КЗК погва 6 големи търговски вериги

Обвиняват супермаркетите в картелно споразумение
Обновена: 8 фев 2011 21:47 | 8 фев 2011 21:45,
76
КЗК погва 6 големи търговски вериги
Снимка: Булфото

Шест големи търговски вериги у нас нерегламентирано са координирали търговската и маркетинговата си политика. Това съобщиха от Комисията за защита на конкуренцията.

От КЗК предявяват на веригите твърдение за извършено нарушение. Компаниите „Метро Кеш енд Кери”, „Билла“, „Кауфланд“, „ХИТ“, „Максима“и „Пикадили” прилагали общи механизми за координиране на търговската политика на пазара за доставка на стоки и на маркетинговата политика при осъществяването на промоции.

КЗК установи, че търговските вериги непряко са обменяли чувствителна информация относно доставни цени, договорени с едни и същи доставчици, както и относно маркетинговите стратегии на конкурентите.

Координирали са действията си, като са прилагали вертикални споразумения за определяне равнища на доставни цени и отстъпки, както и на размера на таксите за достъп до търговските площи.

Търговските вериги са използвали и механизми за координация на маркетинговата си политика при осъществяването на промоции чрез ограничаване свободата на доставчиците.

Определението не подлежи на обжалване. В срок от 60 дни страните имат право да предявят писмени възражения, както и да бъдат изслушани в открито заседание.

След обсъждане на възраженията, предложенията и писмените доказателства КЗК ще се произнесе по съществото на спора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
29
 
! Отговори
до 17, анонимен преди 13 години
Я не лъжи и не манипулирай!! Пише!!! Редовно пазарувам, хем не ми е близко! Кауфланд са си скъпчии, Била се оля, Апък ХИТ направо счупиха масата... Пикадили пък са извън всякаква конкуренция...Ако имаме пътища, ще пазаруваме масово от комшиите. Тука е монопол до монопол и картел до картел, а производителя духа супата...Намерили са село без кучета!!!
26
2
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
хм...смях..по полека че да не вземе да ги уплаши...колкото уплашиха всички мобилни оператори особенно емтел..крал и драл кожи години на ред..глобите им са жълти стотинки..и да не изброявам още ...истината е че клиента никой не го защитава..всичко е сметки и договорки...останалото е прах в очите на хората
25
3
 
13
 
! Отговори
ТТТSPS преди 13 години
В България може да се научи как не се прави бизнес :) България да патентова думата криза
24
5
 
16
 
! Отговори
Jack преди 13 години
До 20,майна ти си *** който едва ли си е подал носа извън панелното блокче в Люлин,във всяка една европейска страна има квартални магазини..дори и скъпи супермаркети които не са част от тези вериги..и продават добре и подържат на добри нива малкия и среден бизнес в тези държави.Това че има доста такива *** като теб които подържат тези вериги и купуват "ЕФТИНО"като 20 годишни мръвки от Щатите няма какво да ги коментирам!
23
38
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пикадили изхрани всички студенти последните 10 години във Варна. /Като им даде работа/ Който е фен на Пикадили пръс на горе, който не надолу
22
1
 
16
 
! Отговори
до 25 преди 13 години
прочети първо как родния "Бизнес скочи срещу вдигането на минималната заплата"
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Do 24Не дезинформирай червенотиквений!Писал съм кой са шефовете в България...., чия собственост също съм писал... защо западняка се оставя да го води червената върхушка.....
20
3
 
22
 
! Отговори
TTTSPS преди 13 години
Милиони левове печалба, а не дигат заплатите на персонала си. дигни заплатите, ще има потребление и, ще излезем от кризата по-бързо
19
4
 
22
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
До 18"Билла" - австрийски комунисти.Метро Кеш енд Кери - германски комунисти.Кауфланд- германски комунисти.Пикадили - сръбски комунисти.
18
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е поредния ход на правителството в защита на мафиотските структури у нас.Големите вериги вече не играят по свирката им.
17
3
 
30
 
! Отговори
Nerealen преди 13 години
Добро утро!!! Билла искат 30% да падне от цената или няма да те вкарат. И няма никакви разисквания- или приемаш да работиш за 2-3% печалба или не работиш с тях. Само че като им откажеш, те казват на всички останали- тоя не кляка, и никоя друга верига не те ще!!!
16
1
 
31
 
! Отговори
ТТТSPS преди 13 години
Целия бизнес се гаври с народа.
15
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Компаниите Метро Кеш енд Кери, Билла, Кауфланд, ХИТ, Максимаи Пикадили прилагали общи механизми за координиране на търговската политика на пазара за доставка на стоки и на маркетинговата политика при осъществяването на промоции.-----------------------------Кои са шефове на тези вериги - деца и внуци на комунистически изверги и убиици! Как няма да си правят альш вериша.....А защо западняка се оставя да го водят за носа комунстическата върхушка. Нали се борихме за да ги няма.....
14
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цените в България в Лидл са по високи отколкото на Запад.А и са единствените на които по стоките не пише / масово/ къде са произведени .Има произведено за ЛИДЛ .но КЪДЕ ???????Не пише .Това ако го направи БГ мафгазин ще го спукат от глоби .
13
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аптеки "Марешки" верига ли са или нещо криминално...
12
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Простичко е. Никак не е трудно да не пазарува човек в тези хипермаркети. Магазини колкото щеш. Ама изоглавените се редят по опашки още по тъмно. Като че ли могат да излапат и изкупчт всичко. Но като сами не си пазим интересите и се подлагаме, на кого да се жалваме..
11
3
 
25
 
! Отговори
emos преди 13 години
ДО10 Има чичко има защото един и същи гел за бръснене в немско е 1,89евро а тук 6 левчета. Или ти се бръснеш на сухо?
10
1
 
25
 
! Отговори
Христо преди 13 години
Имам познат собственик на 5 магазина от почти безизвестна търговска верига ,който е споделял "от като направих найлоновите торбички платени, съм 35000 лева "напред"на месец"А ,на големите търговски вериги у нас нерегламентирано им дреме на ую за глобите .... Така,че замислете се.
9
1
 
43
 
! Отговори
MEAN преди 13 години
9 не са въобще евтини. Лидъл засега е добър като цена (леко скъп, в сравнение с англииския или немския) казвам засега, защото не се знае ... току виж вдигнат и те ценитеа пък Била (според мен) е доста скъп супермаркет
8
3
 
16
 
! Отговори
gost... преди 13 години
Чшшш,какви лелки,бе ,мой-ти разлика правиш ли между КЗК и КЗП....Глобите,които КЗК налага са толкова добри понякога,че могат да затрият цяла фирма...А дано да опукат и лакомите *** от веригите...ама глобата да бъде към милионче,което е напълно постижимо...