Протестираме срещу монополите!

Целта не е да бутнем правителството, заяви организатор
Обновена: 27 мар 2011 21:34 | 27 мар 2011 19:14,
862
Протестираме срещу монополите!
Снимка: БТА

Втори протест с настояване цените на горивата да станат около 2 лв. за литър се състоя в София и още 14 града в страната.

Протестиращите в столицата блокираха за 20 минути – до 17,10 часа, кръстовището на Орлов мост, съобщиха за БТА от Центъра за градска мобилност.

Закъсненията на колите от градския транспорт достигнаха до повече от един час. По-късно за кратко  беше блокирано и едното платно на бул. "Цар Освободител".

Още по темата
Протестното шествие тръгна в 13,00 ч. в няколко лъча от различни точки на столицата и се събра пред Народното събрание, където организаторите на проявата имат разрешение за протест до 19,00 часа.

"Потокът по бул. "Цариградско шосе" беше от около 3000 коли, а за лъча от "Люлин" имам информацията, че са били около 1000 коли", съобщи пред журналисти Славян Желязков, който се представи като медийното лице на протеста.

Той посочи, че полицаите са отбивали колите от шествието, за да ги разделят и да не се окажат всички на едно място. Желязков обясни, че протестното шествие се е забавило по бул. "Цариградско шосе", защото на някои коли е свършвало горивото и хората са слизали да ги бутат.

Иначе се движехме с 5 км/час, което е нормална скорост за София, добави той.

Славян Желязков посочи, че не е успокоен от едномесечния мораториум върху цените на горивата, защото за две седмици (от първия протест) е видял само три стотинки разлика в цената.

Той уточни, че "целта не е да бутнат правителството", а протестират срещу монополите.

По информация на протестиращите при блокадата на Орлов мост един от съорганизаторите е бил отведен в Първо РПУ в столицата и по-късно освободен.

Срещу високите цени на горивата протестираха и в 14 града на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


862
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
786
0
 
2
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
partia GERB obslyjva samo edria kapital i raboti izkluchitelno za oligarhiata v balgaria ,naroda nishto da ne chaka ot tia ,nishto i niama da poluchi.
785
1
 
3
 
! Отговори
adadade преди 13 години
Винаги е имало и ще има злоупотреби с власт. Но ГЕРБ тотално се провалиха. Навсякъде се лансират само техни хора, Краде се от всичко. Съсипаха държавата и регионите с некадърните си кадри. Съпругът на депутатката Дариткова купува терен на пъпа наПампорово по неясна процедура и без да е заплатил стари задължения към държавата за 60000 лв.Оставка и съд.
784
0
 
8
 
! Отговори
Петров преди 13 години
Държавата не можела да се намесва на пазара!!!Поредната лъжа. А, ако наистина не може да влияе на икономическите процеси, то за какво ми е тази държава? Да храня с данъцъ дебелогъзци ли! Германия със закон слага таван на таксите за ползване на банкомати. В Германия няма пазарна икономика ли или са по-неграмотни от българските "специалисти" - икономисти !?
783
1
 
5
 
! Отговори
до АБВ от НФБ преди 13 години
ти да си видял народната полиция да те пази! тя пази депутати менистри президенти и мафиоти от народната любов! полицията ни е преторианската гнардия на мутри, кредитни милионери, управници! Пример как се използва в Либия и другите страни на северна Африка...все срещу протестиращите! а и плащаме за това да ги пазят от нашата народна "любов"
782
0
 
5
 
! Отговори
Ицо преди 13 години
Данни, изнесени по РТЛ в Германия за формиране на крайната цена от 1.47 евро бензин супер 95 (по памет):- 3 цента за добив на суровина - 3 цента за превоз до преработвателна фабрика/рафинерия- от 33 цента и нагоре за борсови спекулации- 9 цента превоз до краен потребител- от 85 и нагоре цента данъци и акцизиПак добавям - това е по памет, но без да съм специалист, се вижда къде и кой печели най-много. Оттам следва и логичният извод, кой може да влияе на цените. Останалото е полемика.
781
14
 
1
 
! Отговори
Нема такава държава преди 13 години
Карате на газ пък протестирате срещу цената на бензина ?!?!?!? Колкото и да мрънкате , това е вносна суровина, чиито цени са само нагоре последните 50 години........*** де толкова акъл да си купите колела или мотопеди да ходите на работа........важно е на кафе да се ходи с некой дзвер секон ханд, нали ?:):)
780
1
 
17
 
! Отговори
АБВ преди 13 години
За мен не става въпрос за тъпите горива! Става въпрос за стандарта и цената на живота в България. Искам да знам, че тази държава ще направи нещо за мен! Искам да знам, че заплатата която получавам ще ми стигне да живея както намеря за добре, да не се лишавам и да си плащам данъците! Искам да знам, че ще получа нещо за това, че съм останал в България! Искам да знам, че като стане нещо лошо мога да разчитам на съответните служби да ми помогнат, а не да ходя и да се моля като просяк!
779
0
 
2
 
! Отговори
проба преди 13 години
проба
778
1
 
3
 
! Отговори
ABV преди 13 години
Na men mi e interesno zashto Boiko za vsqko neshto koeto NE E NEGOVA rabota se izkazva i se byrka, a kogato trqbva se pravi na oshtipan!
777
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българи,докога ще ни лъжат на дребно?И на едро-не ви ли омръзна-харесва ли ви горивата да бъдат на европейски цени ,а заплатите на балканско ниво-дори и да взиаме средната заплата за страната пак е под минималната за Европа?Докога ще хрантутим едни синове на бивши "благополучни"и техните деца?Ицо го е казал много точно-няма партии-има лапачи и мизерници
776
0
 
15
 
! Отговори
Ицо преди 13 години
Каква ОПОЗИЦИЯ?! Какви 5 лева?! Не ви ли стана ясно хора, че в България има една, единствена партия - партията на синчетата на бившите комунистически ***. Понятия като "управляващи" и "опозиция" губят абсолютно всякакъв смисъл в контекста "България". Партиите са само две - успелите да се докопат до власт от една страна, и народът от друга. Не се подлъгвайте и не се нападайте един други! Разберете, че жълти, червени, сини, зелени, на ромбоидчета - всички са еднакви. И срещу нас.
775
4
 
2
 
! Отговори
акуд преди 13 години
няма как ОПОЗИЦИЯТА да не ПОБУТВА лекичко с доста пари арганизаторите на този цирк, ако има недоволни от лукойл нека не зареждат там . и гледаите само какво ще стане за 6 месеца
774
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вчера на протеста срещу цените на горивата 80% от протестиращите бяха бабички, които не карат коли и най-вероятно си нямат на идея каква е цената на дизела.
773
0
 
18
 
! Отговори
Николай преди 13 години
Защо правителството не знае как се формира печалбата на Лукойл?Защо няма държавен регулатор за цените на горивата,така,както има за енергетиката и водата-ДКЕВР.Нали те също са частни монополисти?.Не че тази комисия върши кой знае каква работа,но я има.Правителството трябва да излезе и да обясни на хората какво се случва,ане само да се оправдава с това и онова.
772
3
 
14
 
! Отговори
Ей сега разбрах преди 13 години
Добре ... стига вече.ИСКАМ БОЙКО И ДЯНКОВ ДА ИЗЛЯЗАТ И ДА КАЖАТ, ЧЕ ОТ ЦЕНА 2.36 ЗА А 95 НАД 1 ЛВ. ОТИВА ЗА ДЪРЖАВАТАААААААА!!!КАТО СИ НАПЪЛНЯ РЕЗЕРВОАРА НАД 70 ЛЕВА ОТИВАТ НЕ ЗА ТЪРГОВЕЦА, КОЙТО ПЛЮЕМ А ЗА ДЯНКОВКОЙ Е МОНОПОЛИСТААА
771
1
 
4
 
! Отговори
Ако бяхме ние преди 13 години
Овчаров: Цената на горивата не може да се намали много
770
3
 
20
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
Привет на всички - ми ако сте гледали сутрешният блок по БТВ може би ще сте разбрали за картела - Златев - Борисов ...тъй че докато герба са на власт цените на бензина ще летят на горе ...МЕЖДУ ДРУГОТО ДАЛИ РАЗБРАХТЕ ЧЕ ВАС Е ОСЪДИЛ ЗВАМА ДЕПУТАТИ НА ГЕРБ ЗА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ
769
1
 
7
 
! Отговори
До 829 преди 13 години
Много си заблуден. Хората недоволстват поради икономически причини, а ти виждаш политически мотиви. Няма да разбелеш причините за протеста, защото си политическа функция на някой. Кон с капаци, извинявам се за сравнението.
768
3
 
13
 
! Отговори
народа преди 13 години
Другата неделиа двоино пове4е изнемогвашти хора .А ако се страхувате зна4е сте послушни роби.
767
0
 
5
 
! Отговори
до 827 преди 13 години
И като стане 6лева така хубаво ще ти регулира и цените на всички останали услуги и продукти , че направо може да регулира естествения приръст .. то без друго сме минали вече на естествен подбор- който отцеле..