Електронен фиш и солени глоби за нарушителите на пътя

Промените в закона за пътищата вече са в сила
Обновена: 4 фев 2011 08:40 | 4 фев 2011 07:40,
100
Електронен фиш и солени глоби за нарушителите на пътя
Снимка: Булфото

Електронен фиш след заснемане на нарушение с камера и солени глоби за превишена скорост чакат шофьорите. От днес влизат в сила промените в Закона за движението по пътищата, приети от парламента.

Глобите до 50 лв. с електронен фиш няма да могат да се обжалват.

От 20 на 50 лева скача глобата за шофьори, които карат в бус лентата. Завишени са и глобите за превишена скорост както в населените места, така и извън тях.

За превишена скорост с над 30 км в час санкцията се увеличава, но отпада наказанието водачът да бъде лишаван за определен период от книжка.

Още по темата

 Ако обаче нарушението е системно, той ще плаща глоба в двоен размер и ще бъде лишен от правото да управлява автомобила си за 6 месеца.

Книжката ще се отнема от раз за три месеца при превишение с над 50 км/ч в града. Ако това се случи за втори път в населено място и извън него, глобата е двойна, а книжката се взема пак за три месеца.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: глобиелектронен фиш
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
1
 
! Отговори
doki преди 13 години
Много излишни и неправилно поставини знаци има.Трябва да се коригират.
98
0
 
0
 
! Отговори
kol4o преди 13 години
На светофарите с камери, няма броячи, както и на други светофари с цел Осигуряване на зелена вълна при кортежи и натоварване по дадения пътен участък. А и броячите едва ли са свързани с централното регулиране/управление на светофарната уредба. Иначе като си пътуваш по обичайното трасе и видиш че довчерашните 59 на брояча са заредени със 99 и стои така над 5 мин, ще .....
97
1
 
4
 
! Отговори
bez ime преди 13 години
komentarite vi sa strahotni i smesnino nikoy ne kazva do koga ste stradame s tiya paresti zakoni zasto nyama globi za politsaite koito ne im sa redovni kolite za tyah ne vajat li zakonite mnogo dobre se znae ce polititsite karat koli piyani no te ne se proveryavat a normalniya covek vinagi go otnasya inace haznata ot kide ste se pilni kolegi sofyori krayno vreme e da protestirame da si tirsimcoveskite prava a ako si milcim te ste prodiljat da nin tretirat kato jivotni
96
3
 
0
 
! Отговори
ддд преди 13 години
Как може да има толкова *** хора бе? Повишението при цените на горивата се отразява на целия транспортен отрасъл, което повишава всички цени.
95
5
 
9
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Браво вдигайте още глобите,данъците,акцизите и т.н. нали все пак любимците от ГЕРБ трябва да се налапат качествено.
94
0
 
0
 
! Отговори
мигач преди 13 години
Отиди на лекар, приятелю. И си пий редовно лекарствата!
93
4
 
14
 
! Отговори
Бръм Бръм Бръм преди 13 години
Абе колеги, кви са тия *** коментари...Трябвало глобите да са по-солени, затвор, ала-бала?! Вие как сте с умствения багаж? Пътищата ни са критично зле, но за сметка на това плащаме данъци. Слагат нови по-ниски ограничения за да ни взимат парите. На магистрала искат да карам с 60-70, магистралата е вълнообразна и тресе. Камерите които ви правят снимки не са изрядни! Патрулките пак се крият като къртици, а уж вече по закон им е забранено, а вие пак си давате гъзовете на *** куки!
92
3
 
7
 
! Отговори
crus преди 13 години
кога ще оправят тая несъобразена скорост бреее????кога ще разкарат презумцията за удар отзад си винаги виновен????кога ще спрат да продават книжки и да пускат откачени по улиците????
91
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато на *** не му изнася винаги ще намери кого да обвини. В случая - дупките, патрулите на КАТ, управляващите, малките зелени човечета ... Шофирайте както е по Закон и Правилник и да видим дали някой ще бъде глобен.
90
2
 
14
 
! Отговори
crus преди 13 години
Кога ще се сложи глоба за *** които не си ползва скапаните мигачи????писна ми от *** *** по тия улици !!!!!!!!писна ми от бастуни дето си мислят че са сами и безсмъртни на пътя !!!слагам едно яко дърво в колата вече и директно чупя кратуни и мигачи ,така или иначе не ги ползват ...
89
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДА СЛОЖАТ КАМЕРИ В ПАТРУЛКИТЕ КАТО В САЩ ПА ДА ГИ ВИДЯ ТОГАВА
88
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МЕН ме глобиха за минаване на жълто !Откъде да знам кога ще стане жълто като няма таймерОт тогава видя ли катаджии след светофара спирам и на зелено
87
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някои патувал ли е с включен гласов навигатор по магистрала Хемус непрекъснато ми казва "Карате с превишена скорост" а не съм с повече от 100 кмИначе на никои не му пука за здравето и живота на хората ГЛОБИТЕ ги вдигат за да събират повече ПАРИЗАЩО няма таймер на светофарите с камери?ЗАЩО катаджийте стоят непосредствено след светофара? Моля ,кажете ми ЗАЩО ???
86
6
 
8
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
АБЕ СЛЕЗТЕ от бараките ве. Ако сами не може да се сетите да ви го кажа! Който не кара G или S класа да не се пречка по улиците! Като не може да си го позволи няма работа на платното! И като стане пешеходец да бега от жипките че ем ше го сгазят ем няма му платят:D :D :D :D
85
1
 
3
 
! Отговори
Дедка преди 13 години
До 9-ти.. Просто парче си ти! Това с дупките не е оправдание за наглото шофиране, а това, че се правиш, че не разбираш за какво ти говорят, показва само както упорито *** си! На пътя са тръгнали всякакви откачалки и е време да се намери начин да ги превъзпитат! На мен лично ми е писнало от *** и съм сигурен, че не съм единственият! Тебе дупките ли те карат да превишаваш скоростта?!? Не ставай смешен!
84
0
 
8
 
! Отговори
антиЕС преди 13 години
я отидете в турция да видите как карат турците и по какви пътища.КАК МОЙЕ НА МАГИСТРАЛА С ДВЕ ПО ДВЕ СРЕщУПОЛОЖНИ ЛЕНТИ да ми сложат знак за забрана на скороста по-голяма от 80 км
83
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако съм богат, глобата може ли да ме спре да съм джигит на пътя? Не може. Санкцията трябва да бъде отнемане на МПС-то за срок от 5 дни или десет дни или повече в зависимост от превишението плюс парична глоба.
82
14
 
0
 
! Отговори
sofeto преди 13 години
Не само глобите трябвя да са убийствени но и цената на горивото. Например 5лв. за литър е направо чудесно!!!
81
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я си спомнете какво писаха за Хърватия - 1000 евра за превишение с над 50 км/ч., а тук какво - нищо!
80
6
 
10
 
! Отговори
horus преди 13 години
За мен единственото решение е ЗАТВОР ! За пореден път от полицията доказаха че са *** - "Завишени глоби" - парите за кафе на някой баровец. На Цветанов и на другите от полицията едно пожелавам - да им прегази някой децата както Ставийски и после - ще си плати и толкоз. Всички са доволни и щастливи. Значи мога да си карам като луд из центъра на София и какво, като ме спипат ченгетата просто ще им хвърля 500 лв и това е ! Че то и без новия закон се даваха по толкоз за подкупи !