Обявяват второ класиране за ясли и градини

Свободните места са 3080
23 май 2024 10:27, Инна Ангелова
6
Обявяват второ класиране за ясли и градини
Снимка: БГНЕС

Днес в столицата ще бъде обявено второто класиране за детски ясли и градини. Свободните места са 3080. След първо класиране приетите деца бяха 11 193.

В момента София разсполага със 198 общински детски градини, в които се полагат грижи за 44 000 деца. Самостоятлните детски ясли са 22. Тях ги посещават около 2 хиляди деца.

Липсата на досатъчно места е сериозен проблем в София от години, въпреки непрестанното строителство на нови градини, както и разширяване на вече съществуващи.

"Интересът и кандидатурите са по-големи при яслените групи, несъответствието между желания и налични свободни места е по-голямо, отколкото при детските градини. В Столичната община продължава строителство и разширение и преустройство на 16 нови сгради. До края на годината това означава разкриването на нови 1400 места”, кометира Яна Генова - заместник-кмет по образование в Столичната община.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от София
За 2 часа в София падна дъжд, колкото за цял месец
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Странни времена преди 3 седмици
Допреди 35-40 г. хората преценяваха коя детска ясла или градина е най-близо до дома им и записваха там децата си. В университет се влизаше като през иглени уши, ако нямаш право на прием с предимство. Сега е обратното - тежки борби и класиране за детски ясли и градини, но във ВУЗ се влиза по желание, стига да имаш диплома за средно образование, макар и купена, и след 4-5-6 години излизаш висшист, дори и да не си посетил нито една лекция, а изпитите да си ги взимал дистанционно, знаете как.
5
0
 
1
 
! Отговори
Само в Бг --34г. ! преди 3 седмици
Само едно изречение :В кой ВЕК сме , няма такава държава !
4
2
 
6
 
! Отговори
Йо преди 3 седмици
До края на годината се очакват още 1400 нови места ... А колко нови селянчета се очакват до края на годината да се довлекат в столицата, заедно с родителите си, които да виснат и те да чакат за места?
3
0
 
6
 
! Отговори
Ели преди 3 седмици
При условие, че детските градини работят с 50% от капацитета си съвсем спокойно могат да приемат всички деца. И без това лелките връщат половината деца със и без повод (едно кихнало 2 пъти, друго май леко било изпотено, трето с истински основателна причина). Така че места реално има като работят с полу празни групи, ама не им се занимава с толкова деца накуп.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
С тоя кмет не очаквайте нищо нормално
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Как се стопира раждаемостта сред бледоликите по всевъзможни демократични и прогресивни похвати