Снимат те с камера, проверяват те за гражданска

Нов софтуер ще лови шофьорите без застраховка
Обновена: 14 дек 2010 14:40 | 13 дек 2010 07:00, Красимир Ангелов
154
Снимат те с камера, проверяват те за гражданска
Снимка: БГНЕС

Всеки автомобил, който бъде  заснет от камерите радари на КАТ за превишена скорост, ще бъде проверен автоматично и дали има застраховка “Гражданска отговорност,  обяви зам.-шефа на Главна дирекция “Охранителна полиция” комисар Алекси Стратиев пред „Труд”.

“И сега се правят проверки за застраховка от нашите служители по данни от радарите. Но целта е информацията да се обработва автоматично - от компютър. Вече разполагаме с такъв софтуер”, уточни комисар Стратиев.

Той бе категоричен,  че проверката по снимка от радара е само първият етап от мащабен проект на пътните полицаи за лов на незастраховани автомобили.

Вторият етап, който ще стартира към средата на 2011 година, включва проверка за застрахователни полиции на всички коли, засечени в нарушение от камерите за видеонаблюдение в големите градове.

Например - ако автомобил бъде заснет да минава на червен светофар в София, Пловдив, Варна и т.н., компютърът на КАТ сам ще направи справка за задължителната му застраховка.

Същевременно тази седмица в парламента се очаква да бъдат гласувани поправки в Закона за движение по пътищата.

Те предвиждат глобите за висока скорост ще скочат до 2 пъти, а снимката от стационарните радари да получи статут на електронен фиш.

От март с 15 стационарни радара на КАТ в страната са били заснети близо 300 000 нарушения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Все ви "отменят" актовете по форумите, пък накрая пак бутате рушвет, защо ли шаран?
85
3
 
2
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
Що лъжеш бе :)
84
3
 
10
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
Аре ве :) Значи - спират те невинен, а ти даваш подкуп, само за да не се разправяш ?И затова са ти виновни катаджиите ???
83
3
 
4
 
! Отговори
Четящ преди 13 години
Каква алтернативна сексуалност ? Та той едва ли си спомня какво означаваше думичката :-) После, защо казваме че здравната ни система е в криза ?! Ей го примера - вместо да е на топло и да го обгрижват, те компютър му дали.
82
4
 
7
 
! Отговори
стига преди 13 години
изобщо целта на това правителство е следене,подслушване, инфраструктура за да си карат скъпите коли обеспокоявани по нови магистралки докато другите ги следят
81
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Господинът на РъБъ е отново на линия демонстрирайки своята алтернативна сексуалност?Много добре! Това прави около 3ти ден във форума без времето за сън!За съжаление днешната терапия трябва да се отложи за по-късен час ... но не се притеснявайте г-н на РъБъ или известен също като:"агент Гоце""***""БСП""Съселът""Президент на РъБъ"ПартизанинаДовечера ще започнем терапията отново с това как точно подбирате ника си за определена тема!До тогава, приятен ден! И спорна работа :)))
80
5
 
4
 
! Отговори
Шофьора преди 13 години
Ей, просто парче си. Как пък само ти не си разбрал, че катаджията ИЗНУДВА !!! Спира те в абсолютно нарушение, не по правилата, не ти дава достъп до стикери на радара и ред още малоумия ! И преди да ми се разпениш - от три акта, два са ми отменени от съда /и на двете инстанции/. За третия - ще видим. Проблема е, че повечето хора така са облъскани от ежедневието, че предпочитат да му хвърлят 20 лева на просяка с фуражка и да не се занимават.
79
2
 
6
 
! Отговори
an преди 13 години
PROSTITE GERMANCI DAJE I VINETKI NQMAT, I TAKSA MAGISTRALA NE TI VZIMAT. VSI4KO TOVA E KALKULIRANO, V CENATA NA GORIVATA. KOLKOTO POVE4E KARA6 TOLKOVA POVE4E PLA6TA6 ZA GORIVO. AKO KOLATA Q KARA6 VEDNAJ V MESECA, ZA6TO TRQBVA DA PLA6TA6, ZASTRAHOVKA ZA CQLA GODINA?
78
5
 
3
 
! Отговори
Свиреп преди 13 години
Значи, какво е твоето мнение за 18-годишните, все ми е тая. Когато се разискват сериозни неща, обичайно се посочват аргументи, статистики, цифри. п.п. Определено не си човека, който ще квалифицира непознати хора като глупави или не. Както някой писа по долу - част от интелекта е умението за общуване. Не знам какво ти се е случило, та си го изгубил във времето.
77
2
 
12
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
Катаджия не може да те изнуди :) Ако си виновен - просто си подписваш акта и си плащаш глобата на държавата :)Проблема е, че всички се натискате да давате, за да не ви вземат талончето и да минете с 20лв на ръка, вместо с 200 на касата :)Катаджиите са точно толкова виновни, колкото и вие дето им давате :)
76
2
 
6
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
Всъщност ти сам го доказа - жената ти наистина шофира по-добре от теб ;)Факта, че караш пил и имаш два акта говори сам по себе си :)
75
2
 
5
 
! Отговори
Потап преди 13 години
Ще се накефя, ако прочета, че пускат в експлоатация нов софтуер, който хваща корумпирани изнудвачи от КАТ. Понеже мен както КАТ-аджия ме е изнудвал друг никой така не ме е изнудвал...
74
4
 
6
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
Не ти знам гаранциите, ама е смешно да искаш да ти се начислява застраховката в цената на горивото :)Ми дай и данъците там да се начисляват ? Щом караш повече, значи имаш повече пари-значи дължиш повече данъци :DВиж сега - значи като кажа на някой, че е глупав - не е правилно да се обижда, а да вземе мерки, да не се излага като кифладжия :)Застраховката няма нищо общо с горивото;)Освен това съм леко на мнение, че 65 годишните шофьори са по-безопасни от 18 годишните Шумахери :) Ти на 18 ли си
73
10
 
4
 
! Отговори
Свиреп преди 13 години
Каква е гаранцията, че жена ми, дето през живота си няма отнета точка, шофира по добре от мен, пък било и на две ракии и с два акта в джоба ?Има 18-годишни хлапета, които владеят автомобила в пъти по добре от слепия като къртица 65-годишен `професионален` шофьор.
72
3
 
7
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
Значи - един интелигентен човек ( не като преобладаващите тука ), преди да зададе някакъв въпрос на всеослушание е редно да прочете мъничко и тогава да се излага :)Ако те блъсне *** без ГО - има си фонд, който ще ти поеме щетата, а после ще си търсят парите от този без застраховка...ГО си е за ваше улеснение, ама кой да мисли - дай да псуваме ей така, щото си ни е национален спорт...
71
3
 
8
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
И каква е гаранцията, че този, който кара най-много има по-голям риск да направи произшествие ? Ами че едно 18 годишно ***, вчера взело книжка има по-голям шанс да направи катастрофа от някой с 20 години стаж зад волана дето кара 5 пъти повече на ден :)
70
2
 
5
 
! Отговори
56 преди 13 години
Това може и да е правилно.Но отчетите на застрахователите- елита на ПОКАЗ.Трябва за да могат и бременните калинки да излизат на екран.
69
4
 
4
 
! Отговори
луд преди 13 години
Добре, на полицата пише че гарантира имуществени вреди до 700000лв. Та въпросът ми е: Явно в България се разминават по пътищата само бентлита, ферарита, ягуари и тък- там някой мизерен мерцедес S600.И друго- колко трябва да е пострадала една кола,че да вземе такава премия. Сигурно толкова смачкана,че да се пъхне под вратата.
68
6
 
9
 
! Отговори
Луд с тесла преди 13 години
По леко с квалификациите бе *** !!! Няма да ти четем кретенизмите само !!!
67
9
 
7
 
! Отговори
Четящ преди 13 години
Мен, от време на време попадам на твой коментар и вече съм убеден, че си абсолютен ***. Как пък някой не ти каза, че не си най умния ? Или са ти го казвали, ама то гьосуратлъка ти е по рождение.