Цените полудяха, да ги бойкотираме, зове Найденов

Пазарът на агнешко бил „ден година храни“
Обновена: 16 апр 2011 14:55 | 16 апр 2011 11:57,
398
Цените полудяха, да ги бойкотираме, зове Найденов
Мирослав Найденов не приема цена от 15 лева за агнешкото. Снимка: Булфото

Земеделският министър Мирослав Найденов за пореден път разкритикува опита на търговците в България да печелят не от обората, а на принципа „ден година храни”.

„Цените полудяха. Няма как изкупната цена в момента на живото агнешко да е около 5-6 лева, а да се предлага на 15 лева на пазара”, каза той пред Дарик.

„Каквато и да е надценката по веригата, тя в никакъв случай не остава за производителите. Оборотът по време на празниците е много голям и много трудно търговците могат да пробутат нещо старо. По-скоро опитват другото - на принципа „ден година храни” те буквално да спечелят на гърба на потребителя”, каза още министърът.

„Време е като гражданско общество ние да се ориентираме по цените и да бойкотираме тези големи цени, защото сега, когато сме ги качили на сайта, хората могат да се ориентират. Крайно време е всички да разберат, че трябва да се печели от оборот. Не знам колко време трябва да мине, за да се случи това, но ние ще продължим в тази посока”, допълни още Найденов.

Още по темата

Запитан нужен ли е стандарт и за козунака, заради информации свързани с лошо качество на този продукт, Мирослав Найденов подчерта, че стандарт вече е въведен за основните продукти - местни и млечни и за хляба и е в ръцете на браншовите организации да следят за качеството и цената. „Не бих препоръчал да се купува козунак за 1 лев - той може и да не е опасен, но не е качествен”, каза още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още по темата: Мирослав Найденовцени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
316
7
 
8
 
! Отговори
do 306 преди 13 години
Добре ИСПАНЕЦО,*** в чужбина,нямаш право на глас,ела тука тогава говори
315
4
 
24
 
! Отговори
7 преди 13 години
Гледам сте ми нацвъкали минусите, явно ви харесва министърът лъжец и популист. Да го обясня пак, че да стане ясно и най-простите. Търговецът купува живо агне за 6 лева на кг. живо тегло - толкова вървят в момента. От това живо тегло поне 1/3 е *** - кожа, по-големи кости и вътрешности - така цената на килограм месо от магазина отиде на 9 лева - ами транспортни разходи, разходи за труд, 20% ДДС, и все пак някаква печалба за търговеца и магазина??
314
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В България цените са ниски, защото стоките са ***.Дори месото инжектират с вода и химикали, а някои си мислят, че се хранят с истинско, чисто месо.
313
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ostavka
312
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ако Яне е истински играч, сега е моментът да покаже изгубените или откраднатите му флашки.във Флашкария, където МВР министърът отказва да говори по незавършенив разговор с Танов, като казва че това била забравена история и че общетвото не се интертесувало от такива минали неща-ама моля моля- така ли ще ни каже че сме забравили за битото семействов кърджали; за изключително слабата му работа на министерството и служителите му по залвянето на престъпниците .колко ли пъти ще четем че некакви били следени-разработвани 6 месеца и ги арестували с 3 грама кокаин, едно листо мариХУЙяна и едно хапче витамин...дадът ги тия шмекери на цъда, а съдийте земат та ги пуснат. пуснати те вече са легализирани и моеш да ги видиш на улицаа трамвая да пласират с литри, килограми и денкове...мен лично в трамвай номер пет, една вече, такъв дилър ме заплаши с нож че ще ми среже млечните жлези ако гъкна. видях как му от якето наилонова торбичка с хапчета.татко искаше да идем при Цветанов, познава го от времето когато Ц Цветанов е бил служител на ДС. Майка скочи, и отсече-НЕ- МВР+Цветанов+наркодиларите са в комбина и скоро на Уолрик и американците щяло това да им писне и да го изритат. ще ни избият ако посочим дилар. рече майка. те сега събират парти за изборите като основен спонсор са им нарко трафикантите, нелегалните цигари и конкурсите за бюджетни проекти.Баба каза. Да заплим кущите си, да изгорим парите си, и с по един вързоп да тръгнем за Каваказ и от там през казахстанските пустини да стигнем териториата на Юингиз хан и там да измрем....батко каза че това щяло да съсипе ГЕРБ, ако Цецо станел собственник на всички апартаменти и жили, Борисов построял всички магистрали а Дянков нарежел Кремиковското желязо на стотинки....Яне, вярвам, каквато и *** да си, че си се подготвил добре за изборите и че имаш флашки за всеки Гербераст който посегне да заграби власт.Надявам се утре когато Цветанов е натикан в *** на Борисов, да яде по-пресни кървавици, че ще мога да ида в полицията и без да се страхувам че ще ме окасапи некакв дилър, да мога спокойно и ясно да го покажа на ченгетата.Щтракнах дилъра с мобиния докато се изправяше с падналат торбичка некакви хапчета. Вижда се ясно една татуировка на вратът му у на лявата ръка, вижда се също така пръстен на дясното кутра и ключове висящи на колана му....
311
1
 
14
 
! Отговори
Охранител преди 13 години
Оня, другият *** Станиш-гей се разтревожил за друго-БСп да излезе от колапса. От колапса трябва да излезе българският народ, не БСП, ГЕРБ...и не знам какви други ***..., че не мога да ги изредя вече за 22 години колко се изредиха...да ви се не види и на "великите политици"...крадци мръсни сте всички за последните 22 години...такава напаст, че ще нападне |България никога не съм си мислил...като скакалци унищожаващи селскостопанска продукция са ни политиците...нямат наяждане...всичките...
310
3
 
13
 
! Отговори
do 309 преди 13 години
Заплатите са такива защото има кой да бачка за толкова! Ако никой не се хваща да бачка за 20 лв на ден, скоро ще предлагат 30, ако пак няма - 40.... Човек без хляб може да издържи много, много по дълго от колкото фабрика без работници или търговец без оборот!
309
1
 
0
 
! Отговори
ДО 299 преди 13 години
Ванка,извинявай.Аз съм Сашко.
308
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вярно е ,че е евтино,затова тук храним разни пришълци,ама доходите ни са много ниски,несравними с европейските.
307
2
 
13
 
! Отговори
Охранител, до 306 преди 13 години
Да бе готин, само една малка подробност, цените европейски, заплатите като в Ботсвана...
306
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така е, а и в България заплатите са кажи-речи като в Испания.
305
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Миро Найденов зове да бойкотираме цените, като купуваме само скъпи и качествени стоки.
304
14
 
3
 
! Отговори
ъ преди 13 години
Току що си купих от пазара агнешки бут - 13 ЕВРО килограма, в Испания. Така че 13 лева за кило в България не виждам къде е драмата, при условие че всички останали храни си струват колкото в Европа. Агнешкото си е направо евтино.
303
2
 
8
 
! Отговори
Охранител преди 13 години
Държавата трябва да каже просто, че след като нормалното съществуване на член от семейство в което работят двама души за 4-членно семейство е около 2100 лева, не може да има по-ниска заплата от 1000 лева в тази държава...и нищо повече...никакви *** плащания обвързани с това към държавната администрация...Всичко живо,което не спазва това, да бъде санкционирано...и това е...после ще мислим дали икономиката ни е по-стабилна от Гръцката... или Румънската...какъв растеж ще настане, предсавяте ли си
302
9
 
7
 
! Отговори
7 преди 13 години
Миро мършата пак демагогства неподготвен. В момента агнешкото е с изкупна цена 6 лева на ЖИВО тегло. Докато се обработи и стигне до магазина си има разходи минимум за 12-13 лева на килограм месо.
301
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕМИ ПРЕДЛАГАМЗА СЕ НАУЩАТ ТЪРГОВЦИТЕ ДА НЕ НИ РЕЖЕТ ГЛАВАТА НА ВСЕКИ ПРАЗНИК,КОГАТО ВСЕКИ ИСКА ДА ХАПНЕ ПИЙНЕ И ДА СЕ ОТПУСНЕИ ЗА ДА НЕ БРОИМ ЛЕВЧЕТАТА ВСЕКИ ПЪТПРОСТО ЗА ВЕЛИКДЕН ДА СИ КУПИМ СВИНСКОИ ВМЕСТО КОЗУНАК БИСКВИТИ ИЛИ ТОРТА
300
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
I KAK DA GI BOIKOTIRAME --------- DA NE IADEM LI ?!
299
1
 
2
 
! Отговори
киро преди 13 години
ПАЗАРНА ИКОНОМИКА С ДС АГЕНТИ КОЙТО СА НАВСЯКЪДЕ В БИЗНЕСА ВОДИ ДО ФАЛИТ НА ДЪРЖАВАТА!справка 1996 година другарю! питай Агент гоце и другаря БОЦЕтуквуна на кой ДС агент се отчитат? Не може хората да дават половинат си доход за храна и това в Европейският съюз. а можеш и една *** да наудеш на ДС агента правешкият *** ВАЛЬО да ти каже на колко партии се внася
298
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вчера един продавал козунак за 30 ст.- лошо ,глобили го,днес другИ продава агнешко за 15 лв.- пак лошо, к.во да праим- само за яйцата ли да се държим ?
297
2
 
1
 
! Отговори
До 291 преди 13 години
Саше,Ако не знаеш,да ти кажа.Великден всяка година е на различна дата.Например преди 3 години беше на 23 март.Помня го,защото празнувахме и рожден ден.Та логиката ти за крехки агнета по Великден издиша.