Най-големият мол у нас лъсва на Околовръстното

Стойността на инвестицията ще е за над 100 млн. лв.
Обновена: 2 фев 2011 16:36 | 2 фев 2011 15:20,
143
Най-големият мол у нас лъсва на Околовръстното
Снимка: БТА

През юни ще бъде направена първа копка на най-големия мол в страната в района на Южната дъга на Околовръстен път на София.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, който заедно с кмета на столицата Йорданка Фандъкова инспектира строителството от пътния възел „Симеоново“ до пътния възел „Младост“.

Площта на мола ще бъде 180 000 кв.м, а стойността му ще е над 100 млн. лв. Инвеститорите са ИКЕА и са имали среща с премиера Бойко Борисов.

От шведската компания са заявили, че молът ще бъде изграден до магазина им.

„До 15 септември поради искане на ИКЕА заради откриването на магазина им, ще са готови южното локално платно и кръгово движение между пътния възел "Симеоново" и сегашното "Бистришко шосе", съобщи още Плевнелиев.

На сегашния път към лифта "Симеоново" ще се изгради новият пътен възел с кръгово движение, от който ще има нова пътна връзка към бул. "Кл. Охридски" и ул. "Бистришко шосе".
 

"В момента в пиковите часове от бул. „България” до квартал „Младост” по Околовръстния път на София се пътува между половин и един час и само след по-малко от година и половина ще се стига за 7-8 минути", отбеляза от своя страна Йорданка Фандъкова. 

Тя посочи, че по време на строителството са се натъкнали и на някои проблеми.

Установени били водопроводи, които не са отбелязани в кадастралния план.
Един от основните проблеми при строителството на участъка е възникнал при строителните работи в района след кръстовището на Околовръстния път и "Бистришко шосе", където ако са били продължени изкопните работи, е съществувала опасност от пропадането на терен на автокъща.

При строителството на първия етап от общо шестте, на които е разделена рехабилитацията и реконструкцията на пътя, се предвижда да се изградят общо 440 м мостови съоръжения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Еми няма лошо, наистина вкарват 100 млн. в страната, не е малка инвестиция, дали ще е успешна обаче при наличието на толкова молове си зависи от тях.
100
3
 
40
 
! Отговори
Аман! преди 13 години
Палец нагоре ако ви се драйфа от молове с крадени пари,подслушване на телефони,интернет и СРС простотии,*** политици,крадливи чиновници и гъзоблизка външна политика!Палец надолу ако си все още заблуден от политиците роб!
99
4
 
5
 
! Отговори
охо преди 13 години
Toзи от снимката още е на вълна "молове". Да вземе да си събуди заспалата физиономия, пък да се сети , какво се очаква от него в национален мащаб.
98
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТИЯ СТРОЯТ С ТЕХНИ ПАРИ АКО ИСКАШ КУПУВАЙ АКО НЕ ГЛЕДАЙ А МОЖЕ И ДА НЕ ГЛЕДАШ
97
3
 
12
 
! Отговори
georgi44 преди 13 години
тия 100 милиона да ги слагат в инфраструктура, за какъв *** са ни тия молове. Вече има достатъчно молове в софия, дори новите немогат да си напълнят местата за магазини, а старите вече са на половина празни. 70-80% от хората по моловете ходят да пият кафе и да ядът. Аз не виждам кой разумен човек ще налива толкова пари в мол, освен ако не е пране на пари това.
96
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КОЧОООО,ИКЕА ДЕТСКА ГРАДИНА НЯМА ДА ПОСТРОИ АМА ПИТАЙ СОФИЯНСКИ ЗАЩО ГИ ПРОДАДЕ ПАРДОН ПОДАРИ
95
1
 
7
 
! Отговори
до 93 преди 13 години
Кви комплекси бре, човече. Аз ненавиждам моловете в града ми. Вместо да оправят улиците в целия град, те разрешили на разни израелци да си строят молове за 120-130 милиона евро, а инфраструктурата покрай тях прилича сякаш е претърпяла поръжение от втората световна война.
94
5
 
4
 
! Отговори
88 преди 13 години
инвестирайте вие 100 милиона лева бе, умници!
93
4
 
5
 
! Отговори
brum brum преди 13 години
Kakvo mrankate samo. Da ne bi da izvadiat tezi 100 mln ot vashia job. Vmesto da se radvat na vsiaka edna investicia, koiato generira zaetost i miasto za otdih ili pokupki, vie vsichki mran mran. A niakoi seti li se che edna goliama chast ot prodavanite mebeli mogat da se praviat v Balgaria i che cenite im shte badat po-dostapni. Ili dejurnoto - parvo da napsuvame po navik, a pak posle da pomislim (ako izobshto se stigne do vtoroto)
92
1
 
8
 
! Отговори
Ху преди 13 години
Да бе, добре. Знаем ви вас от Варна с вечните ви комплекси.
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дедов, 77 съм, извинявай, прекалих. За индустрията са нужни подготвени кадри, прав си. Няма ги. Но не знаеш какви щуротии правят управляващите с т.н. инфраструкторни обекти. Щото не разбират и имат кофти консултанти.
90
7
 
10
 
! Отговори
До преждепишещите преди 13 години
Колко пъти трябва да ви се обяснява , че ЕДИНСТВЕНИЯ МОЛ / УНИВЕРСАЛЕН МАГАЗИН/ КОЙТО Е ПОСТРОИЛА ДЪРЖАВАТА С ВАШИТЕ ПАРИ И МОЖЕ ДА НЕДОВОЛСТВАТЕ ЗА НЕГО Е .....ЦУМ.....>Лошото е че и него ви откраднаха *** и сега е собственост на приятеля на Гоцко - да ви е честито.Колкото за парите на ИКЕА , нямата правото да искате от тях да ви строят детски градини , концертни зали и т.н Само се радвайте , че все още има хора които инвестират в БГ и те по добре от вас са си направили сметката .
89
7
 
4
 
! Отговори
от 81 преди 13 години
Нека Плевнелиев да се поинтересува колко струва ГРАНД МОЛ ВАРНА и тогава да приказва глупости за 100 милиона лева и най- големия мол в България.Инвеститорът е израелска фирма, а вложенията са за над 100 милиона ЕВРО в мола зад автогара Варна.
88
3
 
15
 
! Отговори
непазаруваща преди 13 години
Тъкмо се бях притеснила , че не са отваряли нов мол скоро .... аре бе не ги ли изпрахте тия пари ?
87
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 15 септември поради искане на ИКЕА заради откриването на магазина им, ще са готови южното локално платно и кръгово движение между пътния възел "Симеоново" и сегашното "Бистришко шосе", съобщи още Плевнелиев. Щото пак ще са промоции тип "Лидъл" и задръстване до Пазарджик /ако не вали/
86
3
 
14
 
! Отговори
Кочо преди 13 години
В София няма достатъчно ясли и детски градини, та хората са се видели в чудо къде да си оставят децата, но виж грандомански молове или изкопи за тях никнат на всяка трета пресечка. Браво. Какво му трябва на народа, за да е щастлив - колкото се може повече молове, чалгата да бичи на макс и от време на време по някоя умна овча мисъл от някой политик да разведрява обстановката. Бедна ми, Българийо. Тъжно е.
85
9
 
10
 
! Отговори
!! преди 13 години
Да ви ... майката, хората няма кво да ядат... вие мол след мол ми правите!
84
9
 
14
 
! Отговори
Честито мол! преди 13 години
Да ни е честит новия мол!Догодина на мястото на Рилския манастир-мол,Александър Невски-мол,Университета-мол,БАН-скоро ще е мол,така или иначе и т.н.Населението-продавачки в мол.Заплата 400лв.Честито и за ИКЕА-страхотни китайски мебели от пресован картон,издържащи по месец-два,но еФтини.А българина обича еФтинкуту,нищо че е ***...
83
3
 
5
 
! Отговори
стг преди 13 години
абе вие *** ли сте бе какъв мол какво говорите , магазина на ИКЕА не е мол, и да щом някой иска да си дава парите да строи мол нека строи, освен ако ги краде от мене де
82
0
 
7
 
! Отговори
Дедовия до 77 преди 13 години
Отговарям за последно...на 77 , въпреки че ме взехте за мезе е хубаво да се замислите.Напълно съм сериозен.България в момента е с много нисък човешки капитал. Повечето от гражданите й са на нивото на 77 и много по зле от него, няма да пояснявам , но са около 2мнл вече .За заводите трябва НЕшибан, грамотен народ с който Бг за жалост не разполага.Тогава остава единственото с което разполага ИСТОРИЯ, ПРИРОДА , ЖЕЛАНИЕ ДА ПЕЧЕЛИ ОТ ТУРИЗЪМ .НЕОБХОДИМО УСЛОВИЕ , - добра инфраструктура и реклама