Цените полудяха, да ги бойкотираме, зове Найденов

Пазарът на агнешко бил „ден година храни“
Обновена: 16 апр 2011 14:55 | 16 апр 2011 11:57,
398
Цените полудяха, да ги бойкотираме, зове Найденов
Мирослав Найденов не приема цена от 15 лева за агнешкото. Снимка: Булфото

Земеделският министър Мирослав Найденов за пореден път разкритикува опита на търговците в България да печелят не от обората, а на принципа „ден година храни”.

„Цените полудяха. Няма как изкупната цена в момента на живото агнешко да е около 5-6 лева, а да се предлага на 15 лева на пазара”, каза той пред Дарик.

„Каквато и да е надценката по веригата, тя в никакъв случай не остава за производителите. Оборотът по време на празниците е много голям и много трудно търговците могат да пробутат нещо старо. По-скоро опитват другото - на принципа „ден година храни” те буквално да спечелят на гърба на потребителя”, каза още министърът.

„Време е като гражданско общество ние да се ориентираме по цените и да бойкотираме тези големи цени, защото сега, когато сме ги качили на сайта, хората могат да се ориентират. Крайно време е всички да разберат, че трябва да се печели от оборот. Не знам колко време трябва да мине, за да се случи това, но ние ще продължим в тази посока”, допълни още Найденов.

Още по темата

Запитан нужен ли е стандарт и за козунака, заради информации свързани с лошо качество на този продукт, Мирослав Найденов подчерта, че стандарт вече е въведен за основните продукти - местни и млечни и за хляба и е в ръцете на браншовите организации да следят за качеството и цената. „Не бих препоръчал да се купува козунак за 1 лев - той може и да не е опасен, но не е качествен”, каза още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още по темата: Мирослав Найденовцени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
376
5
 
6
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 13 години
За бога братя не купувайте :))) Колко познато :))). Ей тия комунисти като говеждовносителя найденов и с турско-синьо да се боядисат и в гербаво си остават комунисти в дъното на душата си. Е надявам се, че тия по-паметливите знаят какво се случи след тия думи на един човек преди 20 г. Е сега ще е още по-лошо, благодарение на мъдрият избор да ни управлява мутра.
375
3
 
8
 
! Отговори
Голям смях преди 13 години
Пенсия 150лв=10кг агнешко.Пенсионерите или са магьосници или всички имат фирми и точат ДДС.Ако не са нито 1 нито 2,защо досега никой не гръмна поне 1 политик,и без това живота им е свършил.И какъв живот е техния 5лв немогат да дадат на внучето,младите пари за лекарства им дават нали са всичко втасали.Ама иначе могат се бутат пред магазините,и на избори едвам вървят ама са първи.Да ги уважаваме искат-да се замислят с какво са го заслужили?
374
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ние ядем яко вратни свински и не се влияем от "агнето"
373
1
 
13
 
! Отговори
Go6o преди 13 години
Нека да бойкотираме Великден за търгашите и да ядем риба за празника!
372
1
 
13
 
! Отговори
:) преди 13 години
"За бога, братя, не копувайте!!!" :):):)
371
3
 
9
 
! Отговори
Даола преди 13 години
Държавната власт трябва по някакъв начин да озапти монополистите и тогава цените ще се нормализират.Бойкотът на определени стоки не е лошо действие, но трябва да се извърши от всички в един или два дни - тогава ще окаже някакво въздействие.Например в четвъртък - 21 април - никой не купува сирене - нито в Метро, нито в Кауфланд, нито в Карфур и всички останали вериги. Особено купуването на едро в Метро може да се забележи.Или от вторник никой не купува агнешко.
370
2
 
20
 
! Отговори
От село преди 13 години
Някой гледал ли е агнета, въобще животни - към момента килограм фураж е 0.50лв. като сметнем, че едно агне за да стане 25-30 кг. изпива мляко за около 100лв. отделно фураж и примерно люцерна. И в какво крайна сметка се изразява печалбата на този "***" дето се блъска да гледа животни. Идва търгаша и започва да го чупи от цената и в крайна сметка го взима за около 5-5.50лв., 25кг.агне по 5лв = 125лв, в магазина около 12кг. чисто тегло по 13-15лв =150-170лв отделно 4-5кг. карантия по 5 лв.=20-25лв. кожа 10лв. В крайна сметка прекупвачите (месарите) печелят от едно агне около 80 лв. За производителя е остава нищо защото покупната цена е изядена от агнето а труда на човека е без пари. При това положение е чудно как въобще има все още хора които се навиват да гледат животни. Това се знае много добре от Мирославчо но на него му дреме на големия нос, защото той си опъва комисионните и му все тая агнето дали ще е по стандарт Стара планина или внос от някъде. Така е във всички сфери на нашата икономика и за това затъваме но ние си траем и за това рано или късно ще изчезнем като народ.
369
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз да ги бойкотирам , а пък ти да плюскаш агнешко , така ли бе ,тарикат селски ?
368
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Баба Ганка пита Бойко:- Тва новия морал, вие ли го измислихте, чедо, или учените?- Ние, бабо Ганке, ние - отговаря Бойко.- И аз така им разправям, зер - ако бяха учените, щяха да го пробват първо на кучета.
367
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
много ,много слаб министър какво повече да се каже .....
366
1
 
3
 
! Отговори
do 365 преди 13 години
mi vzemi proizvejdai neshto togava. az edin put se oparih s tova i nqma da povtorq greshkata si. shte mi izkupuvat domati po 8ct tez normalni li sa
365
1
 
5
 
! Отговори
364 преди 13 години
То хубаво - ама тоя НарМаг от къде ще се зарежда? Нали да се напълни тоя магазин със стока трябва да се закупи от някъде? Тоест държавата ще трябва да се бръкне - аиде стига! Аз няма да си купя агнешко за великден, просто ще ям пилешко, или риба, или боб чорба и няма да умра от глад! Жена ми ще боядиса не повече от 10 яйца. ДГД за черноборсаджиите!
364
1
 
12
 
! Отговори
до 366 преди 13 години
Не иска да бачка защото няма сметка - в Германия, Франция 100% от субсидиите стигат до производителите, тука нашите заради смотаната бюрокрация и собствената си невежест едва успяват да усвоят реално към 30-40%, и то при условие че субсидиите за декар или брой *** са по-малки от колкото за Германия или Франция! В Ливан и Тунис - почти цяла година се произвежда, тук за домати, краставици сезона извън парници е 4 месеца! С изкараното през тея 4 месеца - после трябва да изкараш цялата годинаВече ги няма бригадите които идваха дюшеш на ТКЗСтата - за всичко се плаща, няма я и армията - да извози безплатно реколтата. За капак на всичко има разни мутри дето определят цените, за още по капак за всичко повчето прозиводители като получат пари от някакви субсидии си купуват джип, а не трактор или тор, или да направят ремонт на оранжерия... Така както я караме няма как да стане!
363
1
 
8
 
! Отговори
марти преди 13 години
До 365Ами така ще е,когато няма кой да се занимава със зеленчукопроизводство!!!Всеки иска да яде евтино,ама никой не иска да бачка на къра!?Всеки иска да работи на бюрце и да употребява само...показалеца си!!!А хората на Запад не са само...директори-има и...бачкатори!!!
362
1
 
25
 
! Отговори
С.М. преди 13 години
Магазините са пълни с немски картофи, френски краставици и ливански домати. Направо не знам накъде отива тая държава... докъде я докарахме - да купуваме немски картофи!?!? Не стига, че внасяме всичко друго... ами взехме и най-елементарни неща да не произвеждаме, а да купуваме прескъпо от западна европа... това е безумие... до 10-20 години държавата ще стане абсолютен кошмар за живеещите в нея...
361
2
 
13
 
! Отговори
alex преди 13 години
Има решение - да се направи по един НАРМАГ - държавен магазин тип 1001 вид стоки, тогава да пускат на нормални цени всичко, пазара сам ще се нормализира...
360
3
 
12
 
! Отговори
марти преди 13 години
Абе Найденов,какво ревеш като девица за...***???Умните хора,когато виждат,че всичко е шменти-капели и разни дерибеи искат да им смъкнат,и последната кожа от гърбовете,просто вземат винаги правилното решение-не купуват,за да не пълнят пеликанските гуши на разни самозабравили се бизнемсени!!!Какво ще стане питам аз,когато вместо агнешко хапнем някакво друго месо-ще се затрием ли???Не,няма,но тежко им тогава на разните му там псевдо-бизнесмени,които ще трябва сами да си ядат...агнешкото!!!
359
1
 
5
 
! Отговори
hagen преди 13 години
До 361 Щ е си го изхвърлят но ще бъдат на загуба.
358
1
 
5
 
! Отговори
До 358 преди 13 години
Не ще намалят цените,ще си го изхвърлят!
357
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Aгнешкото в Гърция - беше до оня ден 6.00 евро,от днес 8.00 евро ,при заплати 1000 евро и нагоре!За какво става дума?Сами си правете изводите!