Тотю Младенов се обяви за почасовото заплащане

Така ще има по-голяма гъвкавост на пазара на труда
Обновена: 7 апр 2011 16:07 | 7 апр 2011 16:07,
105
Тотю Младенов се обяви за почасовото заплащане
Снимка: БТА

Крайно време е в България освен минимална работна заплата да се въведе и минимално почасово заплащане.

Това заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, с което на практика подкрепи предложението на шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова.

С въвеждането на почасово заплащане ще се осигури по-голяма гъвкавост на пазара на труда, смята министърът.

Идеята за въвеждане на минимална почасова ставка беше подкрепена и от заместник-председателя на Българската стопанска камара Димитър Бранков.

Той заяви, че така хората ще могат да работят едновременно на няколко работни места.

Още по темата
„Практиката по света показва, че в страните, в които я има, безработицата е най-ниска, коментира Бранков“, цитиран от БТА.

Министър Младенов заяви, че успоредно с въвеждането й обаче трябва да се мисли и за гарантиране на трудовите и осигурителните права на хората.

Димитър Бранков обясни, че работещите почасово в други страни работят по договори, които имат характер на трудови, като така се гарантират правата им.

Младенов и Бранков посочиха, че няма пречки минималната работна заплата и минималната почасова ставка да съществуват успоредно.

Предложението за въвеждането на почасовия труд ще бъде обсъдено на тристранен съвет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
0
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
ok. semem evro na chas gospodine ne edin lev za kenef.
101
0
 
0
 
! Отговори
охр пак тЮТЮ преди 13 години
Бг съдебната система ВОНИ! Пример: ПРЕДПЛАТЕНОто ми ДЕЛО! 8-а год прикриваната злоупотреба с власт при наемане и прекратяване по взаимно съгласие? /в у-вията на вече-установеното престъпление по 313 от НК при несъответствие със заеманата държавна-контролна длъжност от овластеното лице ТОТЮ МЛАДЕНОВ МЛАДЕНОВ спрямо Данчо Василев Кънев-виновен, съгл./Реш. по НАХД1094/09г на СРС за престъпление по чл.313 от НК!./ при косумирана злоупотреба с власт и конфликт на интереси за ИД на ОД Инспекция по трудав гр. Плевен, квалифицирал ме така преследвано лице по смисъла на чл.32 ЗПРКИ
100
0
 
1
 
! Отговори
Егати Министрите преди 13 години
Тотю ти се обявявай, ама питай първо Гойко че той може да има други гениални идеи и после лошо Седларов лошо, ще ти извадят я жълт я някакъв друг картон знаеш ли....
99
0
 
1
 
! Отговори
АТАНАС преди 13 години
Този некадърник един от многото избрани поради политическите му възгледи,а не по интелект и компетентност,да вземе да помисли заедно с почти всички други министри как да съхранят вече създадените работни места и създаването на нови,а не с нормативни актове,наредби и други инструменти за узаконена форма на събиране на пари,и разрастваща бюрокрация да създават условия за съкращаване на хора,които принудени напускат България!Това не е правителство което мисли за благото на хората!
98
1
 
8
 
! Отговори
до Работодател преди 13 години
Работодател,тва дали има клиенти не ги....работниците,чекват се с картата и седят 8 часа!!Дали има или няма клиенти си е лично твой проблем!Да кажем че ги караш да идват по 4 часа вместо 8-еми в момента в който няма кой да обслужи клиентите ко се случва сладур?!?!??!От 2 години съм на часова ставка,няма извънредни часове,но не се работи по малко от 8 часа!Събота,Неделя и нощните са на съвсем друга ставка,да не се объркаш нещо-тва при 5 дневна работна седмица имам предвидТа сети се как е
97
0
 
5
 
! Отговори
Uzunov преди 13 години
До 93---------------------------А през тези 3 часа ще ги пускаш ли да си ходят?Нека позная-не.Всички ги осигуряваш на минимална заплата,нали.Заради такива като теб сме на това положение!!!!!!!
96
0
 
4
 
! Отговори
do 93 преди 13 години
ei carvul V CARCIA I PRESTOIA E REGLAMENTIRAN I SE ZAPLASTA STOTO GUBIS VREMETO NA RABOTNIKA I PRESTOIA NE E PO NEGOVA VINA A IZVANREDNIA TRUD SE UMNOZAVA PO DVE A AKO SE NAPRAVIS NA HITAR SI PRIGOTVIAS 15 000 EVRO I NIAMAS PROBLEM I V ISPANIA E TAKA A AKO STIGNES DO SADA EDNI MIN. 50 000EVRO I SI STASLIV
95
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
гАНИОВЕЦ РАБОТОДАТЕЛ ГАНИОВСКИ РАБОТНИК ЗНАЙШ ЛИ КОГА ЩЕ НИ ГО СЛАГАШ? НЕМА ТАКЪВ СЛУЧАЙ
94
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
KAKVO BE TIKVENIK RABOTODATEL MI BIL NEMALO RABOTA I KLIENTI EI CURVUL NALI SUM TAM BE SMOTANQK STE MI PLASTAS ZA TOVA 4E SI PIQ KAFETO SMESNIK!
93
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
abe ne znam boiko li e moiko li e iskam zaplastane na 4as stiga sme rabotili po-12th za stotinki VUN BOIKO DA SE MAHA!!!!!
92
8
 
7
 
! Отговори
Работодател преди 13 години
Благодаря Ви,г-н Младенов! Вие наистина милеете за България! Приветствам въвеждането на почасовата ставк,и ще обясня защо.Пример-аз плащам месечни заплати от 640 лева,което прави средно по 4 лева на час при пълно работно време.Обаче ако премина на часово заплащане,няма да плащам надница,за времето,в което няма клиенти,т.е. около 3 часа дневно,което ще ми позволи да намаля сумата,която плащам на работник с 240 лева. ВЪВЕДЕТЕ ГО НЕЗАБАВНО,г-н Младенов! Благодаря предварително.
91
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много сте ***. Гласят ви да ви плашщат по 1.43 лв. на час ревете и искайте почасово плащане. Това да не ви е Америка, тук в България всичко се прави в удобство на работодателя. Като ви наемат за 3 ч. работа и изкарате 4.29 лв какво ще ви подкрепи това. Ейййй, прости та прости. Номера е да няма заплати под 1000 лв. за да могат хората да живеят нормално.
90
4
 
8
 
! Отговори
до88 преди 13 години
ако почасовата ставка беше в такава полза за "бизнеса" комунистите щяха да я приложат още преди 15 години! за това не говори глупости.
89
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре, почасово но диференцирана минимална ставка по браншове и професии. иначе с единна минимална почасова ставка всички ще започнем да взимаме колкото да не умрем от глад. А най ниската ставка да не е по ниска от 10 лв. на час.
88
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ostavka
87
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това ще е най-голямата глупост. Частника сега нищо не плаща, а за почасово не ми се мисли. Тогава работника ще бъде тотално ощетен без право да претендира. За малка и бедна България не е необходимо това почасово плащане. Тук няма коректнаст и спазване на закони. НЕ на почасовата работа.
86
3
 
9
 
! Отговори
1234 преди 13 години
Тотю освен за *** си *** за друго не се грижи, а с тези си изказвания само се гаври с българите! Защото нито работодателите имат пари, нито хората работа!!! Само крадливата пасмина, която го е сложила министър е добре!!!
85
1
 
21
 
! Отговори
един от нас преди 13 години
"ХОРА СИГНАЛИЗИРАЙТЕ КОГАТО РАБОТОДАТЕЛЯ ВИ СЕ ПРАВИ НА ТАРИКАТ!!!!!!!"Цитирам и подкрепям.
84
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МУТРИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА УЧИЛИ САМО ОПЕРАЦИЯ СЪБИРАНЕ И УМНОЖЕНИЕ,ТЕ НЕ МОГАТ ДА ИЗВАЖДАТ.ОТ ТАКИВА *** ЗАПЛАТА НЕ ЧАКАЙТЕ !!!ДЪРЖАВАТА Е ЗАЕДНО С ТЯХ, ТЕ СА ЗАЕДНО С ДЪРЖАВАТА. ВСИЧКИ СА ЕДНО ЦЯЛО.ПОГЛЕДНЕТЕ МИНАЛОТО НА БОЙКО И ЩЕ ОТКРИЕТЕ ПРИЛИКИТЕ.
83
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ей Тотю,ти знаеш ли колко фирми отказват да осигуряват хората?знаеш ли колко фирми забавят плащането на заплатите ?направете една проверка и ще видите резултата - над 90%откакто си търяс работа все обикалям по фирмите и ми казват - работното време е от 9 до 12 часа,осигуряваме върху 4 часа.