Най-големият мол у нас лъсва на Околовръстното

Стойността на инвестицията ще е за над 100 млн. лв.
Обновена: 2 фев 2011 16:36 | 2 фев 2011 15:20,
143
Най-големият мол у нас лъсва на Околовръстното
Снимка: БТА

През юни ще бъде направена първа копка на най-големия мол в страната в района на Южната дъга на Околовръстен път на София.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, който заедно с кмета на столицата Йорданка Фандъкова инспектира строителството от пътния възел „Симеоново“ до пътния възел „Младост“.

Площта на мола ще бъде 180 000 кв.м, а стойността му ще е над 100 млн. лв. Инвеститорите са ИКЕА и са имали среща с премиера Бойко Борисов.

От шведската компания са заявили, че молът ще бъде изграден до магазина им.

„До 15 септември поради искане на ИКЕА заради откриването на магазина им, ще са готови южното локално платно и кръгово движение между пътния възел "Симеоново" и сегашното "Бистришко шосе", съобщи още Плевнелиев.

На сегашния път към лифта "Симеоново" ще се изгради новият пътен възел с кръгово движение, от който ще има нова пътна връзка към бул. "Кл. Охридски" и ул. "Бистришко шосе".
 

"В момента в пиковите часове от бул. „България” до квартал „Младост” по Околовръстния път на София се пътува между половин и един час и само след по-малко от година и половина ще се стига за 7-8 минути", отбеляза от своя страна Йорданка Фандъкова. 

Тя посочи, че по време на строителството са се натъкнали и на някои проблеми.

Установени били водопроводи, които не са отбелязани в кадастралния план.
Един от основните проблеми при строителството на участъка е възникнал при строителните работи в района след кръстовището на Околовръстния път и "Бистришко шосе", където ако са били продължени изкопните работи, е съществувала опасност от пропадането на терен на автокъща.

При строителството на първия етап от общо шестте, на които е разделена рехабилитацията и реконструкцията на пътя, се предвижда да се изградят общо 440 м мостови съоръжения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
9
 
! Отговори
?!? преди 13 години
Абе докога мама му стара все в южната част на София се строи, не се ли наядоха на пари архитектите и общинските съветници от времето на Софиянски? Няма място къде да ..... , като в консервена кутия е и въпреки това строежите продължават. Какво става с другите 47 % от Софийско поле, което тъне в бурени? Дайте си ми работа на село, да се махам оттук, ама няма ей! Все в София се налива. Докога?
80
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Шушумигата Плевнелиев, явно не знае че във Варна има вече един мол зад автогара който е построен за 100 000 000 евро.
79
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ тъй като са мутро-чалгари, естествено че ще строят така наречените молово - средищата на простотията и затъпяването. Иначе там един Завод за ***, щеше да се строи ...
78
2
 
19
 
! Отговори
wiktor преди 13 години
Стига молове. Трябва ни производство!!
77
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
sprete se s tiq molove be politici........kakvo shte gi pravite tolkova?iskate samo naemi da lapate,a zashto ne pomislite za malkite magazini koito falirvat to4no zaradi takiva kato vas?pisna nu na nas balgarite ot takiva *** kato vas
76
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дедовия, я си го обясни на теб по-напред. Щото нищо не обясни. Ако искаш да си "чуждестранен" що пък трябва да си точно турист.
75
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На Цветелинка и Доган ли ще е - само те имат толкова пари.
74
2
 
9
 
! Отговори
Дедовия преди 13 години
до 65 ...Аз съм за контрол и магисрали...Виждам , че си привърженик на старата школа ...Сещам се за един филм даже , как се приготвя Московеца на вечерта , рано сутринта се потегля за морето и вечерта се стига до заветната цел , който всъщност е само на 400 км - примерно. Но се пътува за 7-8 часа .За жалост аз не съм такъв авантюрист и чакам с нетърпение да пътувам от Сф до морето за 3 часа , като спазвам и ограниченията. Дет се вика нека ни е лошо , че няма да сме участници в Сървайвър .
73
1
 
1
 
! Отговори
do 51 преди 13 години
Ne se habi :) tuka e pylno s lainometi :)
72
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кога най-после ще построят и един завод да кажем за преработка на ***? Тия пари за магистралите ще трябва да се връщат, щото не са безвъзмездни и ще ги платим ние с: данъци, магистрални такси, такси водомер и електромер, данък въздух, който дишаме и още и още. Тия заводи които Ив.Костов разруши под предлога, че не са ефективни и остарели и от които забогатя кога ще възстановим. Няма лошо МОЛ, но кой ще купува при тая безработица? Тия наистина мислят със задните си части.
71
1
 
3
 
! Отговори
xph преди 13 години
"Инвеститорите са ИКЕА са имали среща с премиера Бойко Борисов." Изумявате ме господа журналисти, или да Ви казваме вече ***, вижте се само какво изречение сте написали... без коментар!
70
1
 
10
 
! Отговори
очевидец преди 13 години
Поне от мебели "Явор" ще спрат да бият пътя с камионите до Холандия, а ще си пазаруват направо от околовръстното.
69
2
 
9
 
! Отговори
Дедовия преди 13 години
до 60Ще ти обясня така...Аз ако съм чуждестранен турист и ми се налага да пътувам от летището до прехваления мега курорт Банско по 4 часа от летището , а полета ми е 2 часа ще се замисля дали пак да дойда да си оставя паричките си.... , Банско ....който между другото е домакин този месец на СК ски мъже -- за пръв път. Замисли се само условието на Икеа , да изградят магазин не на каруцарски път , ами на място с по 5 платна в посока , Защоо ааа МИСЛИ ГЛАВАТА Е И ЗА ТОВА
68
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само приказки представяте ли си каква тапа ще стане точно пред Хюндай центъра в Младост 4 от три платна които идват от Бистришко шосе стават на едно което продължава към Горубляне и карулката.Всичко ще има смисъл ,ако се разшири до Цариградско от Младост 4 покрай кв.Горубляне, селата Лозен,Герман до магистралата там са само ливади няма да е проблем.,ама както всичко в България само половинчати работи правят.Когато го направят това тогава Бойко да реже лентички а не на някакви смешни отсечки
67
1
 
18
 
! Отговори
Tony преди 13 години
Околомръсното?
66
4
 
2
 
! Отговори
анонименс преди 13 години
58:ти пък откъде знаеш?...или твойта работа е ял ли си сладолед -не,оооо много е хубаво ее откъде знаеш да не си ял,-не батко видял един като яде..цял свят ги признава и по филми има декори и мебели и текстил и абсолютно всичко което ти трябва за вкъщи..трагнал бай ганъо от вършец да има вкусови предпочитания хахаха баси смешника аиде пали с 300
65
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
59ти не разбрах кое спасява живот - магистралите/които не са станали по дълги и по добри последната година/ или това,че катаджиите малко ги подгониха да работят/представяте ли си какво ще стане ако се разработят както трабва/.
64
4
 
20
 
! Отговори
Тялото преди 13 години
Стига молове бе!!! Като кошари за овце са!Само купува/продава не може. Трябва и да произвеждаме нещо, да имаме някаква индустрия и наука, не само продавачки и пазачи.Никак не отиват на добре нещата.
63
1
 
13
 
! Отговори
Дедовия преди 13 години
До 55 борецаАз пък съм на друго мнение , откакто навлязаха големите вериги супермакрети , всекидневно се радвам на истински промоции и що годе нормални цени. Цитросови плодове - грейпфурт, портокали , ябълки по 1 лв.Месо за около 6-7 , кенче биричка 49 ст ..... Сега идва най важното .... за разлика от сергийките по пазарчетата и гаражните магазини , които продават на двойни и тройни цени в големите вериги МИ ИЗДАВАТ КАСОВИ БЕЛЕЖКИ - следователно след като си напазарувам ДДС отива в държавата
62
2
 
1
 
! Отговори
галактика преди 13 години
до 46 - Анонимен ----- Не, не съм извънземна ---- Напротив - стоя здраво на земята и зад думите си

Спонсорирани публикации