Най-големият мол у нас лъсва на Околовръстното

Стойността на инвестицията ще е за над 100 млн. лв.
Обновена: 2 фев 2011 16:36 | 2 фев 2011 15:20,
143
Най-големият мол у нас лъсва на Околовръстното
Снимка: БТА

През юни ще бъде направена първа копка на най-големия мол в страната в района на Южната дъга на Околовръстен път на София.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, който заедно с кмета на столицата Йорданка Фандъкова инспектира строителството от пътния възел „Симеоново“ до пътния възел „Младост“.

Площта на мола ще бъде 180 000 кв.м, а стойността му ще е над 100 млн. лв. Инвеститорите са ИКЕА и са имали среща с премиера Бойко Борисов.

От шведската компания са заявили, че молът ще бъде изграден до магазина им.

„До 15 септември поради искане на ИКЕА заради откриването на магазина им, ще са готови южното локално платно и кръгово движение между пътния възел "Симеоново" и сегашното "Бистришко шосе", съобщи още Плевнелиев.

На сегашния път към лифта "Симеоново" ще се изгради новият пътен възел с кръгово движение, от който ще има нова пътна връзка към бул. "Кл. Охридски" и ул. "Бистришко шосе".
 

"В момента в пиковите часове от бул. „България” до квартал „Младост” по Околовръстния път на София се пътува между половин и един час и само след по-малко от година и половина ще се стига за 7-8 минути", отбеляза от своя страна Йорданка Фандъкова. 

Тя посочи, че по време на строителството са се натъкнали и на някои проблеми.

Установени били водопроводи, които не са отбелязани в кадастралния план.
Един от основните проблеми при строителството на участъка е възникнал при строителните работи в района след кръстовището на Околовръстния път и "Бистришко шосе", където ако са били продължени изкопните работи, е съществувала опасност от пропадането на терен на автокъща.

При строителството на първия етап от общо шестте, на които е разделена рехабилитацията и реконструкцията на пътя, се предвижда да се изградят общо 440 м мостови съоръжения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
2
 
! Отговори
умен преди 13 години
За да се създаде икономика се изисква акьл - къде по лесно е да се унишожи и къде по лесно е да се строят молове един до друг и лъскави празни офиси - за тях не е нужен умствен багаж - затова не се възстановява икономиката а всичко се затлачва - умстения капацитет на България го няма а това което има само тва може да строи
140
0
 
1
 
! Отговори
az преди 13 години
ako mola e kato tezi koito IKEA investira v USA - evala
139
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Държава без икономика, но пък с молове
138
0
 
0
 
! Отговори
Внимание!!! преди 13 години
В ИКЕА няма да се предлагат ***.За справки, информация и насочване се обръщайте към бивш министър на име Пешо Цървула.
137
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българина трябва да спре да се оплаква от бедност и немотия. Явно някой вече са забравили какво е да се редиш с купони за да си купиш хляб, който да слагаш във фрезера после. Това е бедност, а не да седиш вечер пред плазмения ти телевизор на изплащане и пушейки цигари за 5 лева да се оплакваш от "тая скапана държава", че не можеш да си платиш вноската. Живеем много по-добре отколкото преди 20 години и нещата вървят нагоре. Но такива неща не стават бързо и никога не са ставали.
136
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до Българин:Очевидно финансовото ни състояние не е чак толкова трагично, защото тези молове са пълни винаги. Вярно не всички магазини вървят, но това не променя фактите. А и мислите ли си, че някой прави инвестиция от 100млн. без проучваня на пазара?! Никой няма да даде толкова пари за нещо, което няма да се реализира.
135
3
 
8
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Частните предприемачи да си строят каквото искат... но работата на т.нар. "държавници" е да се замислят, защо чуждите инвеститори строят само МОЛ-ове, но не и заводи?Друг е въпросът, че колкото повече молове, толкова по-малко клиенти за всеки. При финансовото състояние са нашият народ в моментът и 3 МОЛ-а в София са много.
134
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И какво ви пречат тия молове? В тях се разкрива работа за стотици хора. И някой от коментарите са искрено ***. Заводи и детски градини да правят... Вие луди ли сте?! Този мол няма да го строи държавата, а частен инвеститор, който ще хвърли 100млн. лева за това. Ама българина нали трябва да се оплаква. Защото като направят детска градина сигурно ще направите по 10 деца или като построят завод ще отидете да работите там... Ама нали все нещо трябва да е криво.
133
0
 
5
 
! Отговори
dedo преди 13 години
Ако нашата Икеа я направят, както останалите в Европа, тя ще срази маса конкуренти едновременно. А ако и цените са прилични (Икеа има много евтини стоки по цял свят, има и скъпи естествено), това ще е мястото, където София и околностите ще пазаруват.
132
1
 
11
 
! Отговори
Стария преди 13 години
Ние дойдохме с цели големи,пред народа да няма проблемии за да не ходи бос и гол,ще го зарадваме с още един МОЛ.Пазарувайте свободно, когато ви е удобно.Харчете си със кеф паричките,Само че, внимателно, не всичките.За да не патите,не забравяйте, че замразихме заплатите.
131
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Икеатия дето притежават капитал да строят заводи,го правят в Китай,за да плащат 120 долара на месец на работниците,щото в ЕС бялото човек е с големи претенции за заплащане и себестойноста на един въшлив монитор 12 инча,ще е половин европейска заплата.Анадънму?
130
13
 
4
 
! Отговори
Баш Майстора преди 13 години
Много сте прости, бе!Какви ЗАВОДИ, какви пет лева????Ако няма ТЪРГОВИЯ, НЯМА И ЗАВОДИ!!!!!Първото нещо, което трябва да се направи в тая измъчена страна е ДА СЕ ЗАРИНЕ С МАГАЗИНИ!!!!!!Пък тогава и за ЗАВОДИТЕ ще има работа! Ама много сте умни, няма що!
129
0
 
12
 
! Отговори
чсчд преди 13 години
Имаме *** столица защото най-малкото не си я пазим, не може вечно да чакаме някой да ни измете фасовете, да ни събере *** и да ни изрине *** от кучетата. И вместо да "свикваме" трябва да се наведем глава поне веднъж и да вдигнем някой ***, защото ходейки с вирната глава нагоре и "свиквайки" с нещата самите ние се превръщаме в ***.
128
3
 
13
 
! Отговори
икеа преди 13 години
Как да ви построят завод като ви мързи да работите.И да построят веднага ще му намерите хиляди косури-кой го построи,е защо тука , е колко ще печели,малко ми плащат.Я по добре си стойте във форумите и работете това което можете най добре-да мрънкате.
127
4
 
2
 
! Отговори
Danailowa преди 13 години
През юни ще бъде направена първа копка на най-големия мол в страната в района на Южната дъга на Околовръстен път на София Площта на мола ще бъде 180 000 k.м, а стойността му ще е над 100 млн. лв. Плевнелиев, явно не знае мол "Сердиkа "e 180 000 kв.м , който е построен за 210 000 000 евро.
126
3
 
13
 
! Отговори
Пфу преди 13 години
Моловете станахва повече от хората,които ги посещават.Сторим грозни и големи молове, където нищо не купуваме, щото е скъпо.Сторим по американски образец.Да, ама американец като влезе в МОЛ купува всичко.Тук "а,само разглеждам".Колко мола има вече в София?10? Ми те ще фалират, както Витошка фалира.За нашия беден народ слагат ненормални цени на стоките. Дрехите уж модерни, ама тия ботуши, които носиш модата в Италия им била преди 10 год. Що не постоим болница, дом за сираци? Аман от сеир
125
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И да продават боя за коса, пък после с премиера в един леген...
124
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей, голяма гордост. Абе постройте поне един завод, па тогава се хвалете!
123
2
 
16
 
! Отговори
хадес преди 13 години
те всички са за околовръстното..
122
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми то *** си е един голяяяяям МОЛ.Никой не произвежда нищо,освен салам и рапица.Останалото е алъш-вериш с китайска 'марково-бутикова'стока.