800 000 маркирани коли ги грози глоба – 50 лв.

Депутатите обсъждат промени в Кодекса по застраховането
Обновена: 10 яну 2011 16:56 | 10 яну 2011 16:53,
114
800 000 маркирани коли ги грози глоба – 50 лв.
Снимка: Булфото

Собственици на 800 000 автомобила може да платят по 50 лева глоба, ако парламентът приеме промени в Кодекса по застраховането за забрана на маркирането, обяви пред медиите Георги Желев – шеф на фирма, която маркира автомобили.

Проблем ще има и с автомобилите с фабрична  маркировка, които се внасят в страната, добави той.

По думите му спирането на маркирането на автомобили противоречи на европейската застрахователна практика и на интересите на българските граждани.

В момента за по-скъпите автомобили се използва пълен вариант на маркировка на цена 59 лева. За автомобилите с по-нисък клас има вариант, който струва 39 лева. За повторно маркиране цените са по-ниски, посочи Желев.

Предложенията за промени в Кодекса за застраховането са заради съмнения на МВР и застрахователни компании, че кражби на автомобили се извършват избирателно според това в коя компания са застраховани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
5
 
! Отговори
BG преди 13 години
moje li d......a pitam prez Si bank li shte minavat globite???? merdsi
51
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей това маркиране ми писна!през 90 те години имаше същия закон и тогава куките бяха откачили.Един сержант ме накара да търкам знака внимание млад шофьор и внимание в колата има бебе.Заплахата беше или ги махни щото лепенки никакви не трябва да има или глоба!Е махнах ги.Добре,че и прегледа и винетката тогава още ги нямаше.Та на маймуни ни направиха и депутатите и мутрите.Ни така- ни иначе!Ако махнеш стикера за каското и ти тупнат колата застрахователя няма да плати.Ако го оставиш-глоба!А сега де?
50
0
 
12
 
! Отговори
ОЩЕ НЕЩО преди 13 години
Как обаче ще накараш хората да нямат в жабката на колата копие от каското?!.Бандитите влизат в колата, гледат в жабката (и над шофьорския сенник) и ако няма каско - крадат спокойно, ако има (на правилната застах. компания), тръгват си и дори заключват.. Но и това все пак е нещо.. За по-късопаметните - Иван Костов през 1998 забрани стикерите на ВИС-2 и СИК.
49
1
 
4
 
! Отговори
... преди 13 години
и съответно рекламните стикери не са забранени и хората не са заплашвани с незаконни санкции. За това и аз мисля, че проблемът трябва първо да се реши с промяна на закона и после да се мислят глобите. И като някой някъде не знае как, нека вземе пример от там, където вече са намерили решение.
48
1
 
13
 
! Отговори
... преди 13 години
Искам да добавя за любопитните, че в Европа кражбата на кола е включена като застрахователно събитие в минималната и задължителна застраховка, както и природно бетствие. Палеж и поражения по твоя вина се заплаща допълнително и доброволно. И така проблема с избирателното имуществено посегателство е решен.
47
0
 
17
 
! Отговори
НЕшофьорка! преди 13 години
Горе долу схванах! :) Незнаех, че кражбите стават и на принципа "къде е застрахована колата"! Относно статията: Колите на депутатите дали са маркирани? А собствениците им ще платят глоба? И защо не се глобяват застрахователните компании? Нали те изискват, а шофьорът няма избор? Или аз съм прекалено *** или някой в парламента......
46
0
 
4
 
! Отговори
ъ преди 13 години
Правилно. Отдавна трябваше да са забранени тези стикети. Едно време даже във Варна всяка западна кола имаше стикер "KICK" - ще рече, че ако пипаш ще те ритат каратистите от ***. Ако не плащаш застраховка - също.
45
0
 
4
 
! Отговори
... преди 13 години
с пясъчен маркаж номера на двигателя или шясито на съответната кола, което помага да се намерят по лесно отйраднатите части. Също относително разбира се. Надявам се че сум помогнал
44
0
 
7
 
! Отговори
... преди 13 години
Рекламните стикерите по стъклата показват принадлежност кум накоя застрахователна компания от там и престъпниците се съпбразяват на коя кола да посегнат защото примерно се познават с определени хора свързани с определена застрахователня компания. Идеата е да се премахнат отличителните знаци на застрахователите и от там да се прекратят и избирателните кражби. Само да отбелжа, че не този модел е избран в Европа. А маркиран автомобил е този на който стуклата фаровете огледалата и т.н. са маркирани
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Докато има гъзолизчета като теб ,няма как да се променят нещата!!!Лошото е ,че като ида на друго място вия тук ще сте *** всичко и ще се преместите на оправените от такива като мен медста,защото си свикнал да лижеш *** за да те командват тъй като нямаш собствена гледна точка над нещата
42
0
 
4
 
! Отговори
НЕшофьорка! преди 13 години
Някой ще ми обясни ли какво всъщност означава "маркиран автомобил"? И защо/как лепенките по стъклата пречат? В смисъл има ли значение дали колата е застрахована в ИВАН ЕООД или ЖОРО ЕООД? И какво значи маркиран от производителя?Моля без подигравки! Наистина незнам, а ми е любопитно да разбера! Ако някой има желание да ми отговори, ще се радвам! :))) Благодаря предварително!
41
6
 
0
 
! Отговори
Гочето преди 13 години
Ами спри да плащаш като си недоволен и се махай! *** да те опазват в Анадола! Аман от тарикати! Все някой им е длъжен нещо да ги обезщетява! Ела да те онодя и после обещавам да те обезщетя, кретеноид!
40
1
 
6
 
! Отговори
... преди 13 години
и защо е тая агресия, кой е *** всъщност
39
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами то и подслушването е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО, ама на на бойко и неговата шайка не им дреме за конституцията.
38
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За какво ли са тогава световните застрахователни дружества...сигурно за забавление?! Ако ли пък държиш толкова на таксите и данъците, които твърдиш, че плащаш, то *** в Америка и там плащай! Там редовно ще те обезщетяват за това, че плащаш данъци и такси!!!! Ти си пълен ***, ама наистина завършен!
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
става дума за авто каско с невидимите стикери с номерца бб обеща да ги махне като идея хубаво но защо гражданина е дльже ми тпя който ги поставил да ги махте сиреч застрохователя последния с който е застрахован другото е демагогия
36
0
 
4
 
! Отговори
:) преди 13 години
Да така е. Но този номер е най - често част от номера на двигателя или шаси.
35
1
 
18
 
! Отговори
realisto преди 13 години
глобата е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА. Колата вече ти е маркирана, и то не по твое желание, без да е било забранено. Какво е това наказание с обратна сила ли?... Недопустимо! А що се отнася до стикерите - нека ги забранят щом искат.. но да има регламент и застрахователите да бъдат заставени да си носят отговорността, въпреки липсата на стикери. аз няма да дам и лев за това че колата ми е маркирана
34
0
 
3
 
! Отговори
:)))) преди 13 години
Нали се сещаш ,че тези номера се поставят и по стъкла,стопове,фарове...(говоря за кражба на автомобил)
33
3
 
4
 
! Отговори
:) преди 13 години
Не вярвам, който и да бил злонамерен индивид да си ходи с тефтерчето със серийни номера на двигатели за да се увери предварително дали номера не е на накой застраховател където не се пипа. Или пък знае ли човек :)))