Д-р Маджунов: Свършил съм си работата безупречно!

Той вини свои колеги за смъртта на 4-годишната Гери
Обновена: 14 яну 2011 14:50 | 13 яну 2011 10:44,
454
Д-р Маджунов: Свършил съм си работата безупречно!
Снимка: личен архив

„Не се чувствам отговорен, свършил съм си моята работа безупречно“. В това е категоричен д-р Михаил Маджунов, който е обвинен, че поради лекарска грешка е причинил смъртта на 4-годишната Гери след операция на сливиците в ИСУЛ.

Той вини свои колеги от болницата, приели детето в тежко състояние на 23 декември, че не са реагирали навреме, операцията е започнала късно и е допуснато разкъсване на фаринкса, което е довело до фаталния край.

Според заключението на медицинския одит обаче д-р Маджунов е подценил състоянието на детето при повторния преглед на 15 декември 2010 г.

Доктор Маджунов твърди, че тогава е нямало кървене и детето е било в добро общо състояние и затова го е изписал.

По думите му забавяне е имало, след като детето е прието на 23 декември, когато той е бил в отпуск. Той обвинява колегите си, които са били на смяна, че са разтакавали малката Гери и не са предприели спешно кръвопреливане.

Детето било докарано в ИСУЛ в 16 часа, първите кръвни изследвания обаче са направени в 16,36 часа.

„Когато са взети първите кръвни показатели, не е взета кръвна група. Това става за минути. Можеше да се предприеме спешно кръвопреливане. До операцията са изгубени са 4-5 часа“, обяснява още д-р Маджунов пред БНТ. 

В 20,30 часа детето отново е прокървило.

„И тогава е имало шанс за спасяване на детето. Ако тогава беше започнало кръвопреливане“, хвърли още обвинения той срещу своите колеги.

По думите му при операцията на Гери в 21,10 часа при интубацията анестезиолозите са направили проблем – късане на дясната стена на фаринкса, там където е била дясната сливица. След което е последвал обилен кръвоизлив и се е стигнало до смъртта на детето.

Според доц. Златица Петрова, ръководител на Агенция "Медицински одит", която установи лекарска грешка, беше категорична, че патоанатомичната експертиза  не посочва такова разкъсване.

Още по темата

„Поведението на лекарите е било напълно адекватно, изпълнени са всички необходими действия. Д-р Маждунов е пренебрегнал състоянието на детето и го е изписал, вместо да го остави за наблюдение“, твърди тя.

По думите й на 15 декември детето е постъпило със същите симптоми, а е изписано, вместо тогава още да се вземат необходимите мерки.

Петрова обаче призна, че са установени организационни нарушения в болницата, за които ще понесе административни санкции.

Близките на Гери свикват мълчалив протест в петък в 12 часа пред болницата. Освен заради нелепата смърт на момиченцето хората ще протестират и срещу бъркотията в здравната система като цяло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


454
Още по темата: ИСУЛгеримаджунов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
348
3
 
13
 
! Отговори
shosholinka преди 13 години
Ей ***. Я си прочети пак Хипократовата клетва. Къде вътре има думата "пари". Селянин ***. А Маджунов е УБИЕЦ!!!
347
0
 
11
 
! Отговори
ОТКРОВЕН преди 13 години
Не евъпроса впарите.ВИЕ исега бземате страхотно добро заплащане за стандарта в БЪЛГАРИЯ.Въпроса е в морала,които изповядваш.
346
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МНОГО АЛЧНИ И НАГЛИ СТАНАХА ТИЯ ДОКТОРИ - И МЪРЛЯЧИ. АКО НЯКОЙ УМРЕ ПО ТЯХНА ГРЕШКА - ПРАВЯТ СЕ НА НЕВИННИ ! КОЙ ЗНАЕ КАКВО Е ИСКАЛ ДА ПОДСКАЖЕ НА РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕТЕНЦЕТО С ТОВА СИ ПРЕНЕБРЕЖИТЕЛНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ НЕГО.
345
0
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
EI,NESCHTASNIK,TUK STAVA DUMA ZA CHOVESKI JIVOT,NE ZA PARI,KOI V BG VZIMA PARI,CHE NE SE SESCHTAM,KOLKOTO E SREDNATA RABOTNA ZAPLATA V BG,DA STOM VI E ODGOVORNA RABOTATA,UMNOJAVAME JA PO 2,I VAPROSA E PRIKLYUCHEN.VIE STE GO OBARNALI NA BIZNES,
344
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
ЛЪЖЕ,без да му мигне окото.Те така са свикнали болният да отнася тайната в гроба и все някой друг да им е виновен.Как не го е срам да се появява пред хората.Жалко за хубавото детенце и неговите родители.
343
11
 
2
 
! Отговори
dr.tokorov преди 13 години
aide be koi ste vie da kazvate ,ima si sadebna ekspertiza ima si red,kat ni dignete zaplatite pone s oshte dve hil. lv moje i da po4nem da si gledame rabotata
342
0
 
4
 
! Отговори
viktor преди 13 години
ne sam 4ul oshte v bg da sa dokazali vina na doktor,policai,ministar,ili pod....she sa opravim na kukuvo leto,jazak za deteto i roditelite mu
341
2
 
16
 
! Отговори
обикновен преди 13 години
Как може тоя "лекар" още да не се е самоубил? Ей, ***, как ще живееш като умори на хората детето, а?
340
1
 
16
 
! Отговори
мнение преди 13 години
Аз също ще бъда дори си взех почивен ден......ох само като си помисля какви болки е изтърпяло ангелчето заради некадърноста на някой.........Като дете на 9 г. бях и на мен ми оперираха сливиците....още помня болките..като че вчера беше....
339
1
 
14
 
! Отговори
БГ преди 13 години
УБИЕЦ !!!! НАГЪЛ ПРИ ТОВА !!!
338
1
 
18
 
! Отговори
venstel преди 13 години
Колкото и оправдания да казват докторите....факт е ,че умориха детето.Трябва да има виновен и наказан...
337
1
 
13
 
! Отговори
ОТКРОВЕН преди 13 години
АЗ УТРЕ ЩЕ БЪДА ТАМ.МОИТО СЪМ ГО ОТЖИБЯЛ.ЖАЛКО ЗА ГЕРИ.
336
1
 
19
 
! Отговори
кйлкйл преди 13 години
Къде в света след операция си тръгваш и никои не те наблюдава, къде в света има климични пътеки, за това кои е виновен таранколовци, може би, ние, стадото !!!???
335
0
 
15
 
! Отговори
DFF преди 13 години
Много жалко, че някои като Матросов защитават ББ, ами виновен е, защото здравеопазването е национална политика, щото ИСУЛ е държавна болница и в нея важат нормите на държавата щото държавата я няма в здравеопазването, за това е виновет, а вие матросовци сте поредните слагачи на поредното некадърно управление !!!
334
1
 
23
 
! Отговори
Темерут преди 13 години
Тоя е лекуващия лекар, нали така? Детето е починало, докато е било негов пациент, следователно няма как да е невинен! А, той дори си е позволил да излезе отпуска, при положение, че детето е било с оплаквания! Нагъл до безумие!
333
7
 
9
 
! Отговори
АЛЕКС2 преди 13 години
МЕЖДУ ДРУГОТО НЕ САМО ТОЙ...СТАНИШЕВ ,КОСТОВ ,МОНИ,ВИДЕНОВ,ГОЦЕ СЪЩО СИ СВЪРШИХА ДОБРЕ РАБОТАТА...НО ВЪПРЕКИ ТОВА ДИШАМЕ...
332
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на този тип ще му срежа топките.*** мръсен как можа да сториш това.здраве да не видят децата си.
331
1
 
33
 
! Отговори
бобо преди 13 години
Бог да я прости кукличката.Почивай в мир мило детенце.
330
1
 
21
 
! Отговори
мнение преди 13 години
Да бе той ще гушне букета а на теб ще ти носят цигари..по добре върви утре в 12 ч.пред ИСУЛ и подкрепи родителите на Гери...ПОЧИВАЙ В МИР,ДЕТЕНЦЕ.......
329
0
 
3
 
! Отговори
barkova преди 13 години
IZKLJUCHITELNO PRAV SI!!!!!!