Корекция на доходите може, но след анализ

Акцизът на горивата няма да се пипа, отсече Дянков
9 мар 2011 21:10,
221
Корекция на доходите може, но след анализ
Дянков чака анализ за цените на горивата у нас и в ЕС. Снимка: Булфото

Няма никаква възможност за намаляване на акциза за горивата, заяви финансовият министър Симеон Дянков.

Според него това е минимумът, който България трябва да изпълнява по предприсъединителната си програма. Имали сме най-ниския акциз в целия ЕС и той не бил причината за увеличаването на цените на горивата.

Корекция на доходите заради поскъпването на стоките в страната би могла да стане, но засега няма такъв анализ, добави още финансовият министър.

По думите му едва когато бъде направен анализ на ситуацията, могат да се водят разговори по темата.

Министър Симеон Дянков е поискал от Европейския съюз сравнителен анализ на цените на горивата у нас и в другите страни членки.

„Стойността на горивата се е увеличила за месец с около 30% заради проблемите в Близкия изток и е нормално това да дърпа цените нагоре”, коментира още Дянков.

По думите му въпросът е дали в България това става по-бързо отколкото в останалите страни от ЕС.

От началото на годината дизелът по бензиностанциите у нас е поскъпнал с около 40%. Само за последната седмица крайните цени на горивата са скочили с 20 ст. на литър.

Затова национален протест с леки автомобили срещу повишаващите се цени на горивата готвят за тази неделя от Българския съюз на товарните превозвачи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още по темата: гориваСимеон Дянков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
0
 
1
 
! Отговори
Dimitar преди 13 години
Zaplatite se opredelqt ot rabotodatelite a ne ot ministara!Ne sme v komunizma
211
0
 
0
 
! Отговори
Dimitar преди 13 години
ae hora ministara li trqbva da vi povi6ava zaplatite e?toi moje da povi6i zaplatite samo na darjavnite slujiteli.A i cenite po magazinite ne mogat da se promeniat za6toto koi 6te mu kaje na mesarq naprimer za kolko da si prodava mesoto.naistina e tejko no edva li ministara ni e vinoven
210
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"...Имали сме най-ниския акциз в целия ЕС и той не бил причината за увеличаването на цените на горивата....." - г-н Дянков, а защо никога не споменавате за доходите, че са много, ама много под тези на европейския съюз????????
209
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 13 години
до 167. Много се притеснявам, че ще се "влюбиш" и в мен, ако се срещнем. Ненавиждам ***. А за олабването, любовника ти-*** вече отдавна те е отпуснал. Хм, Колко интересно се държат *** като теб когато са напрегнати.
208
4
 
1
 
! Отговори
до 214 преди 13 години
Едва ли някой,който не е работодател знае за какво става въпрос.Всеки си мисли ,че видиш ли работодателите използват работниците си.Повярвайте ми сега е по лесно да си работник.Получаваш си заплатата каквато и да е тя.Ние плащаме патент от 20 лв. на кв.м.,наеми,данъци,осигуровки,за замерване на контакти,трудова медицина,през няколко години сменяме касови апрати и какво ли още не.Замисляли ли сте се,че 90% от печалбата отива за държавата.Всеки те дере както може.Но това никой не го вижда.
207
1
 
6
 
! Отговори
левскар преди 13 години
Абе този министър ни мисли явно за нубийци,"Министър Симеон Дянков е поискал от Европейския съюз сравнителен анализ на цените на горивата у нас и в другите страни членки".ми да се разходи малко докъдето поиска в европа да ни покаже къде дизела е по-скъп от бензина................................................в многоточието споменавам различни стойки от кама сутра които бих приложил на него и жена му и майка му и тъщата лели лелинчовци и братовчеди
206
2
 
3
 
! Отговори
никои преди 13 години
*** ***, гербестичен травестит,целия парламент трябва да бьдете сьдени и след това конфискация и по 12 часа на ден работа в каменоломната.ще доиде ден вашите евреиски господари няма да могат да ви спасят от народната любов
205
1
 
7
 
! Отговори
До 203 преди 13 години
Ами те нещата са вързани. Твоята работодателка ти плаща 300 лв. Ти колко дрехи си купуваш с тези пари? След като повечето работодатели дават такива заплати, кой точно очаквате да купува. Нашите работодатели не могат да разберат, че служителите им формират и пазара и докато се плащат ниски заплати няма да има платежоспособно търсене, т.е., няма да имат и продажби. Това е истината.
204
0
 
5
 
! Отговори
:) преди 13 години
След внимателен анализ парите ще бъдат намалени с 40% - анализа ясно е показал, че при издръжка на поне 600 лв. на човек (петчленно българско семейство) и при сумарни доходи на всички членове 1400 лв. (мъжа взема 600 лв. и жената взема 600 лв. на месец, бабата, дядото - по 100 лв. пенсия, детето доходи няма), а необходими 3000 лв. явно семейството се оправя и има допълнителен доход, който не е обявен. Ако и след намалението пак се оправят, ще има ново намаление с още 40%...
203
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Защо не вземат и да ни направят заплатите европейски и след това да направят цените като в Европа.В една Италия им се вижда много като бензина им стана 1.59 евро (3.10 лв / л) а там вземат 1500 евро заплата (2900 лв) , а ние какво да кажем като тука е 2.50 лв ( 1.28 евро) за литър а вземаме 256 евро (500 лв) заплата а много хора вземат и по-малко .На къде отива тази държава, всичко имигрира и после защо сме 600 000 души по малко , ами ето една от причините.
202
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво има да мисли и анализира този ***?!
201
1
 
13
 
! Отговори
Корекцията.. преди 13 години
КОРЕКЦИЯТА трябва да извърши народа,но тои не е способен на това,защото е смачкан,затъпял,разадинен.Този измислен ,,министър,, перфектно изпълнява заръките на ,,Големия,, брат,за пълно унищожение на българската нация.
200
1
 
18
 
! Отговори
българче преди 13 години
Не мога да вдена само, защо сме толкова търпеливи тъпите българи!!!
199
1
 
11
 
! Отговори
българче преди 13 години
И какво правим сега при тази бих казал бясна инфлация!На министърът му е добре и все едно!Неговата заплата е в долари!Абе просто нема такава държава щом и бивши зам-министри започнаха да се занимават с рекет!
198
2
 
18
 
! Отговори
антиЕС преди 13 години
Дянков си подписа смъртната присъда
197
0
 
2
 
! Отговори
ник преди 13 години
е как да няма индексации,нали се вдига цената на тока заради инфлацията и дружествата трябва да се компенсират
196
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Докато само си чешем езиците по форумите, ще е така. Как искате нещо да се промени, като всички сме зле, но и всички се мразим. Стачкуват учители, останалите ги плюят. Стачкуват лекари, останалите ги плюят. Стачкуват в земеделието, останалите ги плюят. Стачкуват таксиметрови шофьори, останалите ги плюят. Е това е... Злобата и омразата ще ни довършат. Можем ли да говорим за национални протести? НЕ!
195
2
 
14
 
! Отговори
Silviq преди 13 години
tozi *** Dqnkov za6to ne napravi minimalnata rabotna zaplata 800 evro kakto v drugite evropeiski strani a samo cenite se vdigat kak moje da jiveem s 240 minimalna rabotna zaplata v tazi Bulgariq ni6to ne stava vsi4ki upravnici sa PULNI BOKLUCI
194
1
 
23
 
! Отговори
до анонимен преди 13 години
Аз работя за под 300 лв.И не е виновна работодателката ми.Жената изтегли кредит,откри магазинче за облекло,но в тая криза никой не купува.За последните 4-5 месеца правя оборот от 700-850 лв.И колко заплата да ми плаща според теб.Като плати наема,тока,осигуровките и моята заплата и е вътре с двата крака.Оборота й е по малко от това дето го плаща.Благодарна съм и на тия 250 лв дето ми ги дава.Не знаете каква мизерия е по малките градчета.За селата да не говорим.
193
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
г-н Дянков,корекция на ориентацията ви,може но след АНАЛиз