Снимат те с камера, проверяват те за гражданска

Нов софтуер ще лови шофьорите без застраховка
Обновена: 14 дек 2010 14:40 | 13 дек 2010 07:00, Красимир Ангелов
154
Снимат те с камера, проверяват те за гражданска
Снимка: БГНЕС

Всеки автомобил, който бъде  заснет от камерите радари на КАТ за превишена скорост, ще бъде проверен автоматично и дали има застраховка “Гражданска отговорност,  обяви зам.-шефа на Главна дирекция “Охранителна полиция” комисар Алекси Стратиев пред „Труд”.

“И сега се правят проверки за застраховка от нашите служители по данни от радарите. Но целта е информацията да се обработва автоматично - от компютър. Вече разполагаме с такъв софтуер”, уточни комисар Стратиев.

Той бе категоричен,  че проверката по снимка от радара е само първият етап от мащабен проект на пътните полицаи за лов на незастраховани автомобили.

Вторият етап, който ще стартира към средата на 2011 година, включва проверка за застрахователни полиции на всички коли, засечени в нарушение от камерите за видеонаблюдение в големите градове.

Например - ако автомобил бъде заснет да минава на червен светофар в София, Пловдив, Варна и т.н., компютърът на КАТ сам ще направи справка за задължителната му застраховка.

Същевременно тази седмица в парламента се очаква да бъдат гласувани поправки в Закона за движение по пътищата.

Те предвиждат глобите за висока скорост ще скочат до 2 пъти, а снимката от стационарните радари да получи статут на електронен фиш.

От март с 15 стационарни радара на КАТ в страната са били заснети близо 300 000 нарушения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
мен ме хванала януари камерата, чак ноември ми излиза и ме търсят, а сега чакам решение само простотии мислите да ви и полицаите
125
0
 
11
 
! Отговори
любопитко преди 13 години
1.) Кое налага честото повишаване на "Гражданска отговорност"? тя трябав да е като процент от стойността на автомобила, а не често сменяна за приходи данък? 2.) кое ще гарантира, че ще получа пълно обезщетение пир ПТП на автомобила + нанесени травми по мен и то без тичане по съдилища и за кратко време? 3.) Кое ще задължи частни застрахователи да ми изплатят изцяло щетите, а не да хитруват, за да не платят? 4.) Защо няма съд, за застрахователи, които отказват да платят, поради лични интереси?
124
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не стига, че всичко е толкова скъпо, ми само се чудят за какво да санкционират. Пътищата са ни ужас, а плащаме маса пари за данъци, винетки, застраховки..., гориво! Ясно е, че след някой ден, ще пътуват с автомобили само паралиите.
123
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кога ще направят камерите да те проверяват и за алкохол? Сканиране на ретината, а у... :)
122
4
 
17
 
! Отговори
Нане Шопски преди 13 години
Сниматте с камера, проверяват те за гражданска НЯМА ХЪР МЪР ВСИЧКИ СА ДЛАЖНИЦИ И ВИНОВНИ ПРЕД БОКО САТРАПА . Цецо Гестапото че се изока на всеки ХАК ДА Е НА ТЕЗИ ДЕТО ГЛАСУВАХА ЗА БОКО САТРАПА И ЦЕЦО ГЕСТАПОТО И ЦЯЛАТА ИМ НАЦИОНАЛ СОЦИЯЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ ГЕРБ
121
2
 
8
 
! Отговори
СС преди 13 години
Значи трябва да катастрофираш ,а ако загинат и хора и тогава да разбереш какъв е смисъла на застраховката ли ? Можеш ли да изкараш от джоба си 2 млн.лв. евентуално ако загинат 4 човека ???Или да платиш един ксенонов фар на БМВ Х6 примерно който струва 2700 лв с ДДС ?
120
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най после нещо разумно гонка до дупка на лошите шофьори
119
1
 
4
 
! Отговори
до 119 преди 13 години
гадно е да си се родил никой нали злобно ***
118
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прав си! Аз от 10 години вмасям застраховка, това са едно към 1500 лева нахалост, ако ударя някой не мога ли да му дам тия пари да си я оправи човека, ами ще чака за 200 лева от застрахователя?
117
0
 
21
 
! Отговори
марти преди 13 години
Я ми кажи в Германия има ли гражданска или всичко си влиза в данъка на превозното средство???А винетки има ли в Германия???А знаеш ли,че данъка на превозното средство е почти равен на този в България,с разликата,че там е в евро,а тука в лева,но за заплатите им няма да те затормозявам да ми казваш какво е съотношението между пътен данък и получавана заплата!!!
116
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
масово българите се женят за ромите защото кръвта вода не става
115
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоя е от турчеещите се ***
114
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
турската етност да не се женят за българите,защото така се циганизирват!вижате ли кво става с това племе което не си плаща данъците,и гледат само лесните пари също като ***
113
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
*** nikoi ni6to ne moje da gi zadalgi da pla6tat,znaq edni deto s godini ni6to ne sa pla6tali po kolite si ,ko 6te mu vzemat,xa,xa
112
1
 
3
 
! Отговори
gte преди 13 години
"***(българите) коЙто"С тази неграмотност и ти на *** ми приличаш.
111
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да му мислят ***(българите) който не си правят застраховка!
110
2
 
4
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
Кажете как да видя на камера мъжа на комшийката дали е тръгнал на работа. И ако може нещо софтуерно да ме алармира като тръгне да се прибира? Може СМС да ми прати или мейл или квото ще да е само да не ме фане в крачка.Че нещо съм и фърлил око на кумшиката да зема малко да я натисна само ми трябва за знам кога е удобен момент
109
0
 
3
 
! Отговори
Домакиня преди 13 години
За превишена скорост-глоба,добре нека да пълним бюджета,но колко ще има убити по пътищата това незнаем...За гражданската отговорност това е голям проблем,всъщност за какво служи гражданската отговорност,дали да потпомогне дадено пътно проишиствие или това е една поредна пирамида,която уж е като застраховка,а е поредния кушмар на шофъорите.В тая държава средствата по предназначение не отива където трябва,нито пътния данак ,нито застраховки,нито за здраве ,нито за пенсии и всички така се объркахме
108
2
 
12
 
! Отговори
xxl преди 13 години
!7 застрахователни дружества имаме!Всяка година рев и вой, че ако не се вдигне гражданската отговорност ще фалират.И нито едно не фалира вече толкова години. Прибират си паричките под закрилата на държавата. Хрупкат си ги сладко и недай Боже (тук нямам предвид Бойко) да стане нещо и те да трябва да платят. Държавата се е превърнала в сокоизстисквачка за пари за обикновенния човек.Навсякъде търговци, посредници и прекупвачи. *** ненаситна. И на тези дето само вземат няма контрол.
107
3
 
8
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
Аз и без камера мога да ти кажа, че няма как да си се обръснал около х... , щото имаш п.....