Държавата си иска три двореца от Царя

Царска Бистрица, Ситняково и Врана били неправомерно върнати
24 мар 2011 19:29, Красимир Ангелов
83
Държавата си иска три двореца от Царя
Снимка: Булфото

Държавата поиска да й бъдат върнати три от царските дворци. Става въпрос за Царска Бистрица, Ситняково и Врана, а исковите молби ще бъдат внесени от адвокатска кантора, упълномощена от МРРБ.

Според адвокат Ирен Савова, цитирана от БТА,  неправомерно на наследниците на Цар Фердинанд са върнати трите имота.

Поради тази причина за всичките годините на ползване държавата претендира за 110 000 лева.

Исковете са към седем наследници, сред които Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза Хробок. Ответник по делото за Враня освен наследниците ще е и Столична община.

Връщането на трите двореца и земята към тях е станало преди години. За възстановяването на собствеността на наследниците на Царска Бистрица и Ситняково подпис е положен от областния управител на София, а за Враня от тогавашния кмет Стефан Софиянски.

Исковете на адвокатите са три, за всеки имот поотделно.

Още по темата

Според юристите към двореца Бистрица има и земя от около 200 декара, а към двореца Враня - над 990 декара.
Само за двореца Ситняково претенцията е за сградния фонд, тъй като земята там е общинска.

С исковете до Софийския окръжен и Софийския градски съд ще се иска да бъде обявени за нищожни документи, с които наследниците на Цар Фердинанд са въведени във владение.

В края на юли МРРБ сключи договори с три адвокатски кантори, които трябваше да направят документен анализ и да предложат варианти за решаване на казуса с царските имоти.

По-голямата част от царските имоти бяха върнати на Симеон Сакскобургготски и Мария-Луиза Хробок по времето, по което бившият цар беше премиер.

Реституцията стана възможна възоснова на решение на Конституционния съд от 1998 г., с което бе обявен за противоконституционен Закона, с който имотуществото на цар Фердинанд I и цар Борис III е одържавено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
18
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Б-я трябва да си вземе всичко от тази крадлива "царска" фамилия!
60
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе *** глупоста да плати наем за ползване това е лично отмъщание ами другите дето ограбиха и те да връщат какво за царя ми негови са имотите щом има дукоменти .то държавата го беше оставила да се руши двореца както и всички паметници на културата в България да пустеят.
59
1
 
11
 
! Отговори
до 42 преди 13 години
Цар Кири заслужава поне малко уважение от съплеменниците си, а Симо - заслужава само мазни храчки по сурата и бой с камъни.
58
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нагъзихме се на тоя крадец и комарджия, а сега оле-ле! *** да вземат горите и дворците- нали Симеончо е техен човек.
57
2
 
19
 
! Отговори
888 преди 13 години
Ами на българите само този крадлив цар им липсваше, та полудяха да му се кланят и да му даряват, сега се сетиха, че са били измамени жестоко, тоя трябва да му вземат всичко и да му забранят да влиза в България, защото освен да краде той друго не знае - дърт ***
56
4
 
2
 
! Отговори
istina преди 13 години
stiga drankaite gluposti zagrabeno ot Simeon II. nescchto koeto ti se pada po-nasledstvo ne e zagrabeno to ako beshe taka niamashe da mu se dade. Tova e znak za nazionalizazia i sled kato drugaria BB posiaga na Zaria to kakvo ostava za men i vas mnogo izprostial narod ima v balgaria zatova sme na tova dereze. Ne se uvazava sobstvenosta i taka schte stradame dokato akala ne ni doide v glavata. Za BB i kompania prosto niama nuzda ot komenta za nego vazi prokazkata :Hrani kuche da te lae.
55
4
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
иска си значи заграбеното от Симеон.и в същия момент се кани да продава и то ще е за жълти стотинки най големия ни военен завод в Сопот.и защо не го запази и стопанисва? а какъв е келепира за тая държава до сега от всичко продадено и харизано на частната мазна и надута гуша? никаква разбира се.пари за нищо все няма.и интересно тия държавни чиновници къв *** правят в кабинетите си при положение че нямат какво държавно да стопанисват и управляват.прескачат се само в кабинетите ,какво друго
54
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И какво ще се случи с тях, ако царят ги върне? Да не би да стане така, че да ги поддържат? По-добре царя да си ги държи и той да си ги поддържа иначе ще е резил...
53
2
 
30
 
! Отговори
ринго преди 13 години
Бойко ще оцелее политически ако вземе всичко на дъртия мошенник но не трябва да загърбва и Миленчовата завера с външния дълг и сделките направени през управлението на НДСВ и ако държавата е ощетена да развали договорите без да му пука въобще .Народа ще го подкрепи.Ай да видим колко му стиска.
52
10
 
13
 
! Отговори
Херодот преди 13 години
Нищо ново под слънцето. *** не назначиха Б. Б. за министър и той им отмъщава като ги мачка. Симеон Сакскобурготски не го подкрепи за министър на вътрешните работи и сега ще му вземат земиците. Да се готвят следващите, дето са обидили и недооценили тоя или оня. Фреди Меркюри има една гениална песен: "Шоуто трябва да продължи". То ще продължава, а авторът на песента е мъртъв! Гадна прокоба.
51
5
 
4
 
! Отговори
Данчо преди 13 години
И това ще е една ЯЛОВА шумотевица!Не ми трябва нищо от двете Българии на Т.Живков!Искам само ХАЙДУЦИТЕ ДА НЕ ДИШАТ НАШИЯ ВЪЗДУХ!Студени и покрити с цветя да ги изпратим!До девето коляно,както народа проклина,хаир да не видят!Амин!
50
1
 
7
 
! Отговори
dok преди 13 години
mnogo mu puka na simeon.varna si imotite ,koito ne sa negovi.gorite gi ise4e ,napravi milioni.za svedenie podari po 1 milion na vnucite,koito sa 10 -11. toia hitrec
49
2
 
0
 
! Отговори
ANONIM преди 13 години
ABA TOZI ISPANLAL ILI ISPANES TOI DOIDE TAM ZA KAKVO GO IZBRAHME KOLKO GODINI JIVEL V NEZNAM KIDE SI DOIDE I SE NASTANI DA UPRAVLAVA BG KAKVO NAPRAVI IMA NAM VZEMA VSICKO S LIJA NAMAME UVAJENIE KIMNASITE A DRUGITE GI LULEM SEGA DA VIRNE DVORSITE I MOA DADO BILMNOGO BOGAT IMAL MNOGO ZEMI AMA AZ NE ISKAM NISTO VSICKO OSTAVA ZA BILGARIA
48
12
 
15
 
! Отговори
реалист преди 13 години
Този крадлив комарджия ни докара и Мухобойко ! Трябва да плати и за кражбите и за това, че докара крадливата *** герберасти на власт.
47
1
 
2
 
! Отговори
ANONIM преди 13 години
AH BILGARIA VSE ISKA NE SE NASITI NA NISTO I NAMA PAK
46
5
 
5
 
! Отговори
софиянец преди 13 години
в три поредно пста пиша думичката "демагогия" - всички ние знаем, че се искат така, че да не се получат - няма да му вдигнете рейтинга - както мачкаше ушите на бай му тошо, така мачкаше и *я на бай си симо-ментата мадридският ***..
45
2
 
24
 
! Отговори
7 преди 13 години
Тези които са действали против интересите на българския народ и България също ще си получат заслужиното.Няма да търпим Симо,Сергей,Доган и анти адвокатчетата .Но като демократична държава едно по едно.
44
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кобургите са виновни за две национални катастрофи! Вън!
43
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А на тези мошенници които са разрешили всичкото това да се случи, кой ще им търси отговорност. Това не е ли злоупотреба с власт или некомпетентност. Никой не е видял нито един наказан за лошо свършена работа от която има вреди и пропуснати ползи. С това правосъдие което имаме, нищо не може да е като хората. Докато не се озаптят със сериозен закон действията на прокурори и съдии ще си боксуваме и само ще и чешем езиците.
42
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
цар Киро и цар Симо са най-великите царе!

Спонсорирани публикации