ДКЕВР благослови скока на тока и водата

Ел. енергията поскъпва от 1 юли, водата – от 1 февруари
Обновена: 5 яну 2011 20:30 | 5 яну 2011 17:03, Красимир Ангелов
207
ДКЕВР благослови скока на тока и водата
Ангел Семерджиев. Снимка: Булфото

Електроразпределителните дружества имат основание да искат по-висока цена на тока от 1 юли 2011 г. заради натрупаната инфлация, отчете председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев.

Той изясни, че ако има промяна на цената на тока, то тя ще е по цялата верига - производители, НЕК, разпределителни дружества, но що се отнася до ЕРП-тата, те имат основание към този момент да искат повишение само въз основа на инфлацията.

Председателят на ДКЕВР обаче отказа да предположи конкретен процент, с който би могъл да поскъпне токът заради инфлацията, и каза, че е все още много рано да се говори за нова цена на тока.

Освен електрическата енергия най-вероятно и цените на комплексната ВиК услуга в София и Пловдив ще бъдат увеличени с повече от първоначално предложените.

Още по темата

Преди ден от ДКЕВР прогнозираха скок в цената на водата съответно 6,25 на сто за София и 3,39 на сто за Пловдив.

Новите цени трябва да влязат в сила от 1 февруари тази година и окончателно решение колко ще бъде увеличението ДКЕВР ще вземе в края на януари.

"Софийска вода" поиска увеличение на цената на ВиК услугата с 25 процента, така че цената на водата в София от 1,16 лв. да стане 1,51 лева без ДДС, а предложението на работната група на ДКЕВР е цената на водата да стане 1,36 лева без ДДС.

В Пловдив местното ВиК дружество е поискало при сегашната цена от 1,18 лева, цената да стане 1,40 лева без ДДС, а предложението на комисията е цената да бъде 1,22 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
0
 
28
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Това животно защо лъже? Кеде ги видя тези 1,16лв/м3? Сметките на тези престъпници в момента са 1,28лв без ДДС. Т.е. 1,536 на кубик с ДДС. Ало, Семерджиев, ти вода плащаш ли или ти не си виждал в живота си сметка от Софийска вода? Няма да е зле първо да знаеш за какво става въпрос, чак тогава да говориш, за да не се излагаш.
172
1
 
32
 
! Отговори
Сурвакане преди 13 години
Какви са тези НЕК, ЧЕЗ, ВиК, ДКЕВР, какво Е ПОДПИСАНО с тях, ОТ КОГО, че всички правителства им играят по гайдата? Бойко и той, уж ги проверяваха, отчетоха огромни изтичания на средства чрез други фирми, липса на обещаните подобрения и какви ли не още злоупотреби, и въпреки това, всеки път когато искат повишаване на таксите, измислят разни поводи, за да им угодят. Толкова ли са зависими управниците ни? Семерджиев винаги е бил на страната на тези дружества, извърта, лъже и пак нови цени! Стига!!!
171
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Електроразпределителните дружества имат основание да искат по-висока цена на тока от 1 юли 2011 г......." а ние обикновените граждани на тази държава, които работим за няма и 300 лв. на месец /уличните чистачки взимат по-високи заплати, но няма свободни работни места като такива/ НЯМАМЕ ЛИ ОСНОВАНИЕ ЗА ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ. ОТКЪДЕ ДА ЗАДЕЛЯМЕ ПАРИ, ЗА ДА СИ ПЛАЩАМЕ МЕСЕЧНИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ!
170
0
 
32
 
! Отговори
Иванов преди 13 години
Вървели млада *** и възрастен *** сами през гората. Изведнъж *** започнало да плаче и след безкрайни увещания на възрастния ***, да му каже какво има, тя накрая признала, че я е страх да не й стори нещо. Тогава *** се ударил по челото и казал: "Ах, добре че ме подсети!". Виждате ли г-н Семерджиев в ролята на младата ***?
169
1
 
20
 
! Отговори
Dumb преди 13 години
1,16lv + 25% = 1,51lv - drug put,na kukuvo lqto,v nqkoi drug jivot,kogato cuvnat nalumite...
168
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мразя ГЕРБ!Отврат са!
167
1
 
36
 
! Отговори
сърдитко преди 13 години
И да поскъпват и да лапат улиците ще си останат в дупки и грозотия от кутии и кабели
166
0
 
57
 
! Отговори
НАТ преди 13 години
Семерджиев, *** долна, не те ли е срам!?! Как може още да поскъпва и токът и водата! Тия евреи от чез не се ли наядоха, не стига, че токът е с нереалната надценка, явно им е и малко!!! Няма такава идотска държава като нашата. Това да произвеждаме толко много ток и да го плащаме на такива цени, че и да внасяме е пълно безобразие! Изходът тука май е само към Аерогарата .... управниците ни не са пародия, те са една жалка гротеска, а ние сме простите потърпевши, за жалост
165
2
 
55
 
! Отговори
живковист преди 13 години
Да Герб губи изборите.Нищо не свършихаот обещанията . Само мухоБойковщина. Кои осъдиха от крадливата тройка ,а? Долу некадърниците и смешниците от ганьовската партия.
164
0
 
38
 
! Отговори
a4o преди 13 години
Ало Бойкоооо за заплатите инфлация нема ли бе брато..... е са замразени и намалени,другите съкратени зарад пудели и гамени искат да ни клатят на смени тока ми дигат в криза май ша ида в пандиза или от някой ром ша фана пиниза да не плащтам ток а да крада жица....
163
2
 
23
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Имат шанс и да не ги загубят ако спрат ЕРП-тата . От тях си зависи.
162
2
 
54
 
! Отговори
Боби преди 13 години
ГЕРБ загуби изборите Точка.
161
0
 
32
 
! Отговори
e преди 13 години
SAGLASEN SAM ZA BOQ I LOPATATA. OBA4E NQMA DA MOJE DA STIGNEME DO TIQ V PARLAMENTO, I DO TOQ SAS BRADATA. TIKVATA DARJI 60 000 ARMIQ OT MILICIONERI, PLUS JANDARMERIQ. I KAKTO IMA EDNA PRIKAZKA HRANI KU4E, DA TE LAE. HRANIME SI GI 6O OOO MILICIONER4ETA I KATO SI GI HRANIME, TAKA 6TE NI OTHAPQT RAKATA DO RAMOTO. NARODEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
160
1
 
49
 
! Отговори
женя преди 13 години
Тая грозна мутра НАЯДЕНА иска една по-здрава лопата в главата и бой бой и след него тия в парламента.
159
0
 
36
 
! Отговори
Боби преди 13 години
Пак не'кви маскари ще да са, както е казал бай ви Алеко.
158
14
 
15
 
! Отговори
се преди 13 години
Ще те излекувам обади ми се малко по късно.
157
0
 
43
 
! Отговори
Боби преди 13 години
Айдеее, и тоя го купиха. "Което не се купува с пари, се купува с много пари", нали така "г-н" Семерджиев?!И колко е мизата?
156
2
 
43
 
! Отговори
кандидат организатор преди 13 години
Хайде да свалим парламента в неделя от 11.00 часа. Ха да видим кой ще дойде!
155
2
 
47
 
! Отговори
Бясна съм! преди 13 години
До се 150: Стига с тая София! Ние от другите градове в България да не сме по-долу от вас? Всичко ни е по-скъпо, а получаваме по-ниски заплати, защото работим за вас и за ***! Аман от такива! Като можете, защо не стоите пред Народното събрание да си браните интересите?!?
154
1
 
25
 
! Отговори
e преди 13 години
NEMA DA SE PLA6ITE. KATO VI VDIGNA O6TE 4 PATI CENATA NA TOKA, VODATA I HRANATA, I 6TE PITATE KADE SE.AT GLADNITE. DRUGARI I DRUGARKI. SAS VA6ETO OV4EDU6IE ME ULESNQVATE BE, DRUGARI I DRUGARKI. DOBRE 4E NE SAM V BELA DARJAVA. 4E 6TQHA DA ME OBRASNAT NA SUHO BE, DRUGARI I DRUGARKI.