Цените полудяха, да ги бойкотираме, зове Найденов

Пазарът на агнешко бил „ден година храни“
Обновена: 16 апр 2011 14:55 | 16 апр 2011 11:57,
398
Цените полудяха, да ги бойкотираме, зове Найденов
Мирослав Найденов не приема цена от 15 лева за агнешкото. Снимка: Булфото

Земеделският министър Мирослав Найденов за пореден път разкритикува опита на търговците в България да печелят не от обората, а на принципа „ден година храни”.

„Цените полудяха. Няма как изкупната цена в момента на живото агнешко да е около 5-6 лева, а да се предлага на 15 лева на пазара”, каза той пред Дарик.

„Каквато и да е надценката по веригата, тя в никакъв случай не остава за производителите. Оборотът по време на празниците е много голям и много трудно търговците могат да пробутат нещо старо. По-скоро опитват другото - на принципа „ден година храни” те буквално да спечелят на гърба на потребителя”, каза още министърът.

„Време е като гражданско общество ние да се ориентираме по цените и да бойкотираме тези големи цени, защото сега, когато сме ги качили на сайта, хората могат да се ориентират. Крайно време е всички да разберат, че трябва да се печели от оборот. Не знам колко време трябва да мине, за да се случи това, но ние ще продължим в тази посока”, допълни още Найденов.

Още по темата

Запитан нужен ли е стандарт и за козунака, заради информации свързани с лошо качество на този продукт, Мирослав Найденов подчерта, че стандарт вече е въведен за основните продукти - местни и млечни и за хляба и е в ръцете на браншовите организации да следят за качеството и цената. „Не бих препоръчал да се купува козунак за 1 лев - той може и да не е опасен, но не е качествен”, каза още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още по темата: Мирослав Найденовцени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
356
5
 
16
 
! Отговори
БКП преди 13 години
АБЕ СМЕШЕН МИНИСТАР СНИМКАДЖИЯ И ТИ КАТО ТВОЯ *** ВОЖД ОБИЧАШ САМО ДА СЕ СНИМАШ И ДАРДОРИШ ПРОСТОТИИ,НО НЕКАЗВАШ ЧЕ ЦЕНИТЕ СА ТАКИВА ЗАРАДИ БЕЗХАБЕРИЕТО НА ДЪРЖАВАТА-ГЕРБ И ПЪЛНОТО ЕЛИМИНИРАНЕ НА БЪЛГАРСКОТО ЖРАНИТЕЛНО ПРОИЗВОДСТВО ЧРЕЗ НЕПЛАЩАНЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЧ КЪМ ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ,ОГРАНИЧЕНОТО ФИНАНСИРАНЕ НА БРАНША И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО СТИМУЛНИТЕ ОБЛЕКЧЕНИЯ НА ВНОСА ОТ ВАН.МИРОСЛАВЧО МАИ ЗАБРАВИ ЗА ВНОСА НА 20-СЕТ ГОДИШНОТО ТИ МЕСЦЕ ОТ ИРЛАНДИЯ,НО НИЕ НЕСМЕ ЗАБРАВИЛИ *** ПРОКАЖЕНО.
355
2
 
7
 
! Отговори
hagen преди 13 години
И при горивата и при агнешкото лека е един:Не купувайте.Защото агнешко за Великден го измислиха търговците.А за Гергьовден какво ще купуваме?Пак агнешко.На това те разчитат.И за това нека да се спрем а те сами ще си намалят цената.
354
3
 
1
 
! Отговори
до 352 преди 13 години
Това което предлагаш е отречено! Държавата може да регулира цените като намали ДДС за хранителни стоки и лекарства, но не и да определя максимална надценка! Защото ако се определи максимална надценка на всичко да речем 10% - ще се наложи да получаваш заплата която се определя като разходите ти да отидеш на работа+10% - няма да те кефи, нали?
353
2
 
6
 
! Отговори
лоли преди 13 години
тоя кратун на снимката само като се появи и цените отиват в космоса.предлагам на медиите въобще да не го показват.
352
1
 
6
 
! Отговори
alcant преди 13 години
Цената на агнешки котлети в Испания-Карфур-6.99 евро
351
2
 
8
 
! Отговори
Милко преди 13 години
Министъра е прав!Във всяка цивилизована страна недоволството от високите цени се изразява с БОЙКОТ!А ние само мрънкаме .От какъв зор точно днес-утре трябва да ядем агнешко?Правителството можем да го обвиняваме за много други неща,но точно за това е тъпо.
350
1
 
8
 
! Отговори
ala bala преди 13 години
Имам съмнения,чи таз година агнетата ще бъдат изплюскани предимно от самите алчни търговци,дето търсят под коча агне или ще бъдат дълбоко замразени за до година,ама който няма достатъчно пари и е гламав,може да са облажи и с агнешко,*** после ша кара известно време на зрял фасул,по нашенски боб.
349
2
 
9
 
! Отговори
elica1204 преди 13 години
Абе Найденов, да си чувал, че държавата може да се намеси да контролира цените, като определи макс.надценка за търговеца, продаващ стоката ?И това в момент на криза е оправдано, защото не е свободна търговия а свободна злоупотреба с *търсенето и предлагането*Като проверите 2-3 търговци за ценат, по която са го получили и как го продават- можете да ги дадете КЗПотребителите.Много сте неподготвени това правителство - то и предходното беше такова, обаче се надявахме на вас да сте по-добри !
348
2
 
10
 
! Отговори
стара баба преди 13 години
Найденов какво стана с революционната ти идея за наблюдения на цените от пенсионери.Ти заедно с верни авери от аферата с 20 год.ирландско месо,чрез Агенцията по храните и частни лаборатории овладя контрола и вноса на храни,зеленчуци и др..Ние те наблюдаваме стана несметно богат,ама си много алчен и може да се задавиш
347
3
 
2
 
! Отговори
Владимир преди 13 години
Като чета коментариите се сещам за поговорката "Глупоста не ходи по гората а по хората".Ама защо бе Господи е полазила цялото българско население/ имам пред вид, Господи, тез които живеят в Българя-тези дето се изнесоха не бяха толкоз глупави/.
346
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
браво беее,министре,затова ли си там,да качваш цените по сайтове,благодарим за свършената работа,а всички ние сме едни големи сиви мишки заслужаващи управляващите ни олюгофрени,днес имаше протест,ама роба не му дреме,даже и изкарват хората с гражданска съвест,че са *** някви недоволни...плуя на туй общество.заслужаваме си ***
345
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"За бога, братя, не купувайте" - този рефрен не се ли изтърка още преди години? Но то си е нормално, който внася 20-годишно говеждо, да дрънка и лозунги отпреди 20 години.....
344
7
 
1
 
! Отговори
мария-антоанета преди 13 години
Кат нямате пари за агнешко яжте сьомга бе хора какъв вие проблема.
343
1
 
8
 
! Отговори
Рени преди 13 години
Този по-рядко да се появява по телевизията.След всяка глупава самореклама цените на хранителните стоки се вдигат.Вместо като фолкпевица да оабикаля телевизионните студиа да се опита да реши поне един от проблемите в растениевъдството и животновъдството.Страаната е залята с вносни хранителни стоки.А като явно не става за министър да си ходи сам в противен случай ще го изгонят позорно с ритници.
342
1
 
4
 
! Отговори
5555 преди 13 години
купуват ама го делкат на половина- тва че има хора в магазина не води до умозаключението че пазарауват всеки по минимум 100 лв!??то и чужденците идват с пакета за отдих на черноморието ама не излизат от хотела щото там се плаща и заведенията там са празни-уж богати чужденци :))))! ИМА ХОРА АМА.....
341
2
 
25
 
! Отговори
избирател преди 13 години
Братя, много ни е *** министъра бе.Тоя пуяк и другия от Банкя са върха на герберонската простотия.За Коледа трябва да ги сложим по курниците тия корумпирани негодници.
340
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 339 Прав си ,днес в хипермаркетите беше пълно, а колко тепърва ще пазаруват..много се лъже в тая държава.
339
2
 
21
 
! Отговори
реалист преди 13 години
Не са луди цените, а ние, дето търпим такива угоени и прости хора като мазника от снимката , да ни управляват.Всички да се омитат, заедно с обръчите си!Алчна герберастка ***!
338
1
 
3
 
! Отговори
хикс преди 13 години
Добре де! Ставам солидарен с всички, на които ни надуват цените. По тоя случай няма да търся агнешко, а спагети! Не забравяйте че търгвците са под знака на Меркурий, а някои казват, че бил символ на Дявола? че то от дяволии ни изсмукаха парите бе?
337
2
 
1
 
! Отговори
PETAR преди 13 години
tozi ot grob 6te mi kaje kakuv kozunqk da si kupq sled kato nekavata partiq ni dokara do tu da nqmame i edin lev za kozunqk