800 000 маркирани коли ги грози глоба – 50 лв.

Депутатите обсъждат промени в Кодекса по застраховането
Обновена: 10 яну 2011 16:56 | 10 яну 2011 16:53,
114
800 000 маркирани коли ги грози глоба – 50 лв.
Снимка: Булфото

Собственици на 800 000 автомобила може да платят по 50 лева глоба, ако парламентът приеме промени в Кодекса по застраховането за забрана на маркирането, обяви пред медиите Георги Желев – шеф на фирма, която маркира автомобили.

Проблем ще има и с автомобилите с фабрична  маркировка, които се внасят в страната, добави той.

По думите му спирането на маркирането на автомобили противоречи на европейската застрахователна практика и на интересите на българските граждани.

В момента за по-скъпите автомобили се използва пълен вариант на маркировка на цена 59 лева. За автомобилите с по-нисък клас има вариант, който струва 39 лева. За повторно маркиране цените са по-ниски, посочи Желев.

Предложенията за промени в Кодекса за застраховането са заради съмнения на МВР и застрахователни компании, че кражби на автомобили се извършват избирателно според това в коя компания са застраховани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
20
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
Всички лепенки трябва да бъдат забранени,а на куките от КАТ да им бъде натъпкано под козирките,че трябва да те спират само ако си в явно нарушение(неправилно паркиране,преминаване на червено,неспиране на стоп, превишена скоростост и още няколко нарушенийца)Успешният туризъм е комплексна дейност от народни напъни и държавни компромиси!
31
1
 
7
 
! Отговори
:)))) преди 13 години
Моля за извинение от ":)" Явно беше прав!!! Става въпрос за стикерите ,които показват към коя компания е застрахован (примерно)вашият автомобил.Това драги ми Българино е добре дошло за теб. Няма нищо общо с истинското маркиране на отделните части по автомобила и няма да бъдете глобен за него,освен ако застрахователя не остава и в тези номераций отличителни знаци!!!
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е съвсем вярно.
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
25Полицията на ББ най-много да те "обеЗщети" ***.
28
1
 
11
 
! Отговори
nue преди 13 години
а как ще коментират стикерите за преглед, ГО и винетки, които задължително трябва да зарлепим на предното стъкло??
27
1
 
7
 
! Отговори
Велосипедист преди 13 години
Някой опитвал ли си е да си маркира колата ... ей така без каско?! Защото маркировката била превантивна мярка .... отговора е: не може, нямаш каско :)))Може да мислите върху това ...
26
2
 
12
 
! Отговори
Bg-тъпак No1 преди 13 години
"Съществува връзка между финансовата грамотност на хората и тяхното емоционално здраве, разкрива проучване на ING Group. По-грамотните финансово хора по-често изпитват чувство на щастие и обратно, по-неграмотните във финансово отношение, както и тези със заеми, по-често са подложени на силни отрицателни емоции, свързани със страх, вина и срам, съобщиха от компанията"Народеца по нашите ширини е може би НУМЕРО УНО around the World.
25
5
 
12
 
! Отговори
Данъчна държава преди 13 години
На ви Герб сега,всевъзможни трикове за да измъкнат и последната стотинка от джоба ти вместо да мислят и да съживят икономиката,селското стопанство и средния и дребен бизнес.
24
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След като си плащам такса(данък или каквото ще да е) на държавата за полиция(охрана) длъжна е ,след като не е успяла да ме опази ,да ми плати обещетение
23
3
 
10
 
! Отговори
Грую преди 13 години
Главочи са тия в парламента - само стикерите да забранят ( на запад също), а самото маркиране (по стъкла и т.н.) - не. Или някой "управляващ" има фирма за автомобилни стъкла :)
22
1
 
8
 
! Отговори
:) преди 13 години
Защото нещата в БГ се правят отзад напред. Застрахователя така гарантира за безопасността на автомибила сиреч като знаят че е наша не я пипат. Първо би трябвало сериозно да се преработи законодателството и после да се глобяват хората за евентуален разрес с него.
21
2
 
4
 
! Отговори
ddt преди 13 години
Da be kakvo se praviat, kato znaiat ,che samo v Armeec rabotiat vsichki kradci na avtomobili @?@?!?! Kakva e tazi durjava ne znam, makar ,che pochnaha i ot tam da kradat
20
1
 
27
 
! Отговори
Дени преди 13 години
Да глобяват застрахователите .Аз каква вина имам ,че ми откраднаха колата ,която нямаше стикер и в полицията ми се скараха ,че нямам каско . Значи едните ни крадат ,защото не сме им клиенти ,а другите ще ни глобяват ,защото сме принудени ........Ама че държава.
19
2
 
3
 
! Отговори
:))))) преди 13 години
Наистина ли си мислиш,че само ти "умнико" си се сетил за какво става дума?!Всички се досещат за какво става дума,макар драскачите пак да са го написали по най-непрофесионалния и ясен начин
18
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре, защо МЕН да ме глобяват, че застраховотеля ми ИМА ИЗИСКВАНЕ да си лепне стикера?!?Да глобят застрахователя ми.
17
13
 
6
 
! Отговори
Малко запознат преди 13 години
До МВР-то:Като имаш хубава кола отиваш в Армеец и спиш спокойно.Това е простата истина.Всичко друго е прах в очите.
16
6
 
5
 
! Отговори
:) преди 13 години
Дами и Господа хулищи, става въпрос за рекламни стикери на различните застрахователни компании, не за маркировка на различните части на автомобила. Преди да се гнетите - помислете. Не е трудно, уверявам Ви.
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съмнения *** МВР?!?!?!? Явно на МВР не ми понася конкуренцията - бандитите имат респект от някои застрахователи, но не и от МВР :)
14
2
 
17
 
! Отговори
хм... преди 13 години
до 11:каква сигурност?! Ако не е маркиран автомобилът няма да ми го откраднат ли!? И... защо ще ме глобяват при условие че дори да не искам да се маркира просто... нямам избор. Купих си кола на изплащане и изискване е той да бъде маркиран. Аз нямам думата дали искам или не искам да се маркира (въпреки че съм против маркирането).
13
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само седят и си измислят глобички :) Защо ще глобяват обикновеният гражданин - да не си маркирам автомобила ей така, щото ми е скимнало? Предоговорете условията със засртахователите - то ще отшуми. Или важното е да наблъскаме глобите, та да вържем бюжета?!?