Премиерът: Никой няма да пипа имотите на БАН

Те обаче не се стопанисват както трябва, напомни Борисов
Обновена: 24 ное 2010 11:33 | 24 ное 2010 11:33,
46
Премиерът: Никой няма да пипа имотите на БАН
Снимка: БГНЕС

„Докато ГЕРБ е на власт, никой друг няма да се разпорежда с имотите на БАН освен БАН“, заяви премиерът Бойко Борисов в Министерския съвет.

Той бе категоричен, че всичко друго е спекулация с умисъл да се отклонява вниманието от начина, по които имотите се стопанисват в момента.

„Друг е въпросът, че те не ги стопанисват така както трябва и се надявам искрено, особено във времето на криза, да спрат да говорят само за пари, а да използват своите ресурси да си ги добавят, още повече че имат и други инструменти по програмите на ЕС да привлекат свое финансиране“, коментира още Борисов опасенията на академиците, че държавата се готви да гарантира с техни терени заеми от чужбина.

Още по темата

„Ние имаме толкова много имоти, държавни и общински, които не можем да продадем, не ни е до имотите на БАН. Ние искаме работещи институти на БАН и контрол в парламента. Искаме и отделяне на науката от работа с финансите на академията. Не може един академик да отговаря и за ремонтите на тоалетните, и сградите“, даде пример Борисов.

Във вторник в отворено писмо до всички председатели на парламентарни групи учените попитаха дали е вярно, че на премиера Бойко Борисов е представен списък с най-скъпите и апетитни държавни имоти в България, с които да се гарантират дългосрочни кредитни линии от чужбина, в който списък влизат и имоти на БАН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: бан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
3
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
до 38: Вярно е за съжаление! Също така е вярно че проектите, финансирани от ЕС ги печели фирмата на шефа на института или на брат му. Защо ли?! Цялото управление на БАН е за затвора. те са виновни за съсипването на българската наука. И ако не се разкарат академиците, които се занимават с ремонти на тоалетни и взимана новите им увеличени заплатки от по 2400лв за сметка на младите учени, които с тези 200лв не са и учени повечето от тях.
45
0
 
2
 
! Отговори
Манастира Шаолин преди 13 години
И нашите имоти няма да ги пипате че ще ви разбием.
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой правеше заменките кой крадеше имоти кой строи незаконно това е БСП ДПС НДСВ тези гадове вън от парламента Против съм дасе дават пари за избори на всички партии товаса близо 30 милиона
43
8
 
7
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Тези учените не са ли чували че света е в криза? Че страни като Ирландия и Гърция, Португалия са едва ли не пред фалит, а и ние едвам се удържаме. Времената са трудни и пари за нищо не стигат, а те дайте та дайте, подкрпям напълно лекарите за исканията им, без лекари не можем, обаче БАН има нужда да се реформира кардинално.
42
5
 
13
 
! Отговори
501 преди 13 години
"Те обаче не се стопанисват както трябва, напомни Борисов"................и препоръча да се прехвърлят или на Цветан Цветанов или на Цветелина Бориславова
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Никой няма да пипа имотите на БАН"... поне до изборите...
40
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много "народно творчество" натвориха драскачите!Двадесет години е практика шефове да отдават под наем за смешни пари и разликата до 2/3 от наема да си вземат в своя джоб.В квартал на столица да се отдадът няколко декара и наематела има наглостта да каже ,че земеделската земя се отдава за жълти стотнинки и няма много желаещи!То бива наглост ама декари в столицата и нива в горно нанадолнище не е едно и също!Кой взема разликата !МОЖЕ И ДА НЕ СЪМ В БАН АМА НЕ СЪМ ***!
39
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прекалено многоса ветераните който ги лансира Гоце А младите научни работници направоги мачкат това е от крйвреме Припомнетеси колко откритиа на времето трябваше дасе впише и някой старец задасе признае
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами това ако е верно за заплатите ,защо тия минималната се мълчат.
37
6
 
4
 
! Отговори
Ban Admin преди 13 години
Нека всички от Бан да получат един администраторски Бан от Премиера!Ако са толкова много хора и се занимават с наука то наистина са за съкращение и то незабавно. Станишев не ги е пипнал с пръст защо ли?
36
4
 
3
 
! Отговори
6000 човека в БАН преди 13 години
искам и аз да се занимавам с наука :)
35
5
 
8
 
! Отговори
ФЕОДАЛНИ СТАРЦИ! преди 13 години
Феодалните старци са над 6000 и се занимават с наука т.е. усвояване на пари а младите индианци им слугуват и взимат по 190 лв.БАН да се оптимизира!
34
6
 
2
 
! Отговори
анонименс преди 13 години
много не разбрах бращолевинията ти..какво обшо имат тия с тоя явно невменяем протестиращс остроумна бележка в ръка-само с остроумие няма да стигнете далеч
33
9
 
6
 
! Отговори
анонименс преди 13 години
добре бе ако 6000 човека се занимават с наука що са на тоз хал?!ами като си учен човек и умен най малкото няма да останеш гладен все ще намериш начин да осигуриш насъщния..оп те са намерили начин-да реват пред министерския за пари..ей от такива учени ми ства противно..
32
2
 
9
 
! Отговори
аз преди 13 години
разбираме, че си свикнал на мутреси и форлк певици, но не всички хора изглеждат като тях, слава Богу :-D
31
7
 
9
 
! Отговори
аз преди 13 години
Много си прав! Боко се надява УСА да го държи на власт - същото са се надявали много военни хунти в Латинска америка, които са били поддържани от САЩ. Но не би :)
30
4
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 13 години
Именно, БАН има 6000 служители. Представяте ли си ужас - 6000, че и повече човека, които се занимават с наука в тая държава! Срамота. Веднага да се преквалифицират в сервитьорки, фризьорки, шофьори и озеленители. Ама ха! Учили, ще ми мислят. Да дразнят тука недоучените пубери и електората на пожарникаря (той пък поне истински пожарникар да беше...). Закривайте я тая наука, палете библиотеките, а 6-те хиляди от БАН директно да отиват на курс за фризьори.
29
1
 
3
 
! Отговори
анонименс преди 13 години
става въпрос за парите по програми от евро фондове -че те били спрени ...тъпо!!!
28
7
 
4
 
! Отговори
анонименс преди 13 години
мисля че този от снимката най точно олицетворявя академичната общност-да пази господ....!!!!
27
0
 
13
 
! Отговори
az преди 13 години
до 20 анонименсНаистина ли си мислиш, че Дянков не е спрял парите за наука??? А знаеш ли, че в момента са спрени всички пари на Фонд Научни изследвания за проекти, спечелени с конкурс с международни оценители?? Знаеш ли, че проектите по ЕС не могат да продължат, защото не ожем да си покрием националната вноска по тях? Занеш ли, че учените от БАН не получават заплати и няма да имат заплати до догодина???