Цели 6 месеца подслушвали ген. Ваньо Танов

"Баща и син" - името на разработката срещу митничар №1
Обновена: 12 дек 2010 09:39 | 12 дек 2010 09:39,
82
Цели 6 месеца подслушвали ген. Ваньо Танов
Снимка: БГНЕС

Шест месеца телефоните на шефа на агенция “Митници” Ваньо Танов са били контролирани от службите ни.

Спецченгета са подслушвали разговорите на бившия началник на ГДБОП по разследване на контрабанден канал, съобщава в. “Труд”.

Разработката била с кодово название “Баща и син” и с гриф “СЗ”, което означава “секретен заявител” и документът е класифициран.

Слухтенето тръгнало заради контрабанден канал за дрехи от Турция.

Един от основните играчи в нелегалния внос доста често споменавал името на Ваньо Танов. И бил засичан да казва: “Аз познавам Танов”, “Всичко ще е точно с шефа на митницата”, “Нямаме проблеми в митницата”.

Това накарало антимафиотите от ГДБОП да поискат за срок от 6 месеца да бъдат подслушвани телефоните на бившия им директор.

През целия период по СРС-та не е протекла никаква информация или диалози, които да уличават шефа на митницата в нарушения. Така разследването срещу него било веднага прекратено. То обаче продължава срещу контрабандистите на дрехи от Турция.

Още по темата
19 ное 2010 14:02
631

Слуховете за разработването на Ваньо Танов в качеството му на шеф на митниците тръгнаха, след като за това намекна бившият вътрешен министър Румен Петков на 22 ноември.

 “Спрямо шефа на агенция “Митници” не е водено оперативно дело”, каза два дни по-късно Цветан Цветанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: контрабанда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
11
 
15
 
! Отговори
икономист преди 13 години
ако ГЕРБ успее да прекрати контрабандата от Турция, заплатите на българите в България до няколко години ще нарастнат в пъти. Само простолюдието не знае, че вече 20 години българския народ храни турския, чрез контрабандните турски стоки, които ни заливат. Ако се ограничат ще се възроди българското производство, което означава работни места и работа за българите. Съмнявам се обаче ГЕРБ да успее. И миналото лято Слънчев бряг, Несебър и т.н курорти бяха заляти с турски стоки и никой не ги пипа.
18
2
 
17
 
! Отговори
До Живко Сталев преди 13 години
Като няма проблем къде са парите от митата и акцизите.Защо всяка втора цигара вече е контрабандна.Нали щеше там с някакъв кабел да вържат митниците и НАП и да увеличат събраното с 2 милиарда .Вместо това събират 2 милиарда по-малко-в кои джобове са отишли тия пари като няма проблем
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Tanov nqma gre6ka bre
16
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"И какво научи ти от тази "секретна" информация???!!?!"Важното е, че е секретна. И по някакъв начин се е озовала във в. Труд.Какво значение има, че няма никаква стойност.Спокойно Ваньо Танов може и да е замесен в контрабандата - кой друг, ако не той, ще бъде предупреден, че ще го подслушват! На тези постове явно няма случайни хора!
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да излиза в парламента ЦЦ и да почва да чете СРС тата .Какво ли ще чуем за майките на правителството и за колежките им .Кой с коя и кога и как ли.
14
6
 
3
 
! Отговори
живко сталев преди 13 години
Това е нещо нормално и така трябва.Контрабандата в страната е по-печеливша от наркотиците.Щом са го подслушвали и няма проблем,,значи няма проблем.
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Малиии,аз пък мислех ,че контрабандата основно е на цигари ,алкохол и горива,пък то било парцалките от Турция.Правилно тези канали трябва веднага да бъдат пресичани ,а ония на акцизните стоки трябва да бъдат разширявани.Като липсват милиардите от мита и акцизи как ще има пари за пенсии и 13-та заплата
12
5
 
13
 
! Отговори
До Гражданин преди 13 години
Същия ,който веднага е светнал и Ваньо Танов ,че е включен.Не че той не си знае но друго си е и да те предупредят.За това нищо не са засекли при това подслушване.А иначе ако някой тръгне по телефона да урежда далаверите не е не само за шеф на митници ,а и за пазач пред районното .А оня дето твърди ,че са пресекли контрабандата да каже как като са я пресекли контрабандата на цигари е 45% сега при 15 % при Станишев
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И какво научи ти от тази "секретна" информация???!!?!
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аз пък си говоря по телефона с дядо Боже.ойййй,дали ме подслушват?
9
3
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
ой даде информация на в-к Труд, че ваньо Танов е подслушван, след като операцията е секратна. Това не е МВР след като има изтичане или продаване на информация. но какво искаш от институцията след като самият министър изннася такава в нарушение на закона.За това се иска вече оставка.КОЙ ДАДЕ ИНФОРМАЦИЯ НА ВЕСТНИК ТРУД ЗА ПОДСЛУШВАНЕТО НА ВАНЬО ТАНОВ?
8
5
 
11
 
! Отговори
а преди 13 години
Мисля, че нивото на доверие в обществото нараства значително в последно време. Образованите хора знаят, че това е в основата на проспериращитенации. Колкото повече енергия се влага в съмнението, толкова повече седоближаваме до мечтания от някои режим на Сталин.
7
6
 
23
 
! Отговори
Янко преди 13 години
Интересното в случаят е,от къде е знаел за разработката др.Румен Петков.Ятаците на *** в службите явно още снасят.
6
11
 
17
 
! Отговори
Гейбераст преди 13 години
Прав си,а мутрокомунистите гейберастни са най долните от тая пасмина.....
5
5
 
8
 
! Отговори
хиколин преди 13 години
PR-ско изпълнение ,нищо ново ,друго не могат
4
2
 
19
 
! Отговори
Желев преди 13 години
Няма да се чудя,ако някой ден разберем ,че и Б.Борисов е бил подслушван.
3
9
 
20
 
! Отговори
ssss преди 13 години
Това което чувам неофициално е ,че Бойко му е дал гръб за всякви действия срещу контрабандата.....Кард бланш му е казал ,че може да ползва на 100%...Хора,които го познават казват ,че пие много ,ама ги знае всичките в държавата.....и сега има контрабанда но само за един ден спряха повече цигари от колкото за целия мандат на Станишев.....И хора от летище София ми казаха ,че от както генерала е на тоя пост много са се затегнали нещата.....
2
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По-долни интриганти от комунистите няма,особено,когато им бръкнат в интереса.
1
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВСЕКИ ИЗПЪЛНЯВАЩ ТАЗИ ДЛЪЖНОСТ ЗНАЕ ,ЧЕ Е ПОДСЛУШВАН . ЩО СЕ ПРАВИ НА УДАРЕН??