Петров заяви, че няма синдикална организация, която да иска протести.

Синдикалистът смята, че разумът ще надделее и ще се стигне до диалог.

"Ако това не се случи обаче, протестите ще продължат", категоричен бе той.

Протестното им шествие стигна днес до сградата на Министерския съвет, където техни представители връчиха писма, адресирани до премиера Бойко Борисов.

"Надявам се, че този път, това което сме по искали – да седнем на една маса, да почнем да си решаваме проблемите, да спрем да се заяждаме по медиите кой бил политик и кой има отношение към някакви глупости, ще прекъсне.

Дано този път г-н Борисов най-сетне седне с нас на една маса и с г-н Цветанов и да разберем какво толкова ни тормози и да решим въпросите както се решават – професионално и мъжки, а не с политика", коментира на свой ред лидерът на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Галентин Грозев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
13
 
! Отговори
Пеев преди 13 години
Да си полицай,лекар и учител е призвание,а не задължение!!!
26
3
 
3
 
! Отговори
до 23 преди 13 години
От 21 г. преход 15 управляват БСП -окрити или задкълисно.Но с комунист не се спори,те създават АБВ -АГЕНТЪТ НА БЪЛГАРИЯ СЕ ЗАВРЪЩА.
25
4
 
17
 
! Отговори
Студента до 16 преди 13 години
Цял свят видя кадрите от последния протест на студентите - как озверял български полицай крещеше `удряй бе, една дума да ти кажат - удряй`. И тези същите очакват подкрепа от обществото ?! Сериозно ли бе полицаи ? Наистина ли не си давате сметка, че сте най презряната обществена каста от обществото ? Че то *** са по за уважение от вас ...
24
10
 
1
 
! Отговори
Police преди 13 години
Съгласен за всичко като в Англия да стане, абе ти кога си ходил там та знаеш?!
23
7
 
2
 
! Отговори
Police преди 13 години
Годината е 2010-та, друже, а не 1990-та, *** на профилактика до най- близкия психодиспансер!
22
0
 
28
 
! Отговори
ванко преди 13 години
ПОЛИЦАИТЕ ТРЯБВА ДА ИМАТ ТЕСТ ЗА ИЗДРЪЖЛИВОСТ/ФИЗИЧЕСКА ПОДГОТОВКА/ ПОНЕ НА 6 МЕСЕЦА.И ТЕ СВИКНАХА САМО В КОЛИТЕ ДА СТОЯТ.И СТАНАЛИ ПО 200 КГ,НЕ МОЖЕ ДА ИЗБЯГАТ 100 МЕТРА,ЗАЩОТО СЕ ЗАДЪХВАТ.БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИЦАИ ТРЯБВА ДА ВНУШАВАТ РЕСПЕКТ,КАКТО КОЛЕГИТЕ ИМ В АНГЛИЯ НАПРИМЕР.
21
4
 
18
 
! Отговори
Писна ми ! преди 13 години
Стига с това ранно пенсиониране и тези пари на калпак !!! Ще се пенсионират като всички други !!! Има достатъчно лозя, вилни зони, ниви, обекти и паркинги за пазене !!! Не се иска кой знае какво. Ни патрулка им трябва, нито бензин. Ще обикалят пеша ! Полезно е !!! И пенсия на 65 КАТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ !!!
20
13
 
4
 
! Отговори
Police преди 13 години
Не си прав, 650 000 сме, в т. ч. агенти, доносници, криминален контингент и психично увредени като тебе!
19
0
 
19
 
! Отговори
Хайде по реда си преди 13 години
Сутринта, не по късно от 9:00 в понеделник, участвалите в протеста, в редица по един със заявление за напускане. Хайде бе. Нали ви е гадно да работите в МВР-то. Уверявам ви, че никой няма да ви задърпа `останете, та останете`. С широка усмивка ще ви разпишат молбичките, а тогава ...ехааа, тогава ще се научите как се работи здраво, по 12 часа на ден, за 300 лева заплата.
18
1
 
27
 
! Отговори
ванко преди 13 години
6 5 0 0 0 ПОЛИЦАИ СА ТВЪРДЕ МНОГО ЗА ТАЗИ ДЪРЖАВА.1.НАПРАВЕЕ ГИ 30000 И УВЕЛИЧЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ НА ОСТАНАЛИТЕ.2.ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТ НА 55 ГОДИНИ С 10 БРУТНИ ЗАПЛАТИ И КУПЕТЕ НОВА ТЕХНИКА И ЕКИПИРОВКА.3. КОЛКО Е ЛЕСНО.
17
1
 
28
 
! Отговори
VANKO преди 13 години
ПОЛИЦИЯТА Е СТРАХ ОТ МУТРИТЕ И ОЛИГАРСИТЕ. 6 5 0 0 0 ПОЛИЦАИ НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ С 300 МУТРИ /ПОВЕЧЕТО БИВШИ ТЕХНИ КОЛЕГИ/.
16
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сами сте уважаеми полицай не може да си представи те колко сте сами,жалко, и вината за това е само ваша и от вас зависи това да се промени.Докато не се премахне първа категория на труд, пенсионирането на 45 г. с 20 брутни заплати на калпак, безплатния транспорт,и други незаконни привилегии и не си плащат осигуровките и данъците както всички останали-няма откъде да дойдат пари.
15
1
 
22
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 13 години
Добре протестират, но кога ще изчистят "мършата" от МВР.Защо да им се увеличават заплатите, да се плаща нощен труд и извънредни часове, когато сред тях има толкова корумпирани, неграмотници и мързели, които са *** в системата?Г-да от СФСМВР, след като се правите, че искате промяна в МВР започвайте от изчистване в МВР на некачествения материал.Тогава обществото ще разбере, че тези протести не са само за пари, а се иска реална промяна и ще ви подкрепи като останат тези, които си вършат работата, а търтеите без самоконтрол и самодисциплина да бъдат уволнени от системата.Желаещи, кадърни хора винаги ще се намерят да постъпят в МВР, но никога няма да влязат такива при сегашните конкурси създадени за наше момче /момиче/.
14
3
 
15
 
! Отговори
?? преди 13 години
Заради бкп-бсп днес България е страна с :С най -ниските заплати и пенсии в Европа.,3-то място по корумпирана държ администрация.Най-неефективна съд.система .НАИ-МНОГО МИЛИЦИОНЕРИ НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО.Най-нисък естествен прираст и най-бързо застаряващо население.Най-голям брой инсулти и инфаркти.Най- непрозрачни,подкупни медии.За 65 г. БКП-БСП доведоха България до провалила се бандитска държава.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ushanki li iskat ?
12
4
 
27
 
! Отговори
Хайде на бас преди 13 години
Аз сутринта нали ви казах :-))) И 250 лева да им направите заплатите, пак няма да има един напуснал. Щото в МВР-то , ако ще да гърми и трещи, на датата парите си идват, а навън - като им знаем интелекта и квалификацията, има да ровят по кофите от глад :-)))
11
3
 
32
 
! Отговори
Вижте се! преди 13 години
Каква полиция само!!! Излизат на протест, пък ДЕМОНСТРАТИВНО не си вършат работата!!! Вижте само този тест, който се рекламира отгоре на Automedia (втората част). Снимали се как карат с 140 км/ч при разрешени 90. Говорят си, че карат бързо, правят от това нарушение реклама и пускат клипа в голям новинаски сайт! Три дни- нито някой маха клипа на нарушителите, нито им търси отговорност! Демонстративно се нарушава закона- ПОЛИЦИЯТА СПИ!!! Не ги заслужавате тези заплати!
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Били са по-малко, защото са прочели постовете ми за полицията сутринта и са се разочаровали от истината за себе си.....
9
5
 
31
 
! Отговори
Rad преди 13 години
Тия смешници знаят ли при какви условия работят лекари, учители и др. Това е наглост
8
4
 
32
 
! Отговори
Ben преди 13 години
като не са доволни от най-високите заплати и привилегии които имат като държавни служители, да си хвърлят капите и да отидат в частния бизнес. Но те отлично знаят, че навън нищо друго не умеят да вършат