Гаф в Пирогов: Лявата! А не, дясната...

Лекари оперирали здравата ръка на момиченце
26 яну 2011 17:00,
200
Гаф в Пирогов: Лявата! А не, дясната...
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Комисия в "Пирогов" предлага наказания за лекари от болницата, оперирали погрешка лявата вместо дясната ръка на момиченце, съобщиха от здравното заведение.

Детето на година и 10 месеца е прието за операция на 24 януари.

Момиченцето е оперирано същия ден от доц. д-р Павка Тричкова, началник отделение "Хирургия на ръка, реплантация и микрохирургия".

В резултат на техническа грешка, допусната още при приема на детето, интервенцията е извършена на лявата вместо на дясната ръка.

Още при срязването на кожата доц. Тричкова е установила това и веднага е възстановила минималния оперативен разрез.

Интервенцията не може да увреди пръста и ръката, посочват от болницата.

Назначената извънредна комисия е разследвала задълбочено случая и излезе с предложение до изпълнителния директор на "Пирогов" за налагане на административни наказания.

Комисията предлага доц. Павка Тричкова да бъде уволнена, а приемащият лекар д-р Даниела Паскалева и д-р Юлия Кирилова, асистент-оператор, да получат предупреждение за уволнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още по темата: лекаруволнениегрешка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
152 - Прав сте! Лошото е, че аз като видя лекар на пешеходна пътека и без да искам натисна *** за газта, че го поомачкам и той почине, дали ще получа за шофьорска грешка присъда например от 800лв!Въпроса не е само в грешката, а и след това какво се случва!
153
1
 
9
 
! Отговори
Човек преди 13 години
Абе,то че има и свестни доктори-има,ама май са на свършване,или избягаха в топлите страни!Тук се заседяха най-мързеливите и най-некомпетентните...Зачестиха нещо "грешките"...
152
2
 
5
 
! Отговори
pufpaf преди 13 години
д-р Павка Тревичкова ...
151
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 147 На коя магистрала практикуваш "свободната" си професия?Нищо ,че не са ти виждали очите,важното е ,че друго ти гледат.
150
3
 
5
 
! Отговори
Сталин преди 13 години
Пандел за убииците с бели престилки!!!Няма как да се научат на отговорност и професионализъм по друг начин!!!
149
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лекарски грешки не стават само в българия. По цял свят се случва. Има случаи на забравени метални инструменти в стомаха на пациент след което развива некроза и едва го спасяват.
148
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-лошото е, че такива лекари ще се срещат все по-често, добрите лекари които наистина са учили за това и работят със сърце са вече или пенсионери или пенсиониращи се...следващото поколение ще ни разкатае фамилията, имайки в предвид на какво ниво е образователната ни система и как се взимат изпити във ВУЗовете ..
147
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
148 - Има, да! Но ако неприкриваха колегите си щяха да са най-тачените в БГ! Но те предпочитат да ги ругят групово!
146
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ONLY IN BULGARIA
145
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има много добри и можещи лекари. Не е правилно те да плащат за грешки на небрежни колеги.Да са живи и здрави истинските бг лекари!
144
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
141 - Да! *** съм! Свободна професия съм и имам много клиенти! Работил съм в Англия, Норвегия и Русия! Чувствам се превъзходно тук! Като изключим,у че превеждам пари на доктори, които от 20 г. не са ми виждали очите:)А иначе вашия интелект е поразяващ! Дори изразните средства за красноречиви затова:)))))))))))))))))
143
2
 
6
 
! Отговори
ВИП преди 13 години
Лекарите които коментират тук да не се правят на обидени защото аз лично съм била свидетел как пациент се оплаква от едно,но го приемат с друго заболяваме защото се плаща повече от касатаи накрая като започва да идва пациента на превръзки става цирка..едно пише по документи,а пък то друго излиза..
142
0
 
6
 
! Отговори
51624 преди 13 години
Преди години по БНТ бяха давали подобен случай, но проблема бе на крака на пациента, мисля скъсано сухожилие и като го поставят на леглото в операционната, го завъртат по очи и оперират здравия крак. Даваха човечеца след това... Кошмар какво са шили след като е нямал проблем, а наи-интересното е, че самият пациент след интервенцията е установил лекарската грешка!
141
1
 
1
 
! Отговори
тарикат преди 13 години
До 135 извинявам се за пропуска
140
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
141Тарикат си, а не си обозначил дори към кого е предназначен поста:)Дали си такъв тарикат! Вече се съмнявам:)
139
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 137 Добре,че си напуснал България.Сега животни ли спасяваш ,или само собствения си ***!Не се връщай!Така ще има един некадърник по-малко!!!
138
3
 
3
 
! Отговори
tarikat преди 13 години
Ти си изключително *** човек.Ходил ли си някога през живота си в чужбина?Да не мислиш ,че се берат парите от дърветата там ,знаеш ли как се бачка?Работата няма нищо общо с тази тук,макар и да работя по специалността си.Почва се всичко от 0 ,но *** като теб трябва да говорят глупости по форумите ,понеже явно си некадърен и само драскаш глупости на изуст
137
3
 
8
 
! Отговори
Така ! преди 13 години
Аз предлагам всички болници в България да се затворят, лекарите да се пратят по строежите, западна България ще се лекуват в Македония и Сърбия, северна и североизточна в Румъния, и южна България в Гърция и Турция ! може малко по-скъпо да излезне, но ще сте сигурно че като отидете да ви вадят сливиците, ще извадят точно тях, а не топките ви да речем...баси пародията на държава сме ..
136
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
137Хубаво си направил! Бълтарите имат шанс без теб!
135
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
132Може и да си караш GLK-то, но от това по-умен няма да станеш:)И на чужд гроб не се плаче, защото не се знае как е разположен трупа:)Разваме се, че си щастлив! Твойте пациенти тук също са щастливи! Все пак са оцелели без теб:)