Сдружение иска санкции за "тричането" на кучета

"Това е жалък опит за превръщането му в туристическа атракция"
Обновена: 9 мар 2011 13:28 | 9 мар 2011 13:22,
201
Сдружение иска санкции за "тричането" на кучета
Снимка: Булфото

Сдружение "На ти с природата" – доброволческа организация за защита и хуманно отношение към животните, поиска максимално допустимите от закона санкции за виновните за „тричането“ на кучета в с. Бродилово.

Ритуалът, който предизвика възмущение и беше забранен преди шест години, отново е бил извършен преди няколко дни.

От организацията настояват да се извърши проверка по случая. 

Позицията на кмета на община Царево също не е съобразена с българското законодателство, посочват от сдружението. Кметът споделя открито, че ще преразгледа забраната си за непровеждане на ритуала и ще се обърне към етнолози.

Още по темата

От сдружението уточняват, че контролният орган в страната – НВМС, е издал забрана за "тричане на куче".

Възобновяването на забранения от НВМС ритуал е в нарушение на Закона за ветеринарномедицинската дейност, допълват от организацията.

Езическият ритуал “тричане на кучета” не е свързан с регистрирано от Министерския съвет изповедание. Той представлява по-скоро представление и забавление на населението на с. Бродилово и вероятно жалък опит за превръщането му в туристическа атракция, категорични са от сдружението. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още по темата: санкциикучетатричане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
3
 
4
 
! Отговори
аз преди 13 години
бай *** родината ни е супер хубава от най-хубавите смея да твърдя, но народа ни няма никаква нотка за духовно развитие... в никакви аспекти.
91
8
 
7
 
! Отговори
архар преди 13 години
аз имам две кучета,и да ви кажа имат много повече ум от 99% от пишещите тук..вие наистина ли сте такива ***,или се забавлявате само?
90
0
 
4
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
Както казваше героят на Тодор Колев в незабравимия филм "Опасен чар": "ВСИЧКИ СМЕ ОТ СЕЛО!!!"
89
0
 
8
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Втричането не е вредно а...полезно.Предлагам да...втричаме всички дупетати,или поне тези,дето днес са гласували...против турския геноцид в България.Дано тогава от...въртенето,стане някаква връзка,с главния им...мозък;ако го...имат.
88
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези, които всяка година се гаврят с кучетата са братята Илия и Петър Георгиеви.80 държави ни мислят за варвари, заради 2-*** селяци.
87
9
 
9
 
! Отговори
jasemi преди 13 години
Егати *** дето сте бе и вие се наричате хора,ами че то нищо човешко не е останало у вас!Това е варварски обичай и трябва да бъде спрян!
86
1
 
12
 
! Отговори
Джони преди 13 години
Боко като е загрижен по добре да проучи тия дето организират боеве с кучета. Че там е до смърт.Или са аверчета -мутри ?
85
0
 
0
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
тричинченцата немогат да имат наклон... физически неоправдано...Бай Колю ходи на селоо 0о 0о 0о 0о о Бай Колю е от село0о0 0о0о..!!
84
6
 
4
 
! Отговори
до номер 80 преди 13 години
Тук не става въпрос за обикновен ритуал, а за малтретиране на животни, които скимтят от ужас и страх и болка. Явно не си гледал видео.
83
3
 
2
 
! Отговори
хай буй преди 13 години
ОТРИЧАМ СЕ С ГОЛЯМ КЕФ,,АМА АЗ И НИКОГА НЕ СЪМ СЕ ЗАРИЧАЛ.НЕ ПО МОЕ ЖЕЛАНИЕ СЪМ РОДЕН ТУК.ТОВА Е ЕДНА МНОГО ГОЛЯМА БОЛКА И ВЕЧНО СТРАДАНИЕ ДА ЖИВЕЯ В СТРАНА С ТОЛКОВА МНОГО ПРОСТАЦИ И НЕРАЗБИРАЕМИ ЗА МОЯт РАЗУМ ПРОСТОТИИ.УВАЖЕНИЕТО МИ КЪМ ТОВА КОЕТО СЕ ИМА ЗА НАРОД ТУК Е ОТРИЦАТЕЛНО ЧИСЛО!!!МНОГО ПЪТИ СЪМ КАЗВАЛ ЧЕ СИГУРНО СЪМ БИЛ ХИТЛЕР В МИНАЛИЯ ЖИВОТ ,ТА ГОСПОД ДА МЕ НАКАЖЕ ТУК ДА СЕ РОДЯ.ТАКА ЧЕ ЗАВРИ СИ НАЦИОНАЛИЗМА НАЛИ ЗНЕШ КЪДЕ..
82
0
 
0
 
! Отговори
torro преди 13 години
На "аз" май само г-Аз-ът му е голям за сметка на всичко останало .
81
0
 
1
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
Бай Колю ооооооди...където си иска...риййшии! Иникой не мое да му дава наклон на тричането....!!!!
80
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези, които провеждат ритуала в Бродилово са братята Илия и Петър Георгиеви, това е казал кмета наз селото.Двама се гаврят с животни, а десетки държави ни осъждат и ни мислят за варвари. Брави на Борисов, че започна мерси за защита на животните.
79
6
 
7
 
! Отговори
Кучешки живот преди 13 години
Какво толкова е станало. Един ритуал в едно село, един обичай. На мюсюлманите като им режат чурките според обичая и религията да не би да не ги боли и министъра и медиите да са на първа страница с кучешките неволи.
78
0
 
0
 
! Отговори
70 преди 13 години
на такива слова, изречени с патос, единственотокоето им отива е да им се отговори лаконично - и какво от това ?
77
2
 
0
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
Бай Колю ходи на село!!!! ООо 0о 0ооо00 Бай Колио ... ходи на селоооо!!!
76
0
 
1
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
Само да допълня:Да вземат пример от бат`си Бойко тези природозащитници!!!Човеко още първия ден се изока, докато имаше келепирец, докато на хората още им беше интересно! Не като тях - след дъжд качулка!!! Така се прави Пи Ар, не като вас! Аматьори!!!
75
1
 
6
 
! Отговори
мда преди 13 години
явно има хора със сбъркани приоритетиверно в някои други държави, такива сдружения са известни и вършат някаква работа... само че има известна разлика между нашата държава и тях... те са си решили основните социални проблеми и могат да си го позволят, ние - неако послушаме още 15-20 години, ама много трябва да слушаме, кой знае, може и ние да стигнем до тоя етап...
74
2
 
12
 
! Отговори
ОПС преди 13 години
Нещо съм *** и не разбирам!?Когато *** се множат на 12-13 години и мат по 10 чавета живеещи в невъзможно условия. Измъчват конете (кранти) - ТОВА Е ТРАДИЦИЯ НА РОМИТЕ - може, но когато някакв традиция дето в едно село завъртат едно-две кучета по традиция - НЕ МОЖЕ ТАКАВА ТРАДИЦИЯ - Защо - Защото сте нехуманни и нямате правата на ***! - ТАКА ИЗЛИЗА
73
2
 
9
 
! Отговори
Джони преди 13 години
Сдружението ,освен ако не са вегетарианци ,са лицемери - да не се занимават с обичаите на хората.То и Нестинарството е от тоя край - що не протестират, че хората си горят краката. Или турчетата като ги обрязват ...?