Превозвачи заплашват с нови протести

Срещнали липса на компетентност и желание за работа в комисиите
Обновена: 6 апр 2011 22:11 | 6 апр 2011 21:57,
51
Превозвачи заплашват с нови протести
Снимка: Архив Булфото

Търпението на превозвачески организации е изчерпано и те се готвят за ефективни протести заради нерешения проблем с цените на горивата. Това заявяват в отворено писмо до премиера Бойко Борисов Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ) и Сдружението на организациите в автомобилния транспорт (СОАТ).

„Повече от месец след предоставянето на нашите предложения няма никакви адекватни действия и проблемите се задълбочават. Забавяне приемането на адекватни мерки за намаляване цените на горивата е пагубно за членовете на нашите сдружения и за целия бранш”, се казва в отвореното писмо, разпратено до медиите.

В писмото се припомня за проведените срещи на превозвачите в Министерския съвет с премиера и ресорните министри. „На тези срещи изложихме нашите предложения за мерки от страна на правителството, които да доведат до намаляване на крайните цени на горивата.

Още по темата
На първата среща предложихме следните конкретни мерки: да отпадне задължителното смесване на минералния дизел с биокомпонент, което ще доведе до намаляване на крайната цена на дизела с 6,2 стотинки за литър; да се промени утежненият режим за внос на горива; да се промени нормативната уредба относно съхранението на горива за целите на държавния резерв; да отпадне акцизът на биокомпонента, както е при редица европейски членки.

На втората проведена среща направихме нови предложения, а именно: да се възстановява данък добавена стойност, начисляван върху дизела на превозвачи от трети страни; да се контролира количеството гориво на влизащите в страната камиони от трети страни, както е по действащите двустранни спогодби.

При проведените срещи видяхме, че правителството има политическа воля да приеме някои от тези мерки, които наистина да доведат до намаляването на крайната цена на горивата.

В проведените комисии след това срещнахме липса на компетентност и желание за работа от страна на администрацията”, се казва в писмото.

Членовете на БАСАТ и СОАТ призовават премиера Борисов да установи на причината за бездействието от страна на сформираните комисии, които умишлено бавят и задълбочават решаването на проблема.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
2011 преди 13 години
Протеста трябва да акцентира не върху високите цени на горивата /макар че и те са завишени неоправдано / а върху мизерното заплащане на хората. Надписите в/ху стикерите на протеста да се актуализират. Така ще има и по-висока масовост. и повече реалност към ситуацията в Р.Б. И пълно разграничаване от политическо лобиране на политически партии.
47
0
 
6
 
! Отговори
rosenbosen преди 13 години
До ВЛАСТ!Ами такива са ни протестите, защото повечето хора са като вас! Седят си, само критикуват и мрънкат, без нищо да правят! Ние се опитваме да променим нещата!
46
2
 
4
 
! Отговори
НЕД преди 13 години
До ДжимбоПо повод твоето изказване се сещам за една фраза:"Мненията са като задниците,всички ги имаме,но не винаги е уместно да ги показваме."Та... стани превозвач и виж как се кара без да плащаш нищо,а само да вземаш големите пари.
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ато много знаете ,блокираите изходите на Лукоил с камионите си
44
5
 
4
 
! Отговори
Джимбо преди 13 години
Превозвачите платили ли са си всички данъци, такси и лицензи? Колите им изправни ли са технически? Всички знаят какви измамници се занимават с "превозвачество". Автобуса, който уби 17 човека преди 2 години беше неизправен техничеси и с износени гуми, като повечето коли на всеки превозвач. Та тия паляовци нямат никакво право да протестират.
43
7
 
6
 
! Отговори
ВЛАСТ! преди 13 години
до 44Страшни протести правите. Само в почивните дни, само по обяд и най- смешното е, че идвате с колите си да протестирате срещу високите цени на горивата. Щом дори на протест се мъкнете с евтините си, долбнопробни, раздрънкани коли, значи горивата все още не са достатъчно скъпи.
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
подкрепям превозвачите. ако имам възможност и аз ще участвам
41
2
 
17
 
! Отговори
rosenbosen преди 13 години
Има още заблудени, които си мисля, че протеста срещу високите цени на горивата е защото не можем да си караме колите!?!? Тези цени се отразяват в/у всички стоки и услуги!!!
40
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз съм ЗА да има протест. Но не срещу цените на горивата. Те са си нормални! Не са ни нормални заплатите! Ако заплатите са европейски, няма да ни пука, че бензина е 2.5 лева! Ако средната заплата е 700-800 евро на никой няма да му пука! Да протестираме за по-високи заплати!!!
39
0
 
10
 
! Отговори
rosenbosen преди 13 години
За това на 16.04 от 12:00-13:00 ч. всички на протеста. Не само да си пишем по форумите и да псуваме пред телевизора!
38
0
 
2
 
! Отговори
до 9 преди 13 години
За въпросното предаване - веднага организаторите на протеста се обадиха и се разграничиха от "предложението" на техният представител там че искат да правят партия...
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То хубаво частен бизнес,ама не без контрол.Нека държавата се намеси като пусне държавни бензиностанции с по евтини горива.Така пазара ще се саморегулира.Иначе има монопол.Вярно е ,че сме малка страна и тази инвестиция не би се върнала лесно,но не само в горивата,а във всички бизнеси трябва да има и държавно и частно.
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А колко е просто.И за горивата и за тока и за водата и за всичко трябва да се махнат посредниците между държавата и потребителите.Храним разни накачени кияци посредници,които са напълно излишни.Протести трябва да има срещу посредници и монопол.Тогава ако бъдат махнати цените на всичко ще паднат.Същото е с лихвите в банките.Умножени са по 2 защото лева се разменя за 1,95=1 евро.Защото банките са чужди.
35
2
 
7
 
! Отговори
max преди 13 години
До 36:Да беше замълчал по-добре.Като толкова харесваш ,,адекватното,,управление на ГЕРБ КАКВО ПРАВИШ В UK???????????????????????
34
0
 
15
 
! Отговори
БоСимеонов преди 13 години
До UK - не. В Кралството не управлява Борисов, но там средната заплата не е 200 паунда на месец, нали? А увеличението при горивата, съчетано с инфлацията, замразените доходи и нарастването на цените на стоки от първа необходимост, както и растящата безработица прави хората много чувствителни на тема цени.
33
13
 
1
 
! Отговори
UK преди 13 години
не мога да се въздържа ще се обадя и аз - Англия ноември 2009 бензин 116.9 пенса за литър. април 2011 135.9 пенса за литър. и тук в Англия ли управлява Бойко Борисов???
32
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нещо не мога да разбера защо протеста трябва да е през десетина дена а не всекидневно. Така им даваме шанс да вземат въздух и да разбиват протеста от вътре чрез платени драскачи във форумите които омаловажават наченките на гражданско мислене сред населението на България, което най-накрая взе да се събужда когато ножа е опрял до кокал. На протест с/у некадърното управление, монополите, ***, здравеопазването и т.н. и т.н. - всекидневно да ги тормозим, както те нас.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чоплиме семки....
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
няма какво да заплашват - направо да почват да протестират!
29
1
 
7
 
! Отговори
шефа преди 13 години
Какво ще правите, когато един галон мине 200 долара не ви виждам :)