Гаф в Пирогов: Лявата! А не, дясната...

Лекари оперирали здравата ръка на момиченце
26 яну 2011 17:00,
200
Гаф в Пирогов: Лявата! А не, дясната...
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Комисия в "Пирогов" предлага наказания за лекари от болницата, оперирали погрешка лявата вместо дясната ръка на момиченце, съобщиха от здравното заведение.

Детето на година и 10 месеца е прието за операция на 24 януари.

Момиченцето е оперирано същия ден от доц. д-р Павка Тричкова, началник отделение "Хирургия на ръка, реплантация и микрохирургия".

В резултат на техническа грешка, допусната още при приема на детето, интервенцията е извършена на лявата вместо на дясната ръка.

Още при срязването на кожата доц. Тричкова е установила това и веднага е възстановила минималния оперативен разрез.

Интервенцията не може да увреди пръста и ръката, посочват от болницата.

Назначената извънредна комисия е разследвала задълбочено случая и излезе с предложение до изпълнителния директор на "Пирогов" за налагане на административни наказания.

Комисията предлага доц. Павка Тричкова да бъде уволнена, а приемащият лекар д-р Даниела Паскалева и д-р Юлия Кирилова, асистент-оператор, да получат предупреждение за уволнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още по темата: лекаруволнениегрешка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
4
 
! Отговори
sisi преди 13 години
pazi bije e balgariq ,nito doktori nito politici nihto ne ostana v taq skapana darjava,,,,,,,,,,,,,,,,,,
173
8
 
26
 
! Отговори
Феникс преди 13 години
Доктора в ръка с кафетосбърка ръката на детето!И доцентката такасряза грешната ръка!Кой ли ден ще е бедата,когато с грешка глуповатана някого вместо ръката ще му отрежат главата? Медицината ни куцакато счупена каруца!Вместо бели Хипократи -некадърници, джелати!На болните са черни дните,а те измъкват им парите!Ще се оправи ли туй хора,щом няма лекари в затвора?
172
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на докторита!!!
171
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
174 - Хайде дай Боже!Май по-малко умрели ще има тук след това!
170
6
 
15
 
! Отговори
бълг лекар в UK преди 13 години
За бога братя вземайте самолета за Великобритания. Тук лекарите са на почит и ще ви уважават повече. Майната им на простотията и тъпите политици. Те режат клона на който седят. В чужбина не винаги попадаш на най-доброто. Пример през май 2009 година един бивш шеф на МВР се оперира във Виена, но после тук му оправяха чуждите бакии.
169
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
iskam lekar na centura na Burgas da go razpunat na krust, ta da mojem da minavame i da si rejem koi kvoto mu se iska ot nego
168
7
 
10
 
! Отговори
Пич преди 13 години
Не бе, не бе, как много ви моля, лекарите на правят такива неща. Те са професионалисти и работят при много тежки условия - те не се чудят 2 дни как да убият едно бебе, те не убиват деца с някакви си операция на сливиците, те не оперират пияни ... няма такива неща, това са измислици на Цветан Цветанов, за да отклони общественото внимание. Нали бе, форумни ***, нали така?
167
7
 
27
 
! Отговори
аз-ът преди 13 години
Дочуто в операционната:"отрежете му левия крак!"Туп!"Казах ЛЕВИЯ"Туп!"КАЗАХ КРАК!"това е виц,ама май вече не е смешен...........
166
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
164Ми то и ние искаме само равнопоставеност:) Когато блъсна лекар на пешеходната пътека да не лежа по затворите! Дори мисля, че може да съм помогнал на обществото в зависимост от изхода и "лекаря"!
165
10
 
5
 
! Отговори
maxim преди 13 години
Това ли е голямата новина на деня, че сте я сложили най-най-отпред?
164
12
 
4
 
! Отговори
Varg преди 13 години
Майка ви некомпетентна да *ба докторска.
163
6
 
6
 
! Отговори
sanitar преди 13 години
добре че са оперирали ръка а не глава!?
162
4
 
20
 
! Отговори
boomslang преди 13 години
Лекарите от Пирогов са изключително внимателни. Веднъж ми се е налагало да ме прегледат спешно и се отнесоха с подобаващо внимание, вежливо, без да те гледат на кръв.Относно доц. Тричкова - не виждам какъв е проблемът с нея - след като е направила разрез е установила грешката и е спряла. Аз бих казал, че е АБСОЛЮТЕН професионалист, а не да накълца детето и опа, не е тази ръка. Грешката е в хората изготвили документите и те трябва да бъдат наказани!
161
4
 
19
 
! Отговори
Doc преди 13 години
Стига сте плюли, това наистина е техническа грешка която се случва често.Не се случва само в БГ лекарите са хора и грешат като всички. Работя в момента в Германия наскоро и тука стана такъв гаф . оперираха грешното коляно , на пациента му бе обяснено и той го прие съвсем спокойно,нямаше вестници телевизии бе наказан приемащия лекар защото той беше отбелязал грешно . Наказанието бе административно -глоба и това е.
160
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
161 - Ти дори не си интелигентен:)
159
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 145 Не беше точно така ставаше дума за скъсан Ахил .И не бяха шили здравия крак .Случката е от Варна .
158
3
 
3
 
! Отговори
uha преди 13 години
о,цветът не ми хареса на ГЛК засега-хаха.Много сте смотани,хора.Поддавате се на дезинформация и недокзани неща,ама вие си знаете.Аре,приятна вечер.Не съм хирург,дори май не съм и медик-хахаааааааааа.гледам ви сеира
157
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лекарски грешки стават навсякъде, но у нас нещо много зачестиха. А и с деца, което е много страшно! "Пирогов" доскоро беше гаранция за най-добри лекари и лечение. Какво става?????
156
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
154Виждам, че знаеш само за една свободна професия! Тази, която практикуваш! Трябва да разшириш малко хоризонта си! Само със съмовнушения, че си ЕнтЕлект няма да стане!
155
1
 
7
 
! Отговори
92284 преди 13 години
Истината е една... Повечето лекари забравят Хипократовата клетва и единствено ги интересува материалния им просперитет. Грешки винаги могат да станат, въпроса е да са сведени до минимум и не такива глупави, да объркаш ляво и дясно... Ами ако е за нещо наистина доста по-сложно, какво правим тогава. Метлата трябва да играе, тук не става въпрос за тънга-мънга... От лекарите зависи, човешкия живот!