До 2050 г. българите ще бъдат "екзотично малцинство"

Ще преобладават етносите на ромите и турците, твърди НПО
Обновена: 22 ное 2010 16:18 | 22 ное 2010 16:05,
1114
До 2050 г. българите ще бъдат "екзотично малцинство"
Снимка: БГНЕС

До 2050 г. българите ще бъдат "екзотично малцинство", ще преобладават етносите на циганите и турците.

Това показват данните от проучване на неправителствената организация "Център за демографска политика".

През 2030 г. ромите у нас ще бъдат два милиона, турците – един милион, а българите – 3 400 000.

През 2100 година прогнозите показват, че при население на България от 10 млн. души българите ще бъдат едва 300 хиляди, ромите – осем милиона, а турците – 1,5 млн. души.

Тази картина ще стане реалност, ако се запазят сегашните демографски тенденции и не се предприемат адекватни мерки, предупредиха от организацията.

Като основен проблем изследователите посочват дебългаризирането на обществото. Българите все повече загубват културната си идентичност. Кръщават децата си с чужди имена, чалгата все повече се разпространява, а в политиката навлиза циганският манталитет – тарикатство, кражби, безчестие.

За интеграцията на ромите у нас са изхарчени милиони, но без резултат, посочиха още от организацията.

Причината според нея е, че ромите като малцинство никога няма да могат да се интегрират в обществото на основата на ценности, присъщи за мнозинството. 

Изходът, според неправителствената организация, е да се разработи национална стратегия за демографските проблеми, която да вземе мерки за понижаване на смъртността, поощряване на раждаемостта, административно и стопанско планиране за преодоляването на обезлюдяването, възпитаването в духовни ценности. 

В противен случай сме изправени пред третата национална катастрофа, т.е. изчезването на българския народ, твърди Центърът за демографска политика. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
322
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
''Не сме народ а *** '' ...
321
10
 
1
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Две трети от българите не си мият зъбитеПредседателят на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков определи като уникално ниско знанието на българите за оралната хигиена.
320
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а в *** турция продават ракия от пикня-от която и ти пиеш нали ***
319
1
 
5
 
! Отговори
todorov преди 13 години
abe ti normalen li si be,,stia spamil cel den v taq tema i se razkarai
318
6
 
3
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Skype премахна България от списъка с държави, включени в пакета Неограничена Европа.
317
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
коментарите на *** караибрахим доказват че тоя сайт НЕ Е БЪЛГАРСКИ
316
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А българите са изметта на ЕС
315
5
 
1
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Близо 300 британски туристи, които летували в България, завели иск за обезщетение срещу британски туроператор, защото получили стомашни проблеми при престоя си в български хотел, съобщава британският вестник "Дейли Мейл".
314
2
 
4
 
! Отговори
до: караИбрахим преди 13 години
и ромите си имат държавица - РУМЪНИЯ!!!!!
313
2
 
9
 
! Отговори
но комент преди 13 години
мерки се вземат!Ето в Несебър дъбарят къщите на българите, а *** по цяла България си строят и къщи, че и цели квартали без да питат никого, и никой не ги закача.
312
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Значи след 30 години Цветелин Кънчев ще бъде президент , синът му Микеле министър председател а Азис председател на парламента ...
311
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не си глупав човек, но имам чувството че четеш избирателно и отказваш хвърлиш един поглед на онова, което не ти изнася. Що се отнася до швейцарския институт, той би трябвало да се казва "институт по евгеника", а не "по генетика" - крайно несериозно учреждение, занимаващо се с противоречиви теорийки. И за какви древни македонци говориш не ми стана много ясно, тъй като древните македонци са едни от многото елински племена. Прочети малко истинска история.
310
4
 
3
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Иван Хаджийски"Общественият ни и културен живот е в значителна мяра под знака на посредствеността и полуинтелигенцията, чиито токсикации са едно от най-гадните явления у нас. Посредствеността, поради особените стопански условия, в които живеем, е принудена да прави кариера на всяка цена, с всички средства, при което бездарността и хищничеството, тъпотата и нахалството, подлостта и низостта преливат в една хармония на истинско безсрамие."
309
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
много искаш!!!!
308
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никакви помощи след трето дете /ако имаш повече, значи си си направил сметката/ и забрана за гласуване на незавършилите 8 клас /за да не решават неграмотни кой да управлява/. Няма ли в парламента хора, мислещи за България, да предложат за гласуване тези неща?!
307
4
 
3
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Найден Шейтанов,Характеристика на българите: "...апатия към висшето, като добро и хубаво, като държава и народност, фанатична страст към парично-материалното и към властта като средство за самозадоволяване и забогатяване, животински егоизъм в отношенията към другите, простотия и заинтересованост на бюрократи, безогледна опозиция, партикуларизъм на политикани, егоцентризъм на интелигенти, омраза и завист едва ли не на всички против всички"
306
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И за първи път в света *** ще си имат собствена държава без да са изработили и стотинка през жалкия си и ненужен живот.И всичко това благодарение на хората който управляват БГ в последните 20 години и дори и в момента.Единственото нещо което ще остави БГ на българите е една световна война, в суматохата много *** и управляващи ще бъдат избити без да разберат от къде им е дошло.
305
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
I v Parlamenta nyama da imame hora,a Siderov ste e svetez,izografisan v zarkvite ni.
304
5
 
7
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Характеристика на българите, направена от първия външен министър след Освобождението Марко Балабанов:"Подлост в характерите, превишена, но гола самонадеяност, чувства развалени, своекористност във висша степен, общо междуособно недоверие; бедност от силни и просветени убеждения, прибягване до най-подлите и до най-подземните средства за достигане на лични и низки цели; тайни и явни действия за омайване на по-простите и на по-слабоумните, злоупотреби със святото име на правдата и с чувствата на народа за потулването на най-разтленните стремежи; гордо проникване на грубото невежество, върлуване на демагогията и безчинството, презрение на всяко благородно чувство, на всяка чиста мисъл, на всеки честен характер, на всяка безкористна преданост; лишение от вяра в каквито и да са начала, низост в идеите, раболепство в поведението, несъобразност в разискванията, непоследователност"
303
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ха ха ха ха ...болгарчикам конец пришел !