Полицаите протестират

В Румъния се провежда паралелен протест на полицаите
14 ное 2010 11:00,
118
Полицаите протестират
Снимка: Булфото

Синдикалната Федерация на Служителите в Министерството на Вътрешните Работи (СФСМВР) организира днес четвъртия си протестен митинг.

Исканията на служителите на МВР са:

- ясни гаранции за ресурсното осигуряване на служителите в МВР

- приемане на предложенията на СФСМВР по Закон за изменение и допълнение на Закона за Министерството на Вътрешните Работи и запазване на разпоредбите в Кодекса за социално осигуряване, отнасящи се към служителите в МВР

- функционален имунитет на членовете на СФСМВР

От синдикалните дружества по региони и ОДМВР ще се съберат пред посолството на Румъния днес в 12 часа, с което ще подкрепят исканията на румънските си колеги, които не се различават от исканията на българските служители в МВР.

На същата дата и час членове на румънския синдикат на служителите в Министерството на вътрешните работи в Румъния ще се съберат пред българското посолство в Букурещ в подкрепа на исканията на Синдикалната федерация на служителите в МВР на България.

СФСМВР ще връчи писмо на посланика на Република Румъния, в което ще изразят безпокойството си за условията на труд в които работят румънските полицаи и ще настояват за подобряване на диалога между министерството и служителите в системата.

От своя страна румънския синдикат ще връчат писмо на посланика на Република България в Букурещ в което ще изразят безпокойството си за липсата на реален и ефективен диалог между служителите в МВР и ръководството.

В писмото си ще изразят подкрепата си за исканията на СФСМВР и ще настояват за изпълнението им от страна на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари